Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Tortorella: "Mūsu rezultatīvākais spēlētājs vēlas tikt prom no Kolumbusas"

Rolands Eliņš

Tortorella: "Mūsu rezultatīvākais spēlētājs vēlas tikt prom no Kolumbusas"
Džons Tortorella. Foto: Zumapress.com

Kanādas uzbrucēja Pjēra Luka Dubuā sakarā jau iepriekš piesaukta viņa vēlme atstāt Kolumbusas "Blue Jackets" vienību, un tieši pirms sezonas sākuma to neslēpa arī komandas galvenais treneris Džons Tortorella, atzīstot, ka viņam bijuši konflikti ar jauno uzbrucēju.

"Jā, viņš vēlas tikt prom," Kolumbusas radio raidījumā "Rothman and Ice" apliecināja Džons Tortorella, sakot to par 22 gadus veco Pjēru Luku Dubuā, kurš ar 49 punktiem iepriekšējā sezonā bija Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētās komandas rezultatīvākais spēlētājs. Dubuā Kolumbusā aizvadījis visas trīs savas NHL sezonas, kurās paspējis gūt 158 punktus.

"Viņš komandai to darījis zināmu," turpināja Tortorella. "Te situācija ir nedaudz citādāka, nekā bija ar Artēmiju Panarinu un Sergeju Bobrovski. Runa ir par 22 gadus vecu puisi. Tas īpaši bieži nenotiek, tāpēc viņš pret komandu bija godīgs. Es gan vēlētos, lai viņš būtu bijis vēl godīgāks par saviem iemesliem, kāpēc tā vēlas. Domāju, ka viņam par to vajadzētu runāt. Es to nedarīšu."

Dubuā 31. decembrī noslēdza jaunu līgumu ar Kolumbusu, vienojoties par divu gadu līgumu par desmit miljoniem dolāru. Viņš bija ierobežotā aģenta statusā. "Blue Jackets" vadība savā publiskajā komunikācijā norādījusi, ka izturēsies pret Dubuā situāciju līdzīgi, kā to darīja Panarina un Bobrovska līgumu pēdējos gados. Abi komandu pēc tam atstāja kā brīvie aģenti. Dubuā sakarā "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris konkrēti neizteicās, vai centīsies sezonas laikā izveidot maiņas darījumu.

Tortorella radio ēterā norādīja, ka nezina, kā jūtas Dubuā, taču atzina, ka viņiem bijuši daži konflikti. "Es uz konfliktu kā tādu skatos citādi," teica treneris. "Visi satraucas, ka bijuši strīdi un vēl kas tur noticis uz soliņa. Es domāju, ka tas viss ir veselīgs process, jo tajā iesaistās divas personas un izturas godīgi viena pret otru. Domāju, ka tā ir noderīga lieta, audzinot hokejistu. Jā, Luks varbūt tā nedomā. Dažreiz hokejisti domā, ka šis ir pārāk skarbi un treneris piesienas. Varbūt tas arī ir pārāk skarbi pret viņu, es nezinu, viņš man nav teicis iemeslu, kādēļ vēlas aiziet. Pilnīgi noteikti, ka viņš nav man teicis "Es nevēlos spēlēt pie tevis"."

Tortorella uzsvēra, ka tieši šādu informāciju vēlētos dzirdēt no spēlētāja: "Manuprāt, lietas būtu jākārto tā – piecelies un pasaki savu iemeslu. Nav nekādas jēgas tam, ka cilvēki tagad centīsies uzminēt, kas tieši notika. Tāpēc nokārtojam šo lietu un pēc tam cenšamies kļūt par labāku komandu!"

"Blue Jackets" rūdītais treneris gan atzina, ka viņam personīgi nav patīkami, ka tik jauns un talantīgs spēlētājs ir nolēmis tuvākajā laikā atstāt komandu: "Man būs grūti, jo es pirmām kārtām vēlos veltīt savu laiku, lai attīstītu spēlētājus, kuri vēlas būt šeit. Taču man arī jātrenē tieši šī komanda, cenšoties panākt, lai tā kļūst tik laba, cik vien var būt."

Kolumbusas klubs savu NHL sezonu atklās šonakt, 3:00 tiekoties ar "Predators". Tortorella vakar medijiem atklāja, ka ir izlēmis par komandas pamatvārtsargu un savu lēmumu darījis zināmu gan Merzļikinam, gan Jonasam Korpisalo, taču publiski to nosauks tikai īsi pirms spēles.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/pierre-luc...

     [+] [-]

, 2021-01-14 13:04, pirms 3 gadiem
Elvis kastē būs 🤩

     [+] [-]

, 2021-01-14 14:16, pirms 3 gadiem
Esmu izlēmis, kurš būs 1.vārtsargs un kurš 2., un tieši šādā secībā es to arī paziņoju Merzļikinam un Korposalo, bet medijiem to pagaidām neatklāšu

     [+] [-]

, 2021-01-14 17:47, pirms 3 gadiem
hei, kur ta pazuda Sportacentra autoru jūzātais
vārds Dibuā - frankofonu uzbrucēja "Dubois" uzvārda latviskojums?
franču mēlē to uzvārda "u" burtu izrunā ne jau kā dibuā, nedz arī kā Dubuā, bet kaut kur pa vidu starp "i"un "u"- drīzāk kā vācu "ü" vai angļu "u" > 'ju', tātad drīzāk Diubuā vai Djubuā, nevis kā pēcpuses apzīmējumu latviešu slengā