Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL komisārs: "Sports cilvēkiem ir ļoti svarīgs, taču šobrīd galvenā ir veselība"

Agris Suveizda

NHL komisārs: "Sports cilvēkiem ir ļoti svarīgs, taču šobrīd galvenā ir veselība"
Gerijs Betmens. Foto: Sipa USA/Scanpix

Nacionālā hokeja līga turpina regulāri informēt par jaunākajiem scenārijiem, un līgas komisārs Gerijs Betmens sarunā ar CNN vēlreiz uzsvēra, ka pašlaik ko prognozēt ir ārkārtīgi sarežģīti un ka pārāk daudz kas ir atkarīgs no apstākļiem, kurus līga nevar ietekmēt.

"Viss sākas ar cilvēku veselību un labu pašsajūtu. Kamēr nebūs sajūtas, ka cilvēki drīkst pulcēties – un runa pat nav par tribīnēm, bet gan par spēlētāju kopā sanākšanu -, nezināsim, kad varēsim atgriezties. Tas, kad varēsim atgriezties, ir atkarīgs no lietām, kuras absolūti nekontrolējam. Taču situāciju novērojam katru dienu," bilda Betmens.

Komisārs vēlreiz apstiprināja, ka vēlme pirms sezonas atsākšanās ir dot spēlētājiem iespēju atgūt sportisko formu: "Lai kā arī viņi necenstos uzturēt formu paši savās svaru zālēs, spēlētāji uz ledus nav bijuši jau mēnesi. Viņiem vajadzēs divas trīs nedēļas, lai atgūtu formu. Kaut arī satraucamies, lai visi saglabātu veselību un neciestu no koronavīrusa, vēlamies arī būt droši, ka spēlētāji neriskē ar veselību pāragras atgriešanās dēļ."

Betmens sacīja, ka 4. aprīļa videokonference ar ASV prezidentu Donaldu Trampu un citu sporta līgu vadītājiem bija ļoti produktīva: "Visi izteicām vēlmi, lai sports atgrieztos. Tas ir ļoti svarīgs amerikāņu un, manā gadījumā, arī kanādiešu publikas prāta stāvoklim. Sports var būt tas, kas palīdz satuvināt cilvēkus, var palīdzēt viņiem psiholoģiski atlabt. Taču visi arī vienojāmies, ka pašlaik ir arī citas daudz būtiskākas problēmas nekā tas, kad atgriezīsimies. Atkārtošu: viss sākas ar cilvēku veselību un labsajūtu."

Tikmēr TSN apskatnieks Pjērs Lebruns ziņo, ka līgas mērķis joprojām ir sezonu pabeigt vasarā, lai nākamo sezonu pilnā apjomā varētu aizvadīt no novembra līdz vēlam jūnijam. Tiesa, gandrīz pilnā apjomā – oficiālo spēļu dēļ varētu tikt ziedota Zvaigžņu spēles nedēļa.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/commission...
https://twitter.com/PierreVLeBrun/s...