Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL ģenerālmenedžeri vēlas izmaiņas – vairs nevarēs spēlēt bez ķiveres

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NHL ģenerālmenedžeri vēlas izmaiņas – vairs nevarēs spēlēt bez ķiveres
Makss Džonss un Lūks Šens. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubu ģenerālmenedžeri apsprieduši potenciālās izmaiņas noteikumos, un galvenā tēma bija spēlētāji bez ķiverēm.

IIHF noteikumi jau ilgāku laiku paredz, ka situācijā, kurā spēlētājs palicis bez ķiveres, viņam tūdaļ jādodas uz rezervistu soliņu, pretējā gadījumā tiks piespriests divu minūšu noraidījums. Savukārt NHL šāds noteikumu punkts neeksistē – ja hokejists, atrodoties uz ledus, pazaudē ķiveri, viņš drīkst turpināt cīņu arī bez tās. Klubu ģenerālmenedžeri vēlas situāciju mainīt – viņi piedāvā ieviest starptautiskajā hokejā labi zināmo noteikumu punktu. Lai tas notiktu, vispirms apstiprinoši jānobalso NHL un Spēlētāju asociācijas komisijai, bet pēc tam izmaiņas jāapstiprina arī klubu īpašniekiem.

"Pēdējais, ko vēlamies redzēt, ir savainojums situācijā, kurā vienam no hokejistiem galvā nav ķiveres. Jo īpaši tādēļ, ka esam padarījuši aizsargstikliņu lietošanu daudz populārāku," pauda Losandželosas "Kings" ģenerālmenedžeris Robs Bleiks. Viņam pievienojās arī Spēlētāju drošības departamenta vadītājs Džordžs Paross: "Neredzu nevienu iemeslu, kāpēc lai mēs gaidītu līdz brīdim, kad būs kāds savainojums. Kad spēlētājs pazaudē ķiveri, viņš nemaina savu stilu, tāpat dodas cīnīties stūrī."

Ģenerālmenedžeri arī vēlas ķiveres padarīt par obligātu aksesuāru iesildīšanās laikā. Lai tas notiktu, punkts jāapstiprina Spēlētāju asociācijai. Šobrīd ir vairākas komandas, kuras liek saviem hokejistiem obligāti vilkt ķiveres, piemēram, Toronto "Maple Leafs" un Monreālas "Canadiens". Taču ir arī pretēji piemēri – komandas, kurās izvēle ir hokejistu rokās. Tādām pieskaitāmas Sanhosē "Sharks" un Floridas "Panthers", kur teju puse sastāva uz iesildīšanos dodas bez ķiverēm.

2012. gadā Teiloram Holam, kurš tobrīd pārstāvēja Edmontonas "Oilers", iesildīšanās laikā uz galvas uzkāpa komandas biedrs. Bija nepieciešamas 30 šuves, un uzbrucējs pēcāk nosolījās vairs neiesildīties bez ķiveres. Tāpat pēdējo gadu laikā vairāki spēlētāji cietuši no ripām, kas trāpījušas pa galvu.

Tiek plānotas vēl vairākas izmaiņas. Kā viena no tām – komandai, kura ieguvusi iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā, būs iespēja izvēlēties, kurā pusē sekos iemetiens. Vēl pausta vēlme laukuma apmalēs iestrādāt pulksteņus, lai hokejisti jebkurā situācijā zinātu, cik laika palicis. Šis noteikumu punkts jāapstiprina tikai īpašniekiem.

Izmantotie resursi:
https://www.sportsnet.ca/hockey/nhl...