Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Sērija pārceļas uz Čikāgu: vai Bišops būs gatavs un Keins atdzīvosies?

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sērija pārceļas uz Čikāgu: vai Bišops būs gatavs un Keins atdzīvosies?
Andrejs Vasiļevskis nomaina Benu Bišopu
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa fināls, kura pirmajās divās spēlēs Tampabejas "Lightning" un Čikāgas "Blackhawks" uzvaras dalīja uz pusēm - 1:2 un 4:3 -, no saulainās Floridas pārcēlies uz vējaino Mičiganas ezera piekrasti. Trešā dueļa lielākā intriga ir "Lightning" vārtsargu jautājums: Bens Bišops vai Andrejs Vasiļevskis. Pirmais iemetiens 3:00 pēc Latvijas laika.

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa fināla pirmajā spēlē Tampabejas "Lightning" noslēdzošajā trešdaļā darbojās pārāk piesardzīgi, nepilnās divās minūtēs ielaižot divas ripas un ar 1:2 atzīstot 2010. un 2013. gada čempiones Čikāgas "Blackhawks" pārākumu. Arī otrajā duelī cīņa risinājās līdz pēdējai sekundei, lai gan aizsardzība nebija prioritāte kopš pirmā iemetiena. Laukuma saimnieki iedzinējos atradās tikai 1:32 minūtes, bet panākumu nesošo ripu 49. minūtē vairākumā no distances iemeta aizsargs Džeisons Garisons - 4:3.

Spēles nogalē Tampabejas "Lightning" vārtos stājās 20 gadus vecais krievs Andrejs Vasiļevskis, kurš izturēja skaitlisko mazākumu un atvairīja piecus no pieciem sāncenšu raidījumiem. Mājinieku galvenais treneris Džons Kūpers, gluži kā izslēgšanas spēlēs pierasts, detaļās par Bena Bišopa nomainīšanu nolēma neiedziļināties. Protams, netrūka dažādu spekulāciju, galvenokārt par savainojumiem, un noslēpumainības plīvuru Kūpers nenoņēma arī pēc ierašanās Čikāgā: "Nezinu, kurš vārtsargs sāks trešo spēli."

"Esam pārliecināti par viņa spējām," atzinīgus vārdus Vasiļevskim veltīja Tampabejas "Lightning" kapteinis Stīvens Stemkoss. "Domāju, viņam palīdzējis fakts, ka iepriekš izdevās apostīt izslēgšanas spēļu gaisu. Dažos mačos iegāzām Bišopu, vietā nācās stāties Vasiļevskim. Viņš bijis dažādās situācijās, izturējis visus pārbaudījumus. Kā pēdējā mačā: stājās vārtos, spēlēja labi, atvairīja vairākus metienus."

"Viņš ir jauns, bet neaizmirsīsim, ka pirms tam vairākas sezonas pavadīja Kontinentālajā hokeja līgā, un tā ir būtiska pieredze. Kopš ierašanās Tampā Vasiļevskis katrā treniņā strādājis no visas sirds, viņš ir gatavs. Katru dienu arēnā atrodas sešas astoņas stundas, gaida iespēju. Pirmdien vai kādu citu reizi, bet viņš ir gatavs," noslēdza Stemkoss, kurš pirmajā fināla mačā izdarīja piecus metienus, otrajā - divus, taču joprojām ir sausā.

Cerības nav piepildījuši arī abi Čikāgas "Blackhawks" uzbrukuma līderi - kapteinis Džonatans Teivzs un rezultatīvais Patriks Keins. Fināla pirmajās piecās trešdaļās nevienam nebija rezultativitātes punktu, tāpēc treneri izšķīrās par dueta izjaukšanu. Teivzs pēc nepilnām četrām minūtēm nokārtoja precīzu metienu aizsargam Brentam Sībrukam, kurš panāca 3:3, bet Keins pirmo reizi kopš 2009. gada jeb pēc 99 izslēgšanas spēļu sērijas palika bez metiena.

"Kā uzbrucējs vēlies palīdzēt gūt vārtus, it īpaši šajā sezonas posmā, tomēr mūsu komandai nav svarīgi, kurš izceļas, galvenais, ka tie esam mēs," norādīja Keins, kurš līdz finālam 17 spēlēs bija guvis desmit vārtus un izdarījis desmit piespēles. "Protams, ka varu palīdzēt gūt vārtus, tas ir viens no iemesliem, kāpēc esmu komandā. Veidot uzbrukumus - tas ir viens no maniem uzdevumiem. Cerams, ka nākamajā cīņā izdosies."

"Visefektīvākais viņš ir tad, kad kontrolē ripu, kad vēlas saņemt ripu. Keins ar to var paveikt virkni labu lietu. Tāpēc viņi - Keins un Teivzs - biežāk nespēlē kopā," lēmumu skaidroja Čikāgas "Blackhawks" galvenais treneris Džoels Kvenevils. "Keins labāko sniegumu demonstrē tad, kad ir ar ripu, un tas ir arī maiņas partneru jautājums."

Spēles sākums pulksten 3:00 pēc Latvijas laika. Interesanti, ka gan Čikāgas "Blackhawks" 2013. gadā, gan Tampabejas "Lightning" 2004. gadā finālā zaudēja sērijas trešo spēli un nonāca iedzinējos, bet tas netraucēja izcīnīt Stenlija kausu.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  -2 [+] [-]

, 2015-06-08 16:28, pirms 9 gadiem
GO Blackhawks!!!!

  -2 [+] [-]

, 2015-06-08 16:32, pirms 9 gadiem
Būtu forši, ja Gudijs šonakt tiktu uz soliņa, Vasiļevskis nolaistu ūdeņus un vajadzētu pamainīt vārtsargus.
Un sēriju beigās ar Bišopu uzvarētu Tampa! ;-)

Pat ticams scenārijs.

     [+] [-]

, 2015-06-08 16:38, pirms 9 gadiem
Heilijs rakstīja: Būtu forši, ja Gudijs šonakt tiktu uz soliņa, Vasiļevskis nolaistu ūdeņus un vajadzētu pamainīt vārtsargus.
Un sēriju beigās ar Bišopu uzvarētu Tampa! ;-)

Pat ticams scenārijs.
Vasiļevska likšana vārtos nenozīmē, ka uz soliņa būs Gudļevskis, tikpat labi tas var būt tas pats Bišops.
Un Gudļevska iznākšana uz laukuma nav obligāta, lai viņš tiktu iegravēts uz kausa.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-08 16:50, pirms 9 gadiem
Protams fantāziju līmenī būtu patīkami ,ka Gudļevskis iegūst Stenlija kausu ,jo tas nav slikts ieraksts karjērā.Bet nopietni runājot ,tad noteikti par Čikago,šajā finālā.

  +2 [+] [-]

, 2015-06-08 16:55, pirms 9 gadiem
Katrā ziņā (nopietni pafantazējot) gribētos redzēt Gudiju laukumā, jo mēs visi labi zinam kā viņš prot izmantot iespējas

  -4 [+] [-]

, 2015-06-08 16:55, pirms 9 gadiem
coffijs rakstīja: Protams fantāziju līmenī būtu patīkami ,ka Gudļevskis iegūst Stenlija kausu ,jo tas nav slikts ieraksts karjērā.Bet nopietni runājot ,tad noteikti par Čikago,šajā finālā.
Aizver acis kad sapņo

  +7 [+] [-]

, 2015-06-08 17:15, pirms 9 gadiem
Ko juus raudat? Gudlevska uzdevums nav formaali nokluut uz Stenlija kausa.
Ir jabuut ietekmei uz kausa izciinju(staveet vartos) lai buutu paties lepnums par kausu.

     [+] [-]

, 2015-06-08 17:19, pirms 9 gadiem
hokejists77 rakstīja: Aizver acis kad sapņo
Nedomāju ,ka Čikāgas uzvara būtu tāds pārsteigums ,par ko man jāsapņo.

  +4 [+] [-]

, 2015-06-08 18:14, pirms 9 gadiem
Man labāk,simpatizē abas komandas,tāpēc par labu hokeju!Gribētos jau redzēt ,kādā formā šobrīd Gudļevskis

  +1 [+] [-]

, 2015-06-08 18:48, pirms 9 gadiem
''bet Keins pirmo reizi kopš 2009. gada jeb pēc 99 izslēgšanas spēļu sērijas palika bez metiena.''

Kaut kur tuvu spēles beigām, Čikāgas uzbrukuma laikā Keins smuki atvērās, atvēzējās, pozīcija bija tuvu ideālai, bet Sāds tā vietā, lai piespēlētu, uzmeta no galīgi šaura un piesegta leņķa... Tā bija reālākā iespēja izlīdzināt. Vispār, galīgi tizla spēle Čikāgai iznāca.

  -1 [+] [-]

, 2015-06-08 19:02, pirms 9 gadiem
Gudlevska karjeras iespeejas Tampaa nogrima ar Vasilevska ierashanos.. Savu shanci palaida garaam, nez vai un kad buus naakamaa..

  -1 [+] [-]

, 2015-06-08 19:15, pirms 9 gadiem
Ne jau Vasiļevskis vainīgs ka Gudļevskis vājāks.

  -1 [+] [-]

, 2015-06-08 20:05, pirms 9 gadiem
Hawki mājās nedrīkst zaudēt. Par uzvaru rietumu komandai!

     [+] [-]

, 2015-06-08 20:06, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Vasiļevska likšana vārtos nenozīmē, ka uz soliņa būs Gudļevskis, tikpat labi tas var būt tas pats Bišops.
Un Gudļevska iznākšana uz laukuma nav obligāta, lai viņš tiktu iegravēts uz kausa.
Ja Tampa uzvarēs sērijā, tad Gudija vārds būs uz kausa?

     [+] [-]

, 2015-06-08 20:07, pirms 9 gadiem
Helmuts _Silvestrs rakstīja: Ja Tampa uzvarēs sērijā, tad Gudija vārds būs uz kausa?
Jura Miņina ar

  +1 [+] [-]

, 2015-06-08 20:28, pirms 9 gadiem
Helmuts _Silvestrs rakstīja: Ja Tampa uzvarēs sērijā, tad Gudija vārds būs uz kausa?
Ja Tampa uzvarēs un Gudļevskis būs piekteiks kaut vienam mačam, tad viņa uzvārds ir jāgravē.
Ja viņš nebūs pietieks nevienam fināla mačam, bet komandai būs brīva vieta uz sev atvēlētās vietas, tad teorētiski viņu arī var iedrukāt (ar nosacījumu, ka TBL to uzskata par vajadzīgu un NHL tam piekrīt).

  +1 [+] [-]

, 2015-06-08 20:43, pirms 9 gadiem
zaipis rakstīja: Jura Miņina ar
Sarkasms nevietā, jo regulāri uz kausa tiek ierakstīti hokejistu vārdi/uzvārdi, kuri nekādīgi nekvalificējas oficiālajiem noteikumiem. Pēdējo 10 sezonu laikā tādā veidā uz kausa ir iegravēti 11 spēlētāji, kuriem tur nav jābūt.

Protams, tāpat ir gadījumi, kad vietas trūkuma dēļ kādi spēlētāji vai personāla pārstāvji/vadība netiek iekļauti. Visu nosaka konkrētās komandas izteiktā griba un NHL akcepts vai noraidījums (NHL ir galavārds šai procesā).

Beigu beigās, NHL vēsturē ir bijuši gadījumi, kad uz kausa iegravē spēlētāju, kurš vēl NHL nav spēlējis (bija pieteiks mačam, uz ledus negāja, NHL debitēja vēlāk, jau pēc nominālās SC izcīnīšanas).

     [+] [-]

, 2015-06-08 21:06, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Sarkasms nevietā,
Juri, tak atkal ne par to, bet vispār kā Tu visu laiku centies katram skaidrot
par to uz kausa Tevi jāgravē...
p.s. saldējumu varbūt tomēr?
p.p.s. man tāds viens jautājums, lai vispār risinātu tādas sarunas kaut teorētiskas par stāšanos. Gudļevskis vispār ir Čikāgā? Cik man zināms viņš palicis Tampā...

     [+] [-]

, 2015-06-08 21:33, pirms 9 gadiem
zaipis rakstīja: Juri, tak atkal ne par to, bet vispār kā Tu visu laiku centies katram skaidrot
par to uz kausa Tevi jāgravē...
p.s. saldējumu varbūt tomēr?
p.p.s. man tāds viens jautājums, lai vispār risinātu tādas sarunas kaut teorētiskas par stāšanos. Gudļevskis vispār ir Čikāgā? Cik man zināms viņš palicis Tampā...
Nu ja jau cilvēkiem rodas jautājumi, tad kādam jau arī ir jādod atbildes.

P.S. Gan jau, ka iztiksim...
P.P.S. Lidmašīnas no Maiami lido bez maz vai ik pēc 2 stundām. Ja ļoti vajadzēs, gan jau ir arī kluba rīcībā kāds preivet-džets. Pa stundām 3 viņu mierīgi var atlidināt no Floridas uz Čikāgu.

     [+] [-]

, 2015-06-08 21:44, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: P.P.S. Lidmašīnas no Maiami lido bez maz vai ik pēc 2 stundām. Ja ļoti vajadzēs, gan jau ir arī kluba rīcībā kāds preivet-džets. Pa stundām 3 viņu mierīgi var atlidināt no Floridas uz Čikāgu.
tas gan, tikai Gudļevska vārdu ne Kūpers, ne kas pat nav pieminējis...jo ir Bišops un Vasiļevskis...kad kāds izkritīs tiešām no aprites, tad vispirms piedalīsies komandas oficalajos treninos, kas notiek pirms spēles. pagaidām viņš nav bijis uz ledus...jo visi visam seko līdzi finālā un uzreiz būtu visiem zināms, ka Gudļevskim ir kaut mazākā iespēja tikt uz beņķa, kā otrajam.

     [+] [-]

, 2015-06-08 23:25, pirms 9 gadiem
hypocrisy rakstīja: ''bet Keins pirmo reizi kopš 2009. gada jeb pēc 99 izslēgšanas spēļu sērijas palika bez metiena.''

Kaut kur tuvu spēles beigām, Čikāgas uzbrukuma laikā Keins smuki atvērās, atvēzējās, pozīcija bija tuvu ideālai, bet Sāds tā vietā, lai piespēlētu, uzmeta no galīgi šaura un piesegta leņķa... Tā bija reālākā iespēja izlīdzināt. Vispār, galīgi tizla spēle Čikāgai iznāca.
+, drīzāk Čikāga pakāsa, nekā Tampa uzvarēja. Žēl,- šonakt neredzēšu:-(

     [+] [-]

, 2015-06-09 01:11, pirms 9 gadiem
Gudļevski! Gudļevski! nu diez vai Gudijs būtu starā ja dabūtu gredzenu, pat nepabijis uz soliņa! un 3. spēle pie 1:1 nav izšķirošā tāpēc, ja Bišopam ir kāda pat minitrauma, tad šī ir spēle, kad reāli kā Nr2 var likt MŪSĒJO! un nav teikts ka krievs ir pat par mata tiesu labāks, vienkārši viņam bija iespēja un tagad ir pieredze NHL.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-09 01:32, pirms 9 gadiem
Oki, tauta, neguļam, Gudļevskis arēnā ieradies ar komandu nevis tā sauktajiem ''Black aces''.

     [+] [-]

, 2015-06-09 02:11, pirms 9 gadiem
Vēl 50 min., ceru ieraudzīt Kristeru.

     [+] [-]

, 2015-06-09 03:47, pirms 9 gadiem
Bišopa vārti šonakt kā noburti,vismaz pagaidām

     [+] [-]

, 2015-06-09 03:49, pirms 9 gadiem
Pierunāju 1-1

     [+] [-]

, 2015-06-09 06:03, pirms 9 gadiem
apsveicu ar uzvaru! nu vismaz tos, kas par Tampu