Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bļugera "Penguins" pastiprina uzbrukumu, no Minesotas iemainot Zakeru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bļugera "Penguins" pastiprina uzbrukumu, no Minesotas iemainot Zakeru
Džeisons Zakers. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Pitsburgas "Penguins", kuru pārstāv Latvijas izlases centra uzbrucējs Teodors Bļugers, pastiprinājis uzbrukumu. Maiņas darījumā no Minesotas "Wild" iegūts 28 gadus vecais Džeisons Zakers.

Lai iegūtu kreisās malas uzbrucēju Džeisonu Zakeru, Pitsburgas "Penguins" ģenerālmenedžeris Džims Raterfords pretī atdevis 2020. vai 2021. gada drafta pirmās kārtas izvēli (ja "Penguins" iekļūs izslēgšanas spēlēs, tad "Wild" pienāksies 2020. gada izvēle), uzbrucēju Aleksu Galčenjuku, kurš gan nespēja attaisnot cerības un pēdējā laikā vairākas reizes netika komandas sastāvā, plus vasarā viņš kļūs par brīvo aģentu, kā arī jauno talantu Keilenu Edisonu. Aizsargs tika uzskatīts par "Penguins" talantīgāko prospektu.

"Viņš ir pirmo divu maiņu uzbrucējs, kurš ļoti labi slido," Zakeru raksturoja Raterfords, netieši norādot, ka viņam ieplānota vieta blakus Sidnijam Krosbijam vai Jevgeņijam Malkinam. "Viņam vajadzētu iederēties mūsu stilā – viņam piemīt labs metiens un viņš prot veidot kombinācijas. Kopumā ļoti daudzpusīgs spēlētājs. Pie tam viņš mūsu komandā būs ne tikai šajā sezonā, bet arī trīs turpmākajos gados."

Zakers 2018. gada vasarā parakstīja piecu gadu un 27,5 miljonu līgumu, kas beigsies pēc 2022./23. gada sezonas. Karjeras laikā viņš pārstāvējis tikai Minesotas "Wild", kas uzbrucēju 2010. gadā draftēja otrajā kārtā.

Šajā sezonā Zakers laukumā devies 45 spēlēs, gūstot 14 vārtus un pievienojot 15 piespēles. Ar 29 punktiem viņš bija sestais rezultatīvākais hokejists komandā, atrodoties aiz Erika Stāla (40 punkti), Raiena Sutera (38), Kevina Fialas (35), Zaka Parizē (34) un Matsa Cukarello (30). Pagājušajā sezonā Zakers izcēlās ar 42 punktiem, savukārt 2017./18. sezona bija rezultatīvākā viņa karjerā – 82 spēlēs izdevās sakrāt 64 punktus, turklāt tika gūti 33 vārti.

Jāizceļ fakts, ka "Penguins" savu drafta pirmās kārtas izvēli aizmainījusi jau sesto reizi pēdējo astoņu gadu laikā. "Nav viegli pieņemt lēmumu, ka jāaizmaina drafta pirmā kārta vai jaunais spēlētājs, bet šajā gadījumā svarīgs bija fakts, ka tas nav īstermiņa risinājuma dēļ," teica Raterfords. "Zakeram ir labākie gadi karjerā, un tie pārklājas ar sezonām, kurās mēs turpinām tēmēt uz titulu. Mūsu logs ir vēl kādi divi trīs gadi."

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/jason-zuck...

     [+] [-]

, 2020-02-11 09:01, pirms 4 gadiem
atdod Galčenuku, prospektu un pirmās kārtas izvēli NHL draftā par vidusmēra hokejistu Zukeru? njā...
kas sekos tālāk treidos visām komandām, lai tiktu pie Stenlija bundžas...

     [+] [-]

, 2020-02-11 09:04, pirms 4 gadiem
Te tā ar izskatas, ka tas ir priekš šīs sezonas, un domāju, ka var tikt tālu Pitsburga. Galvenā kauja jau atkal droši ka būs ar Vašingtonu.

Gaļčeņuks, jau sen vairs neattaisno uz sevi liktās cerības, un nekāds mega kalibra spēlētājs tur nebūs.

     [+] [-]

, 2020-02-11 14:23, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: atdod Galčenuku, prospektu un pirmās kārtas izvēli NHL draftā par vidusmēra hokejistu Zukeru? njā...
kas sekos tālāk treidos visām komandām, lai tiktu pie Stenlija bundžas...
Galčenuks + 1.kārta VAI prospekts būtu ok, bet te jāpiekrīt, ka izskatās ka pārmaksājuši. Bet nu taisnība GM ir, ka palikuši 2-3 gadi vēl ar Krosbiju un Malkinu top līmenī, jāiet all-in.