Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Vasiļevskis atgriežas Tampas vārtos ar izcilu spēli un uzvaru pār Toronto

Rolands Eliņš

Vasiļevskis atgriežas Tampas vārtos ar izcilu spēli un uzvaru pār Toronto
Andrejs Vasiļevskis. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā līdervienība Tampabejas „Lightning” ar 4:1 sakāva savu tuvāko sekotāju Toronto „Maple Leafs”, pateicoties krievu vārtsarga Andreja Vasiļevska lieliskajai spēlei, atgriežoties pēc traumas.

Andrejs Vasiļevskis, savulaik kopā ar Kristeru Gudļevski Tampas AHL fārmklubā meistarību spodrinājušais vārtsargs, bija izlaidis iepriekšējās 14 spēles treniņā gūtas pēdas traumas dēļ. Viņš nebija spēlējis kopš novembra vidus, bet šonakt atgriezās vārtos un darīja to lieliski, atkārtojot „Lightning” rekordu atvairīto metienu skaita ziņā. Vasiļevskis atvairīja 48 no Toronto 49 metieniem, un ar 48 atvairītiem metieniem „Lightning” rindās iepriekš 2014. gadā bija izcēlies arī Bens Bišops.

Toronto gan vadībā izvirzījās pirmā, mača sestajā minūtē vārtus gūstot Kasperi Kapanenam, kurš izmantoja „Lightning” aizsarga kļūdu, pārtverot piespēli Vasiļevska vārtu priekšā. Taču Tampa drīz atspēlējās ar vārtiem mazākumā, otrā perioda sākumā Ņikita Kučerovs iemeta vairākumā, bet perioda pēdējā minūtē Alekss Killorns un Tailers Džonsons iemeta divus vārtus 34 sekunžu intervālā, nokārtojot rezultātu 4:1, un spēle tā arī noslēdzās.

Toronto trešajā periodā dominēja (metienu attiecība 16:2) un visā spēlē izdarīja krietni vairāk metienu pa vārtiem, taču Vasiļevskis aizveda „Lightning” līdz astotajai uzvarai pēc kārtas. Ar 51 punktu 33 spēlēs „Lightning” ieņem stabilu pirmo vietu līgā, un tieši Toronto ir tās tuvākā sekotāja ar 43 punktiem 32 mačos.

43 punktu robežu šonakt sasniedza arī Nešvilas „Predators”, papildlaikā ar 4:3 pārspējot „Canucks”. Vankūvera bija tuvu zaudējumam jau pamatlaikā, taču pēdējās piecās minūtēs atspēlējās no 1:3. Papildlaikā uzvaras vārtus guva Koltons Sišonss.

Ar šveicieša Nino Nīderraitera diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli pie pārliecinošas uzvaras tika Minesotas „Wild”, sakaujot „Panthers” ar 5:1. Floridas vienībai šī bija ceturtā neveiksme pēc kārtas, lai gan tā ar vārtiem trešajā minūtē spēja pirmā izvirzīties vadībā.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRez.KomandasRez.
Sabres-Coyotes3:1Blue Jackets – Kings4:1
Canadiens-Hurricanes6:4Lightning-Maple Leafs4:1
Predators-Canucks4:3Wild-Panthers5:1
Jets-Oilers5:4 PSharks-Stars3:2

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...