Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bernjē atgriežas Kalifornijā, pievienojas "Ducks"

Juris Miņins
Juris Miņins

Bernjē atgriežas Kalifornijā, pievienojas "Ducks"
Džonatans Bernjē
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Toronto “Maple Leafs” aizmainīja savu vārtsargu Džonatanu Bernjē uz Anaheimas “Ducks”, tādējādi beidzot trīs gadus ilgo sadarbību ar kanādiešu vārtsargu.

Džonatans Bernjē tika aizmainīts uz Anaheimu, pretī dabūjot izvēli 2017. gada draftā, taču faktiski šī maiņa ir turpinājums 20. jūnija darījumam, kad pretējā virzienā, no Anaheimas uz Toronto, devās “Ducks” vārtsargs Frederiks Andersons. Šī darījuma sadalīšana divās daļās bija nepieciešama, jo 1. jūlijā Bernjē bija jāsaņem divu miljonu bonuss. Toronto komanda to varēja atļauties samaksāt, tāpēc bija jāsagaida konkrētais datums, lai nokārtotu visas saistības.

Džonatans Bernjē, kuram nākošmēnes paliks 28 gadi, NHL ir aizvadījis deviņas sezonas, taču īsti nav spējis attaisnot uz sevi liktās cerības, ne Toronto komandā, ne kopumā. Pēc veiksmīgās karjeras junioru līmenī, kuras laikā viņš arī bija vairāku Kanādas izlašu vārtsargs, debija lielajā līgā neizdevās tik laba kā gribētos un no sākuma Bernjē zaudēja viņam sagatavoto pirmā vārtsarga vietu Džonatanam Kvikam Losandželosā, bet Toronto komandā, lai arī viņš bija pirmais numurs, īsti nespēja parādīt no sevis gaidīto sniegumu.

Interesanti, ka Anaheimā Bernjē spēlēs pie tā paša trenera, kurš uzaicināja viņu uz "Maple Leafs" - Rendija Kārlaila.

Pašlaik tiek prognozēts, ka arī Anaheimā Bernjē netiks dota pirmā vārtsarga pozīcija, liekot kanādietim spēlēt aiz Džona Gibsona muguras. Savukārt Toronto komandai pēc šī darījuma ir jāmeklē kāds, kurš varētu kļūt par Frederika Andersena dublieri.

Izmantotie resursi:
The Hockey News: Insight on the NHL and the...

     [+] [-]

, 2016-07-09 10:47, pirms 8 gadiem
Labs otrais numurs, bet ne stabils pirmais. Labāks jau par Nilsonu no BUF ir ne blu3?

  -3 [+] [-]

, 2016-07-09 11:16, pirms 8 gadiem
RahX rakstīja: Labs otrais numurs, bet ne stabils pirmais. Labāks jau par Nilsonu no BUF ir ne blu3?
Uz šo brīdi viņš ir Anaheimas 1. numurs. Domāju, Gibsons ies kā otrais.

     [+] [-]

, 2016-07-09 11:46, pirms 8 gadiem
acmee23 rakstīja: Uz šo brīdi viņš ir Anaheimas 1. numurs. Domāju, Gibsons ies kā otrais.
Bernjē savā NHL laikā nav parādījis sevi no labākās puses, tāpēc nedomāju, ka viņš spēs izkonkurēt Gibsonu, bet nu sezonas laikā redzēs.