Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Talbotu aizmaina uz "Flyers", kas gatavojas labot NHL rekordu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Talbotu aizmaina uz "Flyers", kas gatavojas labot NHL rekordu
Kems Talbots. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Edmontonas "Oilers" aizmainījis vārtsargu Kemu Talbotu, kurš vasarā kļūtu par brīvo aģentu, uz Filadelfijas "Flyers", pretī saņemot viņa amata brāli Entoniju Stolarzu.

31 gadu vecais Kems Talbots karjeras sākumā pavadīja vairākas sezonas aiz Henrika Lundkvista muguras un iemantoja slavu kā viens no labākajiem otrajiem numuriem līgā. Iespēju kļūt par pamatvārtsargu viņam deva Edmontonas "Oilers", un otrajā sezonā viņš laukumā devās 73 spēlēs, palīdzot komandai pēc ilgākas pauzes sasniegt Stenlija kausa izcīņu.

Tomēr šajā sezonā Talbots zaudēja vietu vārtos somu milzim Miko Koskinenam, ar kuru pirms neilga laika tika pagarināts līgums, un tādējādi bija skaidrs, ka Talbota dienas Edmontonā ir skaitītas. Viņš šajā sezonā laukumā devās 31 spēlē, taču izcīnīja tikai desmit uzvaras, atvairot 88,8% metienu.

Talbots karjeru turpinās Filadelfijas "Flyers", un, kad viņš dosies laukumā jaunās komandas rindās, tiks labots rekords – vēl nekad NHL komanda vienas sezonas laikā nav izmantojusi astoņus vārtsargus. Talbotam līgumā bija iekļauts punkts, ka bez viņa piekrišanas nedrīkst veikt maiņas darījumu, bet vārtsargs piekrita pārcelties uz "Flyers".

Pretējā virzienā ceļojušais Entonijs Stolarzs šajā sezonā uz ledus devies 12 mačos, tiekot galā ar 90,2% metienu. Viņš vasarā kļūs par ierobežoti brīvo aģentu, tādējādi "Oilers" būs krietni vieglāk pagarināt līgumu ar viņu.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/oilers-trade-tal...