Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL: Runā, ka...

Juris Miņins
Juris Miņins

NHL: Runā, ka...
Vesa Toskala
Foto: AP

Sākoties jaunajai Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai, kad savas pirmās spēles jau ir aizvadījušas visas 30 NHL vienības, vairākas komandas ir apzinājušās savus sastāva "robus" un pašlaik mēģina tos "salāpīt" un vairākas komandas ir ķērušās klāt vārtsargiem.

Sākoties jaunajai Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai, aizvien aktīvākas arī kļūst dažādas baumas par dažādiem hokejistiem, tāpēc piedāvājam Jums jaunākās ziņas šajā jomā.

- Čikāgas "Blackhawks" sezonas gaitā, iespējams, aizmainīs kādu no komandas uzbrukuma spēlētājiem Patriku Šārpu vai Krisu Verstīgu, lai pastiprinātu komandas vārtsargu līniju, kura pagaidām izskatās visai nepārliecinoša priekš NHL favorītkomandas.

- Tāpat vārtsargu problēmu jau tuvākajā laikā varētu mēģināt atrisināt Detroitas "Red Wings", jo Džimijs Hovards pagaidām nerāda no sevis gaidīto sniegumu nedz spēlēs (vājais sniegums zaudētajā spēlē pret Sentluisas "Blues"), ne treniņos.

- Savukārt sezonas laikā komandas varētu mainīt tādi vēl nesenā pagātnē NHL TOP vārtsargi kā Vesa Toskala (Toronto "Maple Leafs"), kurš nerāda no sevis gaidīto spēli un arī treniņos vēl aizvien nav atradis kopēju valodu ar jauno vārtsargu treneri, Žans-Sebastjans Žigērs (Anaheimas "Ducks"), kurš ir zaudējis pirmā vārtsarga vietu komandā, bet otrajam vārtsargam 6 miljonus sezonā anaheimieši nevēlas maksāt un Riks Dipjetro (Ņujorkas "Islanders"), kurš, ja nespēs paātrināt savu pēcoperācijas (ceļgals) atlabšanas, var zaudēt pirmā vārtsarga vietu Martinam Bīronam.

- Lai gan iepriekš tika ziņots, ka savainotā Andreja Markova vietu Monreālas "Canadiens" komandā varētu aizņemt veterāns Kriss Čelioss, pašlaik tāda varbūtība ir noraidīta un kā reālākie kandidāti uz vakanto vietu ir Marks-Andrē Beržerons un Džons-Maikls Lailzs.

- Tāpat pastiprinājumu aizsardzībā meklē Ņujorkas "Rangers" komanda, kuras plānos ir iegādāties kādu pieredzējušu aizsargu, septītā aizsarga vietai. Atgādināsim, ka iepriekš "Rangers" bija tuvu līguma parakstīšanai (dažos avotos par to runāja kā par notikušu faktu) ar Aleksandru Semjonovu, taču, hokejista sievas iebildumu dēļ, pēdējā mirklī darījums nenotika.

- Nesen tika ziņots, ka no Ņūdžersijas "Devils" aizgājušais Brendans Šenehens varētu pievienoties Toronto "Maple Leafs" komandai, taču Toronto komandas vadība šādu iespējamību noliedz, līdz ar to reālākais šīs "sāgas" turpinājums ir Šenehena iešana "pensijā".

- Zviedrijas hokejists Peters Forsbergs, acīmredzami, gatavojas atgriezties NHL jau tuvākajā laikā. Pēdējā laikā biežās operācijas liek domāt, ka Foppa (Forsberga iesauka – aut.), mēģina sakārtot savu veselību, jo, kā pats iepriekš izteicās, NHL viņš vēlas atgriezties 100% gatavībā.

Izmantotie resursi:
insider.espn.go.com
thehockeynews.com
sportsnet.ca
tsn.ca

1 2 39 komentāri
Slēpts komentārs: gengsta10
Slēpts komentārs: spēlmanis
Slēpts komentārs: Jurchiks_pe4o
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2009-10-05 18:58, pirms 15 gadiem
zhhigolo rakstīja: kas, šīs ir kāds baumu portāls????
nepatīk nelasi, daudziem patīk palasīt baumas, tajā skaitā arī man. nav dūmu bez uguns

  +8 [+] [-]

, 2009-10-05 19:01, pirms 15 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: Irbi? smejies? tas pats Masaļskis. diemžēl, bet laikam tomēr arī par vēlu!
Jā, jā!!! Nevar būt!!! Labi zini???

  -1 [+] [-]

, 2009-10-05 19:01, pirms 15 gadiem
Leafs gan ir nekaunīgi! Atbrīvosies no Toskalas, lai viņa vietu verētu ieņemt Gustavsons!

  +2 [+] [-]

, 2009-10-05 19:03, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Leafs gan ir nekaunīgi! Atbrīvosies no Toskalas, lai viņa vietu verētu ieņemt Gustavsons!
Un kas te nekaunīgs?

  -3 [+] [-]

, 2009-10-05 19:05, pirms 15 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: Irbi? smejies? tas pats Masaļskis. diemžēl, bet laikam tomēr arī par vēlu!

Ak Juri, laimīgais, esi insaiders
ja zinu tas joks bija

     [+] [-]

, 2009-10-05 19:19, pirms 15 gadiem
par Forsbergu gan liels prieks!!!

     [+] [-]

, 2009-10-05 19:22, pirms 15 gadiem
Nu Sharpu gan nevajadzētu aizmainīt!Bet nu laiks rādīs.

  +1 [+] [-]

, 2009-10-05 19:27, pirms 15 gadiem
a Forsbergs uz kuru komandu plāno doties ? Varētu jau atpakaļ uz Avs..

     [+] [-]

, 2009-10-05 19:33, pirms 15 gadiem
acido rakstīja: a Forsbergs uz kuru komandu plāno doties ? Varētu jau atpakaļ uz Avs..
Pirms kāda laika runāja, ka uz Vašingtona "Capitals".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2009-10-05 19:42, pirms 15 gadiem
Baigi zel bus ja Žigiju aizmainīs. Vienmēr ir paticis šis vārtsargs. Viens no ducks simboliem

     [+] [-]

, 2009-10-05 19:48, pirms 15 gadiem
Lailzs? Pamatīgi šaubos!

     [+] [-]

, 2009-10-05 19:50, pirms 15 gadiem
Juri vispār Dipjietro nav Islanders pirmais vārtsargs par pirmo ir kļuvis Rolosons, ta ka Bīrons nu riktīgi nevar kļut par pirmo vārtsargu izkonkurējot tikai Dipjietro.

  +3 [+] [-]

, 2009-10-05 20:01, pirms 15 gadiem
Lai paņem kā aizsargu Igoru Stepānovu,vecs bet labs

     [+] [-]

, 2009-10-05 20:02, pirms 15 gadiem
Tūlīt komandas varēs sākt zvejot gerberu! Atlants ar šo ilgi neauklēsies...

  +1 [+] [-]

, 2009-10-05 20:02, pirms 15 gadiem
Slidot iemācīs

     [+] [-]

, 2009-10-05 20:06, pirms 15 gadiem
gray66 rakstīja: Juri vispār Dipjietro nav Islanders pirmais vārtsargs par pirmo ir kļuvis Rolosons, ta ka Bīrons nu riktīgi nevar kļut par pirmo vārtsargu izkonkurējot tikai Dipjietro.
Vispār ir gan, tikai pašlaik atkopjas no vairākām operācijām (krietni lēnāk nekā tas ir prognozēts pirms tam) - abi gurni, ceļgals.
Jeb tu Skotu Klemensenu pagājušgad arī uzskatīj par "Devils" [īstu] pirmo numuru?

  +5 [+] [-]

, 2009-10-05 20:13, pirms 15 gadiem
Labi, beidzot baumas tiek publicētas kā baumas. Man prieks arī par to, ka Juris nav izmantojis fantastisko iespēju - katru baumu publicēt jaunā rakstā līdz ar to saņemt papildus naudiņu par NEkvalitāti.

     [+] [-]

, 2009-10-05 20:29, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Vispār ir gan, tikai pašlaik atkopjas no vairākām operācijām (krietni lēnāk nekā tas ir prognozēts pirms tam) - abi gurni, ceļgals.
Jeb tu Skotu Klemensenu pagājušgad arī uzskatīj par "Devils" [īstu] pirmo numuru?
Atradis isto ko salidzināt. Skots Klements noteikti nav labāks par Rolosonu, un Rolosons pagaidām demonstrē pārliecinošu sniegumu, lai arī saglbātu pirmā vārtsarga vietu pēc Dipjietro atgriešanās. Otrkārt, tad izskaidro man kapēc Birons tagad nesarga vārtus, bet sarga Rolosons??

     [+] [-]

, 2009-10-05 20:33, pirms 15 gadiem
2 Juris
Tev sanāk vairāk laika sekot hokeja aktualitātēm līdz. Kā tur ar potenciālajiem RD kadriem? Ja nekļūdos, bija savā laikā runa par kādu slovāku vai somu vēl dinamo forumā, kad publiskoja iespējamo sastāvu vasarā. Tas zons dabūja līgumu eneidžel, vai vēl dabūjams?

     [+] [-]

, 2009-10-05 20:39, pirms 15 gadiem
Pirmkārt, kad Dipjetro atgriezīsies, tad viņš NOTEIKTI būs pirmais numurs (to arī komandas vadība jau ir apstiprinājusi). Ja viņš neparādīs sniegumu, kas no viņa tiks gaidīts, tad par pirmā vārtsarga posteni cīnīsies pārējie divi (bet tas jau ir pavisam cits stāsts), lai gan, kā tagad daudzi paredz, līdz ar Dipjetro atgriešanos, kāds no pašreizējiem vārtsargiem būs spiests aiziet un līdz šim "Islanders" ir devuši mājienus (kas patiesībā vairāk "velk" uz neoficiālu paziņojumu statusu), ka tieši Bīrons būs palicējs.

Otrkārt, "Isles" ir aizvadījuši vienu reg. sezonas spēli, kurā vārtus sargāja Rolosons. Līdz ar to teikt, ka Bīrons nesargā, bet Rolosons ir tas sargātājs ir KRIETNI par agru. Tāpat kā stāstīt cik pārliecinošu sniegumu demonstrē Rolosons.

Tb sausais atlikums (no līdz šim publicētajiem izteikumiem) ir tāds, ka Rolosons aiziet (tiek aizmainīts) paliek Bīrons, un ja Dipjetro nerāda savu spēli par pirmo kļūst Martins.

     [+] [-]

, 2009-10-05 20:42, pirms 15 gadiem
purva_velns rakstīja: 2 Juris
Tev sanāk vairāk laika sekot hokeja aktualitātēm līdz. Kā tur ar potenciālajiem RD kadriem? Ja nekļūdos, bija savā laikā runa par kādu slovāku vai somu vēl dinamo forumā, kad publiskoja iespējamo sastāvu vasarā. Tas zons dabūja līgumu eneidžel, vai vēl dabūjams?
Lukašs Kašpars (?) pašlaik kopā ar Oskaru Bārtuli Adirondakas "Phantoms" spēlē.

     [+] [-]

, 2009-10-05 20:47, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Lukašs Kašpars (?) pašlaik kopā ar Oskaru Bārtuli Adirondakas "Phantoms" spēlē.
Aha, tas pats. Cik noprotu, intereses par viņu vairāk nav.

     [+] [-]

, 2009-10-05 20:52, pirms 15 gadiem
purva_velns rakstīja: Aha, tas pats. Cik noprotu, intereses par viņu vairāk nav.
Un nez vai viņam ir interese par "Dinamo".

     [+] [-]

, 2009-10-05 21:07, pirms 15 gadiem
Tas, ka NYI liek tik lielu uzsvaru uz DiPjetro, ir viens no iemesliem, kāpēc Isles pēdējos gados vispār neko nav sasnieguši.
Personīgi es ceru, ka Dipjetro šogad turpinās ārstēties, Rolosons un Birons kopā būs tikai līdz treida dedlainam, un Isles beidzot kko arī sasniegs sezonas otrajā pusē.

     [+] [-]

, 2009-10-05 21:13, pirms 15 gadiem
Interesants raksts.
Vārtusargu maiņas (Žigērs, Toskalas) ir ļoti mazticamas, jo maiņas darijumos viņiem ir ļoti niecīga vērtība, to arī pierāda tas , ka Burks atdeva Brizgalovu uz Koijotiem par velti. Neviens neņems nestabilo Toskalu ar kreptīgu līgumu, kur nu vēl Žigēra milzu līgumu.

DiPietro ir invalīds ar visām no tā izrietošām sekām. Apmēram 9 mēnešus pēc operācijas viņš vēljoprojām staigā ar spieķi. Iespēja ka viņš spēlēs šajā sezonā ir mazāka par 10%. Tāpēc Islanders paņēma Bironu un Rolosonu.

Čikāga un Detroita ir sevi iedzinusi stūrī ar algu griestiem. Čikāga izvēloties Huet un piedāvājot viņam vairāku gadu līgumu par lielu summu. Detroitai vienkārši ir par daudz labu spēlētāju ar lieliem līgumiem. Runā, ka Lidstroms nākamgad krietni samazinās savu algu no 7,5m līdz apmēram 3m.

Markovu mēģināt aizstāt no nosauktajiem aizsargiem var tikai Lailzs, jo Beržerons ir rūķītis ar lielgabalu azotē. Respektīvi spēcīgs metiens ir viss viņa spēju arsenāls, viņš neveido vairākuma kombinācijas, ir vājš aizsardzībā.

Šenehens,manuprāt, beigs karjeru, jo viņš spēlēs tikai Ņujorkas tuvumā, bet tur neviens viņu negrib.

     [+] [-]

, 2009-10-05 21:32, pirms 15 gadiem
Es laikam visvairāk gaidu (un ceru) uz Peķkas atgriešanos NHL.... kaut kā tas karjeras noriets viņam tāds traumatisks sanācis... Kaut spēlētājs viņš ir izcils! Viens no labākajiem mūsdienu centriem- playmeikeriem, kas arī pats māk iemest ripu vārtos!

     [+] [-]

, 2009-10-05 21:43, pirms 15 gadiem
Fedorov91

Brizgalovu mēģināja mainīt vairākas reizes bet kkas "juka" viņiem regulāri, tāpēc šamo ielika veiveros, un arī tikai tāpēc, ka viņu vajadzēja ātrāk atdot, jo, pretējā gadījumā, "brieda" tādas riktīgas nesaskaņas komadas ģērbtuvēs (un ar spēlētāju aģentiem), jo komandā bija 3 potenciāli pirmie numuri - Žigērs (tā laika pirmais), Brizgalovs (pamatīgs konkurents un var teikt, ka tikpat pirmais kā žigērs) un Hillers (nākotnes pirmais, kas pašlaik arī pierādās).

Tb ja viņiem būtu laiks nogaidīt, esmu drošs, par Brizgalovu kkas vairāk tiktu saņemts.

     [+] [-]

, 2009-10-05 21:57, pirms 15 gadiem
Fedorov91 rakstīja: Interesants raksts.
Vārtusargu maiņas (Žigērs, Toskalas) ir ļoti mazticamas, jo maiņas darijumos viņiem ir ļoti niecīga vērtība, to arī pierāda tas , ka Burks atdeva Brizgalovu uz Koijotiem par velti. Neviens neņems nestabilo Toskalu ar kreptīgu līgumu, kur nu vēl Žigēra milzu līgumu.

DiPietro ir invalīds ar visām no tā izrietošām sekām. Apmēram 9 mēnešus pēc operācijas viņš vēljoprojām staigā ar spieķi. Iespēja ka viņš spēlēs šajā sezonā ir mazāka par 10%. Tāpēc Islanders paņēma Bironu un Rolosonu.

Čikāga un Detroita ir sevi iedzinusi stūrī ar algu griestiem. Čikāga izvēloties Huet un piedāvājot viņam vairāku gadu līgumu par lielu summu. Detroitai vienkārši ir par daudz labu spēlētāju ar lieliem līgumiem. Runā, ka Lidstroms nākamgad krietni samazinās savu algu no 7,5m līdz apmēram 3m.

Markovu mēģināt aizstāt no nosauktajiem aizsargiem var tikai Lailzs, jo Beržerons ir rūķītis ar lielgabalu azotē. Respektīvi spēcīgs metiens ir viss viņa spēju arsenāls, viņš neveido vairākuma kombinācijas, ir vājš aizsardzībā.

Šenehens,manuprāt, beigs karjeru, jo viņš spēlēs tikai Ņujorkas tuvumā, bet tur neviens viņu negrib.
Pirmā rindkopa, - tieši tā, Žigēr pēdējos gadus spēlē ļoti vāji, iespējams, tas izskaidrojams ar viņa privātās dzīves problēmām.Žēl Toskalas, gluži tāpat kā jaunā zviedra Gustavsona.Tas tāpēc, ka viņi spēlē Toronto.Vismaz pagaidām Burka devumu nevar īpaši saskatīt.
2. rindkopa, - bez komentāriem.
3. rindkopa, -Detroita mani neinteresē, bet Čikāga ar līgumiem patiešām ir izdarījusi lielas muļķības. Kaut vai Hosas līgums vien...
4.Geinija darbības starpsezonā ir atstājušas viņu bez aizsargiem. Izskatās, ka vislielākie zaudētāji šajā sakarībā varētu būt Krievijas izlase.
5. Šenehens neapšaubāmi ir lielisks hokejists, bet , droši vien, ka viņa laiks jau ir beidzies, - gudbai šenniī'..

     [+] [-]

, 2009-10-05 21:59, pirms 15 gadiem
paldies autoram par so loti imformejosho rakstu... (respect)

     [+] [-]

, 2009-10-05 23:54, pirms 15 gadiem
Juri, būtu interesanti uzzināt, kas notiek ar Bostonas "Bruins" vārtsargu Emanuelu Fernandezu - kāpēc viņš joprojām nav parakstījis līgumu ar kādu no NHL komandām? Pagājušajā sezonā Fernandezs bija viens no "Bruins" vilcējspēkiem sezonas vidū un pat klīda runas, ka viņš var atgūt pamatvārtsarga statusu NHL. Tajā patī Čikāgā, domājams, Fernandezs būtu stabils Nr. 1.
1 2 39 komentāri