Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blackhawks" mēģinās atrauties, Tampa - panākt izlīdzinājumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Blackhawks" mēģinās atrauties, Tampa - panākt izlīdzinājumu
Teuvo Teravainens
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa finālā vadībā atrodas Čikāgas "Blackhawks", kas pirmās spēles noslēdzošajās sešās ar pusi minūtēs guva divus vārtus un izcīnīja panākumu ar 2:1. Laukuma saimniecei Tampabejas "Lightning" šonakt pulksten 2:15 pēc Latvijas laika būs iespēja revanšēties un panākt neizšķirtu.

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa fināla pirmajā spēlē starp Čikāgas "Blackhawks" un Tampabejas "Lightning" laukumā valdīja disciplinēts hokejs, galvenā uzmanība tika pievērsta aizsardzībai, tāpēc bija tikai viens izgājiens pret vārtsargu, kuru neizmantoja Raiens Kelahens. Tas notika beidzamajā trešdaļā, kad vadībā joprojām atradās laukuma saimnieki, bet pēdējās sešas ar pusi minūtes viņiem kļuva par ļaunāko murgu.

Par nosēšanos aizsardzībā viņus sodīja somu spīdeklis Teuvo Teravainens, kurš vispirms no distances pārspēja nosegto vārtsargu, bet tad apzaga Dž. T. Braunu un metienu no perfektas pozīcijas nokārtoja Antuānam Vermetam. Regulārā čempionāta noslēgumā iegūtais centrs nepievīla, un divi no trim viņa vārtiem izslēgšanas spēlēs bijuši uzvaru nesošie.

"Tas ir aizraujoši un kas tāds, ko gaidīju ar nepacietību," teica Vermets, kurš ar punktiem izcēlies četrās no pēdējām piecām cīņām, lai gan Stenlija kausa ievadā biežāk palika rezervē. "Visu laiku esmu teicis, ka šī ir lieliska iespēja, un mēģināšu paveikt tikai labāko. Ik reiz, kad rodas iespēja spēlēt finālā, gribi ieķerties un to izmantot."

"Jā, viņš pavisam noteikti ir progresējis izslēgšanas spēļu laikā, un gūtie vārti mums bijuši ļoti svarīgi. [Vermets izcēlās pusfināla pret Anaheimas "Ducks" ceturtās spēles pagarinājumā.] Vermets progresējis iemetienos, tāpat kā visa virknējuma sniegums. Viņi [kopā ar Patriku Šārpu un Teravainenu] guvuši svarīgus vārtus, daudz laika pavadījuši uzbrukuma zonā," atzinību padotajiem veltīja Čikāgas "Blackhawks" galvenais treneris Džoels Kvenevils.

Vai Tampabejas "Lightning" ir pieejamas rezerves, lai cīņā par Stenlija kausu panāktu neizšķirtu un izbraukumā dotos, neatrodoties bezdibeņa malā? Trīnīšu maiņa - Tailers Džonsons, Ondržejs Palāts un Ņikita Kučerovs - 60 minūšu laikā izcēlās tikai ar diviem metieniem pa sāncenšu vārtiem, tāpat centra uzbrucējs Džonsons, kurš ar 12 vārtiem un deviņām piespēlēm ir rezultatīvākais spēlētājs izslēgšanas mačos, nav guvis vārtus piecās spēlēs pēc kārtas.

"Viņi atkal un atkal pierādījuši - varbūt neļausi gūt vārtus vienu vai dažas spēles, bet ilgi tas neturpināsies. Šie puiši atradīs risinājumu," pauda komandas galvenais treneris Džons Kūpers. Lielāks pienesums tiek gaidīts arī no komandas kapteiņa Stīvena Stemkosa, kurš laukumā pavadīja 17 minūtes un 17 sekundes jeb par četrām minūtēm mazāk nekā sāncenšu kapteinis Džonatans Teivzs.

Savukārt vārtsargs Bens Bišops nelika vilties, ielaižot tikai metienu, kuru neredzēja, un šāvienu devītniekā no tuvas distances. Taču jāpievērš uzmanība viņa spēlei ar ripu ārpus vārtiem, jo apmales mēdz mānīties.

Pirmais Tampabejas "Lightning" un Čikāgas "Blackhawks" duelis nesa Endrjū Šo kodienu Viktora Hedmana ribā pēc asas cīņas pie laukuma apmales. Ko dāvās otrais? Sākums pulksten 2:15 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
CSN Chicago
Tampa Bay, Florida news | Tampa Bay Times/St....

  +1 [+] [-]

, 2015-06-06 17:50, pirms 9 gadiem
kads jau točna atrausies

  +1 [+] [-]

, 2015-06-06 17:51, pirms 9 gadiem
Es personīgi esmu par Hawks!! 👌

  +1 [+] [-]

, 2015-06-06 21:45, pirms 9 gadiem
No kurienes šitais reāli ir pārkopēts, ja bija kāds, kurš visu spēli Tampai nospēlēja vienā līmenī, tad tas bija Bišops. Tie divi goli - nu tos neviens nebūtu izvilcis. Lai arī vairāk esmu par Čikāgu, bet šodien varētu Tampa rezultatīvā spēlē vinnēt, savādāk ja ar 0:2 šiem jābrauc uz Ilinoisu...

     [+] [-]

, 2015-06-06 22:48, pirms 9 gadiem
Cerams, šodien būs nedaudz jautrāka spēle, citādi, ja visu laiku tik blīva aizsardzība, tajos 3jos- 4ros naktī sāk vilkt uz miegu.

     [+] [-]

, 2015-06-06 22:57, pirms 9 gadiem
salming18 rakstīja: Es personīgi esmu par Hawks!! 👌
par Hawks atraušanos pa muguru

  +1 [+] [-]

, 2015-06-07 05:07, pirms 9 gadiem
Sērijā 1-1, viss vēl priekšā.

Let's go Bolts!