Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Capitals" uzbrucējam Vilsonam izbeigta diskvalifikācija

Andrejs Siliņš

"Capitals" uzbrucējam Vilsonam izbeigta diskvalifikācija
Toms Vilsons. Foto: AP / Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vašingtonas "Capitals" uzbrucējam Tomam Vilsonam samazināta iepriekš piespriestā 20 spēļu diskvalifikācija līdz 14 spēlēm.

3. oktobrī notikušajā pārbaudes spēlē pret Sentluisas "Blues" Toms Vilsons, kurš aizvadītajā sezonā kopā ar Vašingtonas "Capitals" izcīnīja Stenlija kausu, turklāt spēlēja pirmajā virknējumā kopā ar Aleksandru Ovečkinu, izdarīja neatļautu spēka paņēmienu pret Oskaru Sundkvistu, savainojot pretinieku. Spēlētāju drošības departaments pieņēma lēmumu piespriest Vilsonam 20 spēļu diskvalifikāciju. Tās laikā viņš nedrīkstētu saņemt algu, tādējādi zaudējot 1,26 miljonus dolāru.

Vilsonam bija iespēja apstrīdēt lēmumu pie komisāra Gerija Betmena, kurš gan atstāja spēkā piespriesto soda mēru, pamatojot to ar Vilsona iepriekš karjerā konstatētajiem līdzīga veida pārkāpumiem. Vilsons izmantoja arī trešo instanci, lai apstrīdētu lēmumu - vērsās pie neatkarīga arbitrāžas tiesneša.

Tagad paziņots arbitrāžas lēmums un tas ir Vilsonam labvēlīgs - soda mērs samazināts līdz 14 spēļu diskvalifikācijai, kas nozīmē arī aptuveni 380 tūkstošu dolāru atgūšanu. Tā kā "Capitals" aizvadījusi jau 16 spēles, Vilsons drīkstēs piedalīties jau nākamajā komandas mačā naktī uz trešdienu.

24 gadus vecais Vilsons pagājušajā sezonā 78 mačos guva 14 vārtus un atdeva 21 rezultatīvu piespēli, sasniedzot labākos rādītājus karjerā. Vasarā Vilsons parakstīja jaunu līgumu ar Vašingtonas klubu uz sešiem gadiem par 31 miljonu dolāru.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja