Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Ar vienu ''Winter Classic'' gadā pietiek

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Viedoklis: Ar vienu ''Winter Classic'' gadā pietiek
Pēc NHL domām, līdz šim labākā ''ziemas klasika'' norisinājās šogad, ar latvieša Oskara Bārtuļa līdzdalību
Foto: AP/Scanpix

2010. gada pirmajā dienā tika aizvadīts jau ierastais Nacionālās hokeja līgas (NHL) rituāls - spēle zem klajas debess. Līdz šim labākajā ''ziemas klasikā'' uzvaru izcīnīja Bostonas ''Bruins'' hokejisti, bet NHL vadība jau izskatot variantus par vairāku šādu spēļu aizvadīšanu? Vai tas ir nepieciešams?

Šogad tika aizvadīta trešā ''Winter Classic'' spēle, kuru NHL nekautrējās nosaukt par līdz šim labāko, lai gan vēl pāris dienu pirms spēles klīda runas, ka šāds mačs slikto laika apstākļu dēļ varētu arī nenotikt, vai arī varētu tikt aizvadītas divas no trim trešdaļām, jeb spēles laiks varētu tikt samazināts līdz 40 minūtēm. Pirmajā janvārī virs Bostonas sniega un lietus mākoņi nepulcējās, tāpēc tika aizvadītas pat 65 minūtes, interesantā mačā uzvaru svinot ''Bruins'' hokejistiem, kas ar 2:1 papildlaikā pārspēja latvieša Oskara Bārtuļa pārstāvēto Filadelfijas ''Flyers''.

Pirmā šāda veida spēle tika aizvadīta tālajā 1991. gadā, kad Latvija jau baudīja neatkarīgas valsts statusu - Losandželosas ''Kings'' pārbaudes spēlē, kas norisinājās Lasvegasā, tikās ar Ņujorkas ''Rangers''. Spēles zem klajas debess pēcāk netika aizvadītas vairāk kā desmit gadu, taču 2003. gadā NHL vadība mēģināja vēlreiz - Monreālas ''Canadiens'' tikās ar Edmontonas ''Oilers'', taču ideja neizrādījās pārāk veiksmīga, tāpēc mapei tika uzlikta jautājuma zīme, traucēja arī lokauts. Pēdējos trīs gados šādas spēles allaž notikušas pirmajā Jaunā gada dienā, NHL kala dzelzi, kamēr tā vēl karsta, jo spēcīgākās hokeja līgas popularitāte bija cēlusies straujos apmēros, tāpēc šie mači kļuva par vieniem no skatītājiem TV vēsturē, - Bufalo, "Ralph Wilson Stadium" futbola arēnā, Čikāgā, "Wrigley Field" beisbola stadionā un šogad, un Bostonā, "Fenway Park" beisbola arēnā.

Skatītāji šīs spēles nesmādē, arī TV reitingi kāpj kā Latvijas parāds SVF, NHL plāno vairākus regulārās sezonas mačus aizvadīt āra laukumos, bet! Vai tas ir vajadzīgs? Atļaušos oponēt tiem, kas saka: jā, pavisam noteikti! -, jo šādā veidā ''ziemas klasika'' zaudētu visu burvību. Hokeja fani atzīmē jaunā gada iestāšanos, vienlaikus neaizmirstot noskatīties vienīgo šāda veida spēli, jo tāda ir tikai reizi gadā. Taču, ja šādas spēles būs vairākas? Gadu gaitā būs divas, trīs, piecas utt. ''Winter Classic'' ir kas līdzīgs NHL zvaigžņu spēlei. Un, ja spēles būs vairākas, kam šādi mači būs nepieciešami? Manuprāt, ar vienu šādu spēli gadā ir pietiekami. Īsākā laika posmā NHL būs uzvarētāji, tomēr: ilgākā laika posmā zaudētāji būs visi. Nekas, gan samierināsimies ar vienu spēli, ja reiz agrāk šādu maču nebija vispār.

Par aizvadīto ''ziemas klasiku'', kas Latvijas vēsturē iegāja kā pirmā, kurā piedalījies latvietis - laukumā devās ''Flyers'' aizsargs Oskars Bārtulis. Taču šī spēle tikusi nosaukta par labāko ''ziemas klasiku'', kas līdz šim aizvadīta. Kāpēc? Pirmkārt, spēle tika aizvadīta nevainojamos laika apstākļos, lai gan vēl dažas dienas iepriekš tika prognozēti nokrišņi. Nebija pat vēja. Iespējams, NHL komisārs Garijs Betmens bija pārmijis dažus vārdus ar Māti Dabu?... Otrkārt, pirms spēles netika aizmirsts par intereses kurināšanu - stadions bija piepildīts ar abu komandu līdzjutējiem, tika nodziedātas ASV un Kanādas himnas, lieliskā Bobija Ora iemetiens. Lai gan ledus varēja būt labāks (Taču, ko var vēlēties no dabas ietekmē esoša seguma?), arī abas komandas varēja spēlēt labāk (Izvēloties komandas, kas piedalīsies šajā mačā, pat tika domāts, ka ''Bruins'' un ''Flyers'' cīnīsies par Austrumu konferences pirmo pozīciju, taču - nekā), šī pelnīti kļuva par labāko NHL ''ziemas klasiku''. Gaidīsim nākamo 1. janvāri!

Vai būtu nepieciešamas vairākas ''ziemas klasikas'' vienas sezonas laikā?

  • 115

  • 231


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-01-05 20:14, pirms 14 gadiem
Nu es domaju, ka vajadzetu vismaz divas, jo NHL ir 30 komandas un jadod vairak komandam iespeja uzspelet zem klajas debes. Protams izmaksas ir loti lielas, bet nu ienakumi no skatitajiem ari ir milzigi! Taka tas mans viedoklis!

  +1 [+] [-]

, 2010-01-05 20:18, pirms 14 gadiem
Es nezinu , bet
kāpec esports autors Ulvis Bože ir brīdināts ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-01-05 20:19, pirms 14 gadiem
Kā vēl viens projekts, kas varētu būt neslikts priekš NHL mārketinga, varētu būt spēļu aizvadīšana neitrālajos laukumos.

Teiksim ir Vinipega, Kvebeka, Hamiltona, Kanzassitija, Lasvegasa, t.i., no tām pilsētām uz kurieni grib pārcelt esošās komandas un kas raujas uz NHL jau tagad.

Vai arī, teiksim, 10 komandām sezonā būtu jāaizvada savas spēles ārpus ASV/Kanādas robežām.

Variantu, katrā gadījumā, ir daudz, "Winter classic", kas ir forša jaungada tradīcija principā, nebūt nav tas kas būtu jāregulē.

  +7 [+] [-]

, 2010-01-05 20:20, pirms 14 gadiem
tas_kurs_zviedrs rakstīja: Ja vini grib taisit sadus pasakumus, tad vajadzetu kka izplanot ar dalibniekiem un nosaukt pedeja bridi, lai nesanak ka sogad...
Jā, tip, brauc komandas uz spēli, a viņus, raz, uz beisbola stadionu atved - lūdzu, spēlējiet.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-01-05 20:23, pirms 14 gadiem
es jau domāju, ka šitas SA+ , bet labi, ka ne, interesanti bij izlasīt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-05 20:27, pirms 14 gadiem
tas_kurs_zviedrs rakstīja: nevajag jau parspilet...
Biju domajis, ka paris nedelas pirms gan varetu, nu ta, lai paspetu izpardot biletes un tikt gala ar parejiem organizatoriskajiem jautajumiem...
Sagatavot laukumu, noorganizēt reklāmu, pārdot biļetes utt. tas ne tuvu nav pāris nedēļu darbs, drīzāk pāris mēnešu. Līdz ar to viss ir tā kā ir. Ja būtu iespēja sataisīt šitādu "paziņošanas" šovu (papildus nopelnot), tad, tici man, tas jau sen būtu izdarīts.

  -4 [+] [-]

, 2010-01-05 20:28, pirms 14 gadiem
Par neitrālajām spēlēm. Spēlējot āra laukumā, komandai tomēr ir kkāda māju sajūta, savu skatītāju atbalsts, bet, spēlējot izbraukumā, dažas komandas tiks apdalītas. Kā cīnīties ar šo? Piemēram, Detroita vai Čikāga aizbrauks uz Vinipegu, bet tur viņi tiks izsvilpti, lai gan spēlēs nosacīti savā laukumā..
Protams, var jau sūtīt NYR, kas parasti tiek izsvilpti, gan jau ir pieraduši, un būs tikai priecīgi MSG atgriezties retāk nekā ierasts..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-05 20:31, pirms 14 gadiem
tas_kurs_zviedrs rakstīja: spelu aizvadisana citas valstis, sarezgitu kalendaru, ja vien talakais kur brauc nav Meksika. Sezonas sakuma ok, bet ne pa vidu...
"Kad?" tas, protams, ir diskutējams jautājums, sezonas sākumā, beigās, pa vidu, vai kaut vai SC finālu Melnburnā nospēlē! Bet kopējai sporta veida popularizēšanai noder.

Vai arī variants, All-Stars Spēli aizvadīt ārvalstīs... vai kkādā kūrortsalā (kā tas agrāk bija ar NFL Pro-Bowl, kad spēlēja Havaī), kur ir daudz atpūtnieku no visas pasaules.

     [+] [-]

, 2010-01-05 20:31, pirms 14 gadiem
tas_kurs_zviedrs rakstīja: tada gadijuma, ka tu iesaki rikoties, lai nenosautu garam ar komandu izveli?
Vai tiesam Filadelfija un Bostona bij istais variants? Saja bridi ta pati Cikaga labak izskatitos...
Galvenais, lai vietējiem faniem ir interesanti.

     [+] [-]

, 2010-01-05 20:32, pirms 14 gadiem
Šaubos par to, ka AllStar spēli kaut kur tālu, gan jau, ka ar to tu domāji Eiropu, (Kur gan vel?).

     [+] [-]

, 2010-01-05 20:34, pirms 14 gadiem
Ulvis Brože rakstīja: Par neitrālajām spēlēm. Spēlējot āra laukumā, komandai tomēr ir kkāda māju sajūta, savu skatītāju atbalsts, bet, spēlējot izbraukumā, dažas komandas tiks apdalītas. Kā cīnīties ar šo? Piemēram, Detroita vai Čikāga aizbrauks uz Vinipegu, bet tur viņi tiks izsvilpti, lai gan spēlēs nosacīti savā laukumā..
Protams, var jau sūtīt NYR, kas parasti tiek izsvilpti, gan jau ir pieraduši, un būs tikai priecīgi MSG atgriezties retāk nekā ierasts..
Neitrālā laukumā vajag arī neitrālas komandas vai tādas, kas tajā reģionā tiek atbalstītas, piemēram uz Hamiltonu aizsūtīt Bufalo "Sabres", kas spēlētu pret Toronto "Maple Leafs"... .

     [+] [-]

, 2010-01-05 20:35, pirms 14 gadiem
Atis Sēklinieks2 rakstīja: Šaubos par to, ka AllStar spēli kaut kur tālu, gan jau, ka ar to tu domāji Eiropu, (Kur gan vel?).
Kaut vai Malaizijā vai kur vēl... spēles laiku arī var pamainīt, teiksim, ne sezoans vidū, bet pēc reg sezonas, pirms PO spēlēm.

     [+] [-]

, 2010-01-05 20:36, pirms 14 gadiem
neiet jau runa par padsmit spēlēm .. bet kā var nosaukt par zaudētājiem fanātiskos Minesotas līdzjūtējus, vai Original SIX pārstāvju fanus, kas pozitīvi juktu prātā uz vienu atklāto spēli sezonā piem TOR vs MON??! bet tagad jāgaida nez cik gadi ..
droši var taisīt vairākas (un domāju arī būs)! protams kāds latvietis varētu atkal ierūkt bārdā, ka nākas iespringt vairākas naktis un viņam protams vairs nebūtu "vienas nakts" burvība bet domājams ka NHL tas nav svarīgākais ..

     [+] [-]

, 2010-01-05 20:36, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Kaut vai Malaizijā vai kur vēl... spēles laiku arī var pamainīt, teiksim, ne sezoans vidū, bet pēc reg sezonas, pirms PO spēlēm.
Nu man tas šķiet kaut kas pilnīgi nereāls!

     [+] [-]

, 2010-01-05 20:41, pirms 14 gadiem
Atis Sēklinieks2 rakstīja: Nu man tas šķiet kaut kas pilnīgi nereāls!
NHL All-Stars ir produkts ko pirks jebkur... pārceļot All-Stars spēli (un pārtraukumu) uz pēcssezonu un noorganizējot spēli kkur citur (vienalga kur), papildus vajadzētu tikai vēl dažas dienas. "Stāri" palidinātos, pēc tam atpūstos pirms izšķirošajām spēlēm. Bet tie kuri nebūtu tikuši, tiem izdevīgums ir vēl lielāks - būtu vairāk laika spēka atjaunošanai un savainotie varētu apārstēt savas traumas (pirms PO tā ir liela problēma).

Viss ir gribēšanas jautājums... tb tieši tas pats, ka NHL tiks pirkts jebkur arī noved pie situācijas, kad tiek domāts - Nafig mums braukt uz kkurieni, ka tepat visu vajadzīgo efektu var panākt?

     [+] [-]

, 2010-01-05 21:05, pirms 14 gadiem
Cik esmu dzirdējis (no baumām protams), tad NHL plāno aizvadīt 2 WC sezonā - vienu Štatos vienu Kanādā un tas liekas normāli! Domāju, divām spēlēm, pie tam katrai citā valstī varētu būt katrai sava ažiotāža.... un neviens netiktu, ja tā var teikt, apdalīts.....

     [+] [-]

, 2010-01-06 19:49, pirms 14 gadiem
es arī uzskatu, ka nevajag daudzas WC spēles vienā gadā, jo tad zudīs interese par to!

     [+] [-]

, 2010-01-12 20:42, pirms 14 gadiem
Mans viedoklis- vajag tikai 1. janvārī, bet visiem mačiem , kas notiek tai datumā (varbūt pat 15, lai katram tiek)