Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blues" gūst divus vārtus 12 sekundēs mačā beigās un pārspēj "Ducks"

"Blues" gūst divus vārtus 12 sekundēs mačā beigās un pārspēj "Ducks"
"Blues" uzvaras vārtu autors - kapteinis Alekss Pietrandželo. Foto: AFP/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) kārtējo reizi rezultatīvs bija Aleksandrs Ovečkins, kura vārti un piespēlē palīdzēja „Capitals” pagarināt panākumu sēriju līdz piecām spēlēm, bet Sentluisas „Blues” vēl 64 sekundes pirms mača beigām bija iedzinējos pret „Ducks” ar 3:4, taču izcīnīja uzvaru pamatlaikā ar 5:4.

Piekto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Vašingtonas „Capitals”, kas pārspēja Filadelfijas „Flyers” ar 5:3. ASV galvaspilsētas komandas kapteinis Aleksandrs Ovečkins izcēlās ar 1+1 – krievu spēlētājs guva 46. vārtus šosezon, bet rezultatīvo piespēli atdeva brīdi, kad nokrita uz ceļiem. Mača 26. minūtē rezultāts bija 5:0 „Capitals” labā, 12 sekundes pirms otrās trešdaļas beigām Filips Majerss panāca 5:1, trešā perioda 10. sekundē Klods Žirū guva otros vārtus Filadelfijas labā, bet Skots Latons samazināja deficītu līdz 5:3.

Ar 85 punktiem 67 spēlēs „Capitals” ir Metropolitēnas divīzijas līdere, taču otrajā pozīcijā esošajai „Islanders”, ko trenē Vašingtonu līdz Stenlija kausam aizvedušais Barijs Trocs, ir 83 punkti un viena spēle rezervē.

Piekto panākumu pēdējās piecās spēlēs izcīnīja arī Vegasas „Golden Knights”, kas tika galā ar Kalgari „Flames” – 2:1. Rezultātu atklāja Šo Teodors – 1:0, maču vidū precīzs bija Treviss Hamoniks – 1:1, bet uzvaras vārtus Vegasas labā guva aizsargs Deriks Englends.

Divu Kanādas komandu derbijā „Maple Leafs” papildlaikā piekāpās Vankūveras „Canucks” ar 2:3. Otrajā trešdaļā Toronto panāca divu vārtu vadību, vienu reizi atzīmējoties mazākumā, taču trešā perioda sākumā „Canucks” panāca izlīdzinājumu. Uzvaras vārtus papildlaika ceturtajā minūtē guva Vankūveras zviedru aizsargs Aleksandrs Iedlers.

Sentluisas „Blues” mačā beigās izrāva uzvaru pār Anahaimas „Ducks” – 5:4. Pēc divām trešdaļām rezultāts bija 3:3, trešajā periodā pīļu uzbrucējs Ādams Henriks savāca „Blues” vārtsarga atvairīto ripu, iemetot to tukšos vārtos – 3:4. Taču 64 sekundes pirms pamatlaika beigām Sentluisas aizsargs Roberts Tomass panāca 4:4, bet vēl 12 sekundes vēlāk Alekss Pietrandželo izrāva uzvaru – 5:4.

Šī spēle bija īpaša ar to, ka „Ducks” uzbrucējam Raienam Kesleram tika pasniegta sudraba nūja, atzīmējot amerikāņa 1000. spēli Nacionālās hokeja līgas regulārajā čempionātā, kas tika aizvadīta vakar pret Arizonas „Coyotes”. Karjeras laikā uzbrucējs pārstāvējis divas komandas – „Ducks” un „Canucks”, bet 2011. gadā iekļuva Stenlija kausa finālā.

Nacionālā hokeja līga, 7. marts

SpēleRezultāts
Capitals – Flyers5:3
Maple Leafs – Canucks2:3 PL
Blues – Ducks5:4
Flames – Golden Knights1:2

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...