Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" līdz 2022. gadam pagarina līgumu ar komandas arhitektu Raterfordu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Penguins" līdz 2022. gadam pagarina līgumu ar komandas arhitektu Raterfordu
Džims Raterfords. Foto: Penguins

Nacionālās hokeja līgas klubs Pitsburgas "Penguins", kas 2016. un 2017. gadā izcīnīja Stenlija kausu, uz trīs sezonām pagarinājis līgumu ar ģenerālmenedžeri Džimu Raterfordu.

Raterforda un "Penguins" pašreizējā vienošanās beigtos pēc sezonas, taču abām pusēm izdevies vienoties par sadarbības turpināšanu. 69 gadus vecais Raterfords aizvada 25. sezonu ģenerālmenedžera amatā, un pēdējās piecas viņš strādājis tieši "Penguins", palīdzot komandai divas reizes izcīnīt Stenlija kausu.

Tāpat viņš par čempionu kļuvis 2006. gadā kopā ar Karolīnas "Hurricanes". Kopš 1967. gada, kad NHL paplašinājās, Raterfords ir vienīgais ģenerālmenedžeris, kurš Stenlija kausu ieguvis ar divām komandām. Tāpat "Penguins" bija pirmā komanda pēdējo 20 gadu laikā, kas nosargājusi iepriekš izcīnīto titulu.

Ģenerālmenedžeru vidū Raterfords ir astotais NHL vēsturē izcīnītajās uzvarās (850) un aizvadītajos mačos (1834). Kopš algu griestu ieviešanas tikai viņam un Stenam Boumenam (Čikāgas "Blackhawks") ir izdevies izcīnīt trīs Stenlija kausus.

Raterforda vadībā "Penguins" iemainījusi tādus spēlētājus kā Fils Kesels (no Toronto "Maple Leafs"), Patriks Hornkvists (Nešvilas "Predators"), Džastins Šulcs (Edmontonas "Oilers") un Karls Hagelīns (Anaheimas "Ducks"). Tāpat viņš 2015. gada decembrī nolīga galveno treneri Maiku Salivanu, kura vadībā sniegums krietni uzlabojās un ļāva tajā pat sezonā iegūt Stenlija kausu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/penguins/news/j...

     [+] [-]

, 2018-11-14 17:34, pirms 5 gadiem
Latvijas hokeja faniem šis Džims Razerfords ir tas GM, kurš divtūkstošo gadu pirmajā pusē cīkstējās ar Artūru Irbi par naudu un nosūtīja viņu uz ECHL.

     [+] [-]

, 2018-11-14 18:36, pirms 5 gadiem
Kings paliek kings Divi tituli un es ceru ka būs vel titulu ar viņa arhitekta piedalīšanos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja