Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons: "Desmit uzvaru sērija bija sprādziens"

Ints Megnis
Ints Megnis

Girgensons: "Desmit uzvaru sērija bija sprādziens"
Zemgus Girgensons. Foto: AP/Scanpix

Pēc piecu gadu kulšanās ar Bufalo "Sabres" komandu pa Nacionālās hokeja līgas (NHL) kopvērtējuma lejasgalu, nesenā desmit uzvaru sērija bija sprādziens, saka latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Girgensons šosezon jau trijās spēlēs nav iekļuvis "Sabres" sastāvā, tomēr otrdien, atgriežoties pēc kārtējā mača izlaišanas, viņš izcēlās ar trešajiem vārtiem šosezon, palīdzot "Sabres" ar 4:3 pagarinājumā pieveikt Losandželosas "Kings" un pārtraukt piecu zaudējumu sēriju. Kā uzsver Bufalo mediji, svarīga bijusi arī epizode trešajā trešdaļā, kad Girgensons noskrējis Džefu Kārteru un komanda izvairījusies no pārmetiena.

"Man patīk šādas detaļas, tās rezultējas lielā uzvarā," "Sabres" vārtsargs Kārters Hatons tieši šo epizodi trešdien nosaucis par "pagrieziena punktu" spēlē. Girgensons noturēja ripu un jau īsu brīdi vēlāk "Sabres" panāca izlīdzinājumu. "Domāju, ka viņš bija vīlies, nespēlējot maču iepriekš. Līdz ar to viņš iznāca uz ledus un deva mums izšķirošo grūdienu."

"Ir stulbi sēdēt malā," saka pats Girgensons. "Domāju, ka spēlēju labi. Mums ir dziļš sastāvs un tā gadās. Man nav daudz, ko teikt par šo.".

Joprojām tiek uzskatīts, ka Girgensona lielākais pluss ir viņa sīkstums. "Es reti ņemu brīvdienas. Domāju, tāpēc esmu šeit sešus gadus," pauž 24 gadus vecais latvietis. Ja sākotnēji tika uzskatīts, ka NHL viņš būs "vārtu mašīna", pēdējās trijās sezonās latvietis guvis pa septiņiem vārtiem katrā. Šosezon viņš pārsvarā slido ceturtajā maiņā, kurā otrdienas mačā viņam pievienojās Jūhans Lāšons un Evans Rodrigess.

"Mēs esam diezgan ātri. Mums ir pa druskai no visa," pauda Girgensons, sakot, ka viņš un Lāšons var spēlēt fiziski, bet Rodrigess ir labs ar ripu un pārredz laukumu, radot epizodes.

Tā kā iepriekšējās piecas sezonas "Sabres" allaž bija starp līgas pastarītēm, Girgensons atzīst, ka nesenā desmit uzvaru sērija bija jaukākais brīdis viņa karjerā. "Tas bija sprādziens," saka latvietis.

Girgensons šosezon 28 spēlēs izcēlies ar trim vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm, "Sabres" joprojām atrodoties Austrumu konferences trešajā vietā.

Izmantotie resursi:
Sabres’ Zemgus Girgensons bounces back after...

  +4 [+] [-]

, 2018-12-13 19:15, pirms 5 gadiem
Kad viņš sev vēl vairāk noticēs, tad nāks arī tie punkti biežāk.

  -2 [+] [-]

, 2018-12-13 20:52, pirms 5 gadiem
lūk šī ir Sējēja bomba

  +2 [+] [-]

, 2018-12-13 21:40, pirms 5 gadiem
Neko jau nepareizu Zemgus nepateica. Tads ir tas profesionalais sports, taja skaita hokejs - ir jabut gatavam uz visu. Bet pats galvenais, lai galva ir pareizaja vieta un Zemgum vina ir pareizaja vieta. Ja, vins nav superzvaigzne, bet taja pasa laika loti labs speletajs. Supergols, atlausos vinu nosaukt ta, pedeja spele tam ir lielisks pieradijums. Nu un protams raksta piemineta epizode. Vardsakot, lai Zemgum ari turpmak veicas un ticet sev, tad ari komandai veiksies. Ja, sobrid isti augstak par ceturto mainu Zemgum tikt neizdodas, bet tas nebut nenozime, ka tas ir vina limenis. Pie tam vina loma komanda ir pietiekami svariga. Daziem gudriniekiem patik Zemgu salidzinat ar Pavlovu RD, bet nedomaju, ka tas ir korekti. Lai gan protams ari visu cienu Vitalijam. Citiem vardiem, visi nevar iet un mest golus, kadam komanda ir japadara ari melnais darbs. Jo hokeju spele KOMANDA, nevis atseviski personazi. Lai Zemgum veicas ari turpmak!

  +1 [+] [-]

, 2018-12-13 21:48, pirms 5 gadiem
Es tikai nesaprotu, kad kāds ir domājis, ka Zemgus būs, kā rakstā minēts, "vārtu mašīna". Pirms drafta viņam paredzēja vietu 2-3 maiņas centrā vācot 40 punktus sezonā. Nu kļuvis par ceturtās maiņas malējo un mazākuma speciālistu ar 20 punktiem sezonā.

     [+] [-]

, 2018-12-13 23:08, pirms 5 gadiem
Savu darbu Zemgus dara! Protams arī uzdevums ir produktīvāk palīdzēt ar vārtu guvumiem tākā uzbrucējam pienākas, bet mazliet ar to zezonas sākumā buksējās! Pēdējās nedēļās ir atgriezies Zemgus! Bet tādus spēlētājus kā Zemgu daudzas komandas ņemtu jo riktīgi ir melnā darba darītājs laukumā!!