Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ulofsons uzstāda NHL rekordu, Girgensona "Sabres" grauj un kļūst par līgas līderi

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ulofsons uzstāda NHL rekordu, Girgensona "Sabres" grauj un kļūst par līgas līderi
Zemgus Girgensons. Foto: Bufalo "Sabres"

Piekto uzvaru pirmajās sešās Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunās sezonas spēlēs svinējusi Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas savā laukumā ar 4:0 sagrāva Dalasas "Stars" vienību, pakāpjoties uz līgas pirmo pozīciju.

Latviešu uzbrucējs Kanādas Pateicības dienas vakarā uz ledus pavadīja 14 minūtes un 11 sekundes, uzvarot visos iemetienos, kuros piedalījās, kā arī veicot divus spēka paņēmienus. Diemžēl pagājušajā spēlē dominējušajai Juhana Lāšona ceturtajai maiņai neizdevās izcelties ar rezultativitāti.

Pagājušajā sezonā komandas sastapās divas reizes, un pie punktiem netika ne tikai Girgensons, bet arī pārējie "Sabres" hokejisti – mājās tika zaudēts ar 0:2, bet viesos "Stars" pārākums tika atzīts ar 0:1. Dalasas vienība bijusi pārāka jau piecos savstarpējos dueļos pēc kārtas, bet pēdējo deviņu maču laikā "Stars" zaudējusi tikai vienu reizi. "Sabres" šis ir veiksmīgākais sezonas sākums kopš 2008. gada, kad pie punktiem izdevās tikt pat pirmajās astoņās spēlēs pēc kārtas. Lai šo sēriju apdraudētu, bija nepieciešams lauzt melno joslu pret "Stars", kurai šās sezonas ievadā pieci zaudējumi sešās cīņās.

Spēles pirmajā periodā abas komandas taustījās, labāk šim procesam sanākot "Sabres" hokejistiem, kuri vairāk nekā 12 minūšu intervālā neļāva "Stars" spēlētājiem izdarīt nevienu metienu pa vārtiem. Trešdaļas izskaņā gan pusmoments vairājumā bija viesu kapteinim Džeimijam Bennam, kurš trāpīja pa Kārtera Hatona sargātā cietokšņa stabiņu.

Otrā perioda ievadā "Stars" nopelnīja muļķīgu noraidījumu par spēles laika vilcināšanu. Karstā "Sabres" viesus par to sodīja, 24 gadus vecajam zviedram Viktoram Ulofsonam ar metienu bez ripas apstādināšanas pārspējot Benu Bišopu, kā arī uzstādot līgas rekordu - Ulofsons kļuva par pirmo NHL hokejistu, kurš visus septiņus karjeras pirmos vārtus guvis skaitliskajā vairākumā. Neilgi pēc tam gan Ulofsons sagrēkojās, nopelnot savai komandai skaitlisko mazākumu. "Sabres" gan nepatīkamās divas minūtes ar Girgensona palīdzību izturēja (latvietis šovakar mazākumā spēlēja 2:01 minūtes).

Perioda izskaņā ļoti svarīgus vārtus guva Sems Reinharts, kurš ar zibenīgu ripas raidījumu cauri Bišopa kājsargiem dubultoja mājinieku pārsvaru - 2:0.

Visa atlikusī intriga zuda trešā perioda ievadā, kad īsā laika posmā "Sabres" labā izcēlās Džefs Skiners un Markuss Juhansons, iegūstot mājiniekiem graujošos 4:0 pārsvaru. Lai arī "Stars" noslēdzošajās 20 minūtēs piederēja liels pārsvars (12:3) metienos, tomēr spēles gaitā nekas būtiski nemainījās, "Sabres" bez liekiem satraukumiem novedot maču līdz uzvarai. Hatons atvairīja 25 "Stars" hokejistu metienus.

Ar sešās spēlēs izcīnītiem 11 punktiem "Sabres" vismaz uz diennakti kļuva par visas NHL līderi. Turpinājumā "Sabres" paredzēts tālais Kalifornijas izbraukums, ko Bufalo komanda atklās naktī uz 17. oktobri ar maču pret Anaheimas "Ducks".

Izmantotie avoti:
https://www.nhl.com/gamecenter/dal-...

  +6 [+] [-]

, 2019-10-15 01:17, pirms 5 gadiem
Kārlis ir baigais sacerētājs "Uzvarēja visos iemetienos kuros piedalījās." Ko grūti uzrakstīt,cik tad iemetienos Girgensons piedalījās?

  +1 [+] [-]

, 2019-10-15 01:42, pirms 5 gadiem
..."Sabres" labā izcēlās Džefs Skiners un Rasmuss Ristolainens, iegūstot mājiniekiem graujošos 4:0 pārsvaru.
4. vārtos "izcēlās" Johansons nevis Ristolainens.

  +2 [+] [-]

, 2019-10-15 01:42, pirms 5 gadiem
Dubultoja mājinieku pārsvaru 1:0. Raksta autors tad ir kadrs. Beidzot atradis arī citus vārdus vārdnīcā. Agrāk vienalga kāda rezultāta starpība bija sakāve. Attīstās!!!

     [+] [-]

, 2019-10-15 06:39, pirms 5 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Kārlis ir baigais sacerētājs "Uzvarēja visos iemetienos kuros piedalījās." Ko grūti uzrakstīt,cik tad iemetienos Girgensons piedalījās?
Es pat to nevarēju atrast Nhl mājaslapā. Procentuāli Girgim ir 100%, pieļauju, ka vienu reizi gan jau bijis iemetienā.

  +3 [+] [-]

, 2019-10-15 06:46, pirms 5 gadiem
Jurichs4 rakstīja: Es pat to nevarēju atrast Nhl mājaslapā. Procentuāli Girgim ir 100%, pieļauju, ka vienu reizi gan jau bijis iemetienā.
Faceoff Summary
';

  +1 [+] [-]

, 2019-10-15 07:12, pirms 5 gadiem
Ļoti labi, prieks par sābriem, komandai melnais periods beidzot ir garām...

  +1 [+] [-]

, 2019-10-15 07:37, pirms 5 gadiem
Tikai Čaks Noriss uzvar arī tajos iemetienos, kuros nepiedalās, bet nu Zigis vienalga malacis.

     [+] [-]

, 2019-10-15 10:17, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: http://www.nhl.com/scores/htmlreports/20192020/FS020082.HTM
Paldies.

     [+] [-]

, 2019-10-15 12:15, pirms 5 gadiem
Skatijos speeli. Un esmu redzeejis ari ieprieksejas. Ja taa turpinas -PlayOff garantets. Jo parasti Sabres sezonu sak diezgan labi. Ljoti atra agresiiva komanda. Un jaunie talanti ir labi iejutusies. Prieks skatiities.

     [+] [-]

, 2019-10-15 13:08, pirms 5 gadiem
Priecēja tas, ka Girgensona maiņa veic ne tikai tiešos pienākumus, bet iespiež pretiniekus arī viņu aizsardzības zonā.