Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Terjēns trešo reizi trenēs "Canadiens"

Terjēns trešo reizi trenēs "Canadiens"
Mišels Terjēns, vadot "Penguins"
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandu Monreālas "Canadiens" trešo reizi vadīs Mišels Terjēns, otrdien paziņoja Kanādas kluba vadība.

48 gadus vecais Terjēns "Canadiens" iepriekš jau vadījis divos dažādos posmos no 2000. līdz 2003. gadam. Terjēna atgriešanos pie "Canadiens" stūres otrdien izziņoja kluba jaunais ģenerālmenedžeris Marks Berževins.

Terjēna bilance "Canadiens" sastāvā 190 mačos ir 77-77-36. Monreālas klubs viņu atlaida 2003. gada 17. janvārī.

2004. un 2005. gadā Terjēns vadīja Pitsburgas "Penguins" fārmklubu "Wilkes-Barre/Scranton Penguins", bet vēlāk tika arī pie galvenās komandas vadīšanas, to 2008. gada pavasarī aizvedot līdz Stenlija kausa finālam. Pitsburga Terjēnu atlaida 2009. gadā.

Izmantotie resursi:
AP


, 2012-06-05 18:02, pirms 12 gadiem
Beidzot atkal frankokanādieši Habs priekšgalā!
cerams, ka- HC Michel Therrien+ GM Marc Bergevin= kanādiska Canadiens komanda.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-05 18:34, pirms 12 gadiem
WILDE1 rakstīja: Es arī ceru, ka fronkofonu provinces Kvebekas vienīgajā klubā ar viskanādiskāko nosaukumu beidzot komandā dominēs kanādieši, to starpā arī frankofoni.
Savādāk, tur mudž no eiropiešiem- visādi itāliski un slāviski uzvārdi pag. sezonas rosterī bija sastopami, bet visai maz īsto kanādiešu.
Tādi "īstie kanādieši" ir tikai indiāņi, kuri tur ir dzīvojuši vienmēr. Kā zināms, visi pārējie ir atbraukuši no dažādām Eiropas valstīm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-05 21:33, pirms 12 gadiem
Lāsma21 rakstīja: Tādi "īstie kanādieši" ir tikai indiāņi, kuri tur ir dzīvojuši vienmēr. Kā zināms, visi pārējie ir atbraukuši no dažādām Eiropas valstīm.
Tu jau saprati, kādi kanādieši ir "Canadians" klasika, ne jau tur indiāņi spēlēja.
, 2012-06-05 23:39, pirms 12 gadiem
Monreālas fani ir negatīvi noskaņoti par Terjēna nolīgšanu. Raksta, ka no viņa nav jēgas, jo vienreiz jau atlaida no Habs. Kā arī, kad vadīja pingvīnus neko īpaši neizdarīja (vietā nāca Bailzma un pingvīni tika finālā).
Redzēsim, kā ies Monreālai. Viņa vadībā būs Plekaņecs, Ellers, Subans, Praiss, Kols un top prospekts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Konors Makdeivids un Stjuarts Skiners. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Makdeivids: "Ne vienmēr uzvaram skaisti, bet galvenais, ka uzvaram"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) finālu sasniegusi Edmontonas "Oilers" ar kapteini Konoru Makdeividu priekšgalā. Centra uzbrucējs pēc uzvaras sērijā pret Dalasas "Stars" pauda, ka nācies saskarties ar augošas komandas problēmām, bet viņš ir priecīgs par to, kur komanda atrodas tagad.
Edmontonas "Oilers" hokejisti pēc smagi izcīnītā triumfa Rietumu konferencē. Foto: Codie McLachlan/AFP/Scanpix
22

Dalasa dominē, taču "Oilers" izmanto 20% no metieniem un pēc 18 gadiem atgriežas finālā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences izspēlē pirmoreiz kopš 2006. gada triumfējusi Edmontonas "Oilers", kura šonakt veica par 25 (!) metieniem mazāk (10-35), taču spēja ar 2:1 pieveikt Dalasas "Stars".
Floridas "Panthers" tiek pie trofejas, kuru pasniedz Austrumu konferences čempionei. Foto: AFP./Scanpix
22

Balinska pārstāvētā "Panthers" otro gadu pēc kārtas spēlēs Stenlija kausa finālā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noskaidrota pirmā Stenlija kausa izcīņas fināliste. Par to kļuvusi Floridas "Panthers", kuras rindās 26 regulārā turnīra spēles aizvadīja latviešu aizsargs Uvis Balinskis. "Pathers" pieveica Ņujorkas "Rangers" ar 2:1, uzvarot sēriju sešās spēlēs (4-2).