Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pitsburgas treneris slavē Bļugera virknējumu: "Ceturtā maiņa? Kura ir ceturtā maiņa?"

Agris Suveizda

Pitsburgas treneris slavē Bļugera virknējumu: "Ceturtā maiņa? Kura ir ceturtā maiņa?"
Ar vārtu guvumu tiek apsveikts Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix

Pitsburgas "Penguins" iepriekšējā spēlē Nacionālajā hokeja līgā pagarinājumā atzina Edmontonas "Oilers" pārākumu (1:2), taču pretiniekus nomētāja ar 52:28. Visvairāk metienu komandā – pa sešiem – izpildīja Jevgeņijs Malkins un…Teodors Bļugers, kura ceturtais uzbrucēju virknējums bija otrais aktīvākais metienu ziņā visā vienībā (8-13-4-12).

"Kura maiņa tā ir?" Pitsburgas galvenais treneris Maiks Salivans, lūgts komentēt ceturtās maiņas sniegumu, atbildēja ar pretjautājumu. "Iemesls, kādēļ tā saku, ir tāds, ka mūsu sastāvs ir ļoti sabalansēts. [Žurnālists precizē, ka domājis Bļugera maiņu] Mums ļoti patīk, ko šī maiņa ir sasniegusi, kopš spēlē kopā. Esam viņus saglabājuši kopā [par spīti savainojumiem], jo domājam, ka varam viņus izmantot ļoti svarīgā lomā mūsu komandai, un viņi šajā lomā ir uzplaukuši. Tā ir maiņa, kurai mūsu komandā ir skaidra identitāte. Pret viņiem spēlēt ir ļoti grūti. Viņi ir spēcīgi aizsardzībā. Tā mums ir impulsa maiņa. Mēs to bieži laižam ārā ļoti sarežģītos apstākļos, viņiem bieži nākas sākt aizsardzības zonā. Un viņi ir devuši lielu artavu. Domāju, ka šī maiņa konsekventi bijusi ļoti labā līmenī."

Bļugers kopā ar malējiem uzbrucējiem Zeku Estonu-Rīzu un Brendonu Tanevu spēlē kopš 10. oktobra, un šis trijnieks ir aizvadījis 11 spēles pēc kārtas. "Jo ilgāk spēlē kopā, jo vairāk iepazīsti cits citu. Tad ir vieglāk paredzēt citam citu," sacīja Teodors Bļugers. "Domāju, ka vairākas mūsu izspēles ir radušās tieši no šīs savstarpējās izpratnes. Jo ērtāk jūtaties kopā, jo vairāk tas palīdz. Palīdz arī tas, ka maiņā mēs visi trīs dodam kaut ko savu, nevis esam viena tipa spēlētāji. Cenšamies strādāt vairāk un spēlēt ar lielāku atdevi par jebkuru maiņu, kurai pretī stājamies. Tas ir mūsu spēles pamats."

"Kā maiņai mums ir sava identitāte," trenera vārdiem pievienojās kanādietis Brendons Tanevs, kurš ir maķedoniešu izcelsmes. "Mēs saprotam, kā vēlamies spēlēt un kas uz ledus mums dod panākumus. Visi zinām, kādu spēli vēlamies spēlēt: ātru, fizisku, no vieniem vārtiem līdz otriem. Domāju, ka esam to paveikuši, un tādā veidā arī vēlamies turpināt."

25 gadus vecais Bļugers sezonu sācis ar pieciem (2+3) punktiem 14 spēlēs, 17 soda minūtēm un negatīvu lietderību -2. Arī viņa vienaudzis amerikānis Estons-Rīzs sakrājis piecus (3+2) punktus, kā arī astoņas soda minūtes un pozitīvu lietderību +3, bet Tanevam, kuram decembrī apritēs 28 gadi, ir septiņi (3+4) punkti, pozitīva lietderība +2 un divas soda minūtes. Pametis Vinipegas "Jets", Tanevs ar "Penguins" parakstīja sešu gadu līgumu par 21 miljonu ASV dolāru (vidēji 3,5 sezonā), Estons-Rīzs sezonā saņem vienu miljonu, bet Bļugers – 750 tūkstošus.

Ja treneris nevēlas, lai Bļugera maiņu dēvētu par ceturto, kā tad lai to sauc? "Tas jums jāizdomā pašiem," ar smaidu sejā žurnālistiem atbildēja Bļugers.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/penguins/news/p...

Slēpts komentārs: varenais_eksperts

  +5 [+] [-]

, 2019-11-04 12:12, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Kā man patīk, ka slavē šitās 4. kapļu maiņas - Girgensona un Bļugera. Tāda sajūta, ka nevis goli uzvar spēles, bet kaplēšana. Treneris priecīgs, ka kāds strādā aizsardzībā nevis mēģina statistiku uzdzīt. Un mūsu bālēliņi priecīgi pakalpot.
savickijs lai pa miljonam katram iedot un spēlēs ģinamas pirmajā maiņā, nevis kaplēs NHL.

  +9 [+] [-]

, 2019-11-04 12:24, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Kā man patīk, ka slavē šitās 4. kapļu maiņas - Girgensona un Bļugera. Tāda sajūta, ka nevis goli uzvar spēles, bet kaplēšana. Treneris priecīgs, ka kāds strādā aizsardzībā nevis mēģina statistiku uzdzīt. Un mūsu bālēliņi priecīgi pakalpot.
2000.gadā krievi izveidoja mājas PČ zvaigžņu komandu un bez tevis piesauktajiem kapļiem pakāsa visiem , kam bija vēlme viņus piesmiet. Nevienā sporta spēlē nevar iztikt bez tiem, kas padara smago darbu un statistikā neizceļas ar gūtajiem punktiem vai vārtiem.Tāpat arī zvaigznēm nebūs uz kā fona spīdēt, ja visi būs zvaigznes. Smadzenēm ir daudz funkciju, nevis tikai muldēšanai.
Slēpts komentārs: varenais_eksperts

  -4 [+] [-]

, 2019-11-04 12:50, pirms 4 gadiem
norcha 172 rakstīja: 2000.gadā krievi izveidoja mājas PČ zvaigžņu komandu un bez tevis piesauktajiem kapļiem pakāsa visiem , kam bija vēlme viņus piesmiet. Nevienā sporta spēlē nevar iztikt bez tiem, kas padara smago darbu un statistikā neizceļas ar gūtajiem punktiem vai vārtiem.Tāpat arī zvaigznēm nebūs uz kā fona spīdēt, ja visi būs zvaigznes. Smadzenēm ir daudz funkciju, nevis tikai muldēšanai.
Anomālija. Loģiski, ka vajag kādu kas kaplē, atstrādā aizsardzībā, lai zvaigznītes var uzbrukumā izcelties. Neies jau viņi strādā aizsardzības zonas iemetienā, ja var izlaist 4.maiņu tur. Es vienkārši saku, ka tādas 4.maiņas var salasīt pilnu maisu, tur nav nekas "fantastisks".

  +6 [+] [-]

, 2019-11-04 13:16, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Man vienalga kur viņi spēlē. Es vienkārši neciešu šito muldēšanu, ka 4.maiņas ir tik vērtīgas. Tādu spēlētāju ir simtiem, neviens viņiem nemaksās lielo kāpostu, lai kaplētu. Kāpostu maksā tiem, kas var gūt punktus. Pēctam komandai apkārt aplasa kapļus par minimālo.
nuja Pitsburga vai Bufalo zāģētu kā šārki, kingi vai Čikāga, Detroita tad 4 maiņu neviens nelielītu. savu darbu paveic, mazākums ar viens no labākajiem NHL un pat golus iemet ik pa laikam, kas nav viņu tiešais pienākums. Neredzu iemesla nepalielīt arī 4 maiņu. spēlē tāpēc tīri pieklājīgi no 11-16 min. un atpūtina labi līderus, kas svaigāki var nākt laukumā.
par kāpostu un komplektāciju neko jaunu nepateici un treneris nesaka, ka tagad viņiem maksās vairāk un nākošgad komandas komplektāciju sāks no 4 maiņas

  +1 [+] [-]

, 2019-11-04 14:16, pirms 4 gadiem
Ir džeki kas ar to samierinās.
Bļugeram vajadzētu ņemt piemēru no Žoltoka, kurš Z Amerikai pierādīja
ka ir 1, 2 maiņas vērts, piem. Girgensonu neviens vairs neuztver par tādu!

     [+] [-]

, 2019-11-04 14:46, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: nuja Pitsburga vai Bufalo zāģētu kā šārki, kingi vai Čikāga, Detroita tad 4 maiņu neviens nelielītu. savu darbu paveic, mazākums ar viens no labākajiem NHL un pat golus iemet ik pa laikam, kas nav viņu tiešais pienākums. Neredzu iemesla nepalielīt arī 4 maiņu. spēlē tāpēc tīri pieklājīgi no 11-16 min. un atpūtina labi līderus, kas svaigāki var nākt laukumā.
par kāpostu un komplektāciju neko jaunu nepateici un treneris nesaka, ka tagad viņiem maksās vairāk un nākošgad komandas komplektāciju sāks no 4 maiņas
Taisnība, taisnība

  -1 [+] [-]

, 2019-11-04 14:50, pirms 4 gadiem
otto13 rakstīja: Ir džeki kas ar to samierinās.
Bļugeram vajadzētu ņemt piemēru no Žoltoka, kurš Z Amerikai pierādīja
ka ir 1, 2 maiņas vērts, piem. Girgensonu neviens vairs neuztver par tādu!
Vins ari nav tads, ko tur uztvert jeb neuztvert, nav mums meistarogu speletaju nekad nav bijis, iznemot Ozolinu un varbut Zoltoku, parejie ir melna darba daritaji!!!

  +3 [+] [-]

, 2019-11-04 15:39, pirms 4 gadiem
Maikl30 rakstīja: Vins ari nav tads, ko tur uztvert jeb neuztvert, nav mums meistarogu speletaju nekad nav bijis, iznemot Ozolinu un varbut Zoltoku, parejie ir melna darba daritaji!!!
Nekad nav bijis? Tu Balderim šito pasaki acīs.

  +7 [+] [-]

, 2019-11-04 15:47, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Man vienalga kur viņi spēlē. Es vienkārši neciešu šito muldēšanu, ka 4.maiņas ir tik vērtīgas. Tādu spēlētāju ir simtiem, neviens viņiem nemaksās lielo kāpostu, lai kaplētu. Kāpostu maksā tiem, kas var gūt punktus. Pēctam komandai apkārt aplasa kapļus par minimālo.
Tad tu uztraucies par ko? Par to, ka kādam maksā vairāk nekā 4. maiņu spēlētājiem vai par to, ka kāds izceļ 4. maiņas spēlētāju nozīmi?

Pirmo maiņu spēlētājiem, kuru rezultativitāte grozās ap punkts-spēlē maksā vairāk tāpēc, ka viņi kopumā ir diezgan liels retums. Nu, salīdzini - tas pats Bļugers ir ne tās vājākās PČ izlases ja ne līderis, tad TOP spēlētājs, kurš reāli izceļas uz komandas biedru fona, bet NHL viņš ir "tikai" 3./4. maiņas divvirziena kaplis.

Tie apmaksātie vienkārši ir VĒL labāki un meistarīgāki, tāpēc arī saņem. Beigu beigās, spēlēt pēdējās NHL maiņās un saņemt savus 2-3 miljonus nav sliktākais variants.

Par to "pierādīšanu", ka esi pirmo maiņu spēlētājs - Bļugeru vēl no Šetukas laikiem sauca par divvirzienu spēlētāju, tāpēc tas ko viņš pašlaik dara NHL ir tikai loģiski.

Beigu beigās - lai būtu pirmajās maiņās, vajag būt līmeni augstākam uzbrucējam, bet Tedijs, piedošanu, bet tāds nav (viņa momentu realizācija to lieliski apstiprina), nav arī vairākuma speciālists utt.

Salīdzināt Žoltoku un Bļugeru... pārāk dažāds laiks un hokejs, taču, atgādināšu, ka Žoltoks bija ne tikai stabils PSRS U-izlašu spēlētājs, bet arī stabils punktu guvējs šajā, ne tajā vārgākajā, sabiedrībā (junioru karjeru noslēdza ar 20 punktiem 20 spēlēs). Īsāk sakot - viņš bija ļoti labs uzbrucējs, lai gan, manuprāt, savos NHL laikos atradās Ozoliņa un Irbes popularitātes ēnā.

  -1 [+] [-]

, 2019-11-04 16:23, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tad tu uztraucies par ko? Par to, ka kādam maksā vairāk nekā 4. maiņu spēlētājiem vai par to, ka kāds izceļ 4. maiņas spēlētāju nozīmi?
Tikai par to, ka pārāk izceļ nozīmi. Man nekas nekur negrauž par mūsu spēlētājiem, kāds viņiem līmenis ir tāds ir. Tādus "fantastiskās" 4.maiņas špīlerus aizmainītu pie pirmās iespējas, ja pretīm dotu ko labu. 4.maiņu savākt nav nekādu problēmu un pienesums no viņas ir minimāls. Protams ir forši, ja 4.maiņa spēlē jēdzīgi, neitralizē pretinieku līderus, iemet kādu golu. Vai uztur labu garstāvokli visai komandai a la Girgensona maiņa. Bet, ja viņi to nedarītu un 1./2. maiņa bombardētu tā, ka netiek līdzi, neviens ļoti neiespringtu par 4.maiņas nespēju. Savukārt fantastiska 4.maiņas spēle, pie impotentām 1./2. neko sezonas griezumā neizmainīs.

     [+] [-]

, 2019-11-04 16:56, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tad tu uztraucies par ko? Par to, ka kādam maksā vairāk nekā 4. maiņu spēlētājiem vai par to, ka kāds izceļ 4. maiņas spēlētāju nozīmi?

Pirmo maiņu spēlētājiem, kuru rezultativitāte grozās ap punkts-spēlē maksā vairāk tāpēc, ka viņi kopumā ir diezgan liels retums. Nu, salīdzini - tas pats Bļugers ir ne tās vājākās PČ izlases ja ne līderis, tad TOP spēlētājs, kurš reāli izceļas uz komandas biedru fona, bet NHL viņš ir "tikai" 3./4. maiņas divvirziena kaplis.

Tie apmaksātie vienkārši ir VĒL labāki un meistarīgāki, tāpēc arī saņem. Beigu beigās, spēlēt pēdējās NHL maiņās un saņemt savus 2-3 miljonus nav sliktākais variants.

Par to "pierādīšanu", ka esi pirmo maiņu spēlētājs - Bļugeru vēl no Šetukas laikiem sauca par divvirzienu spēlētāju, tāpēc tas ko viņš pašlaik dara NHL ir tikai loģiski.

Beigu beigās - lai būtu pirmajās maiņās, vajag būt līmeni augstākam uzbrucējam, bet Tedijs, piedošanu, bet tāds nav (viņa momentu realizācija to lieliski apstiprina), nav arī vairākuma speciālists utt.

Salīdzināt Žoltoku un Bļugeru... pārāk dažāds laiks un hokejs, taču, atgādināšu, ka Žoltoks bija ne tikai stabils PSRS U-izlašu spēlētājs, bet arī stabils punktu guvējs šajā, ne tajā vārgākajā, sabiedrībā (junioru karjeru noslēdza ar 20 punktiem 20 spēlēs). Īsāk sakot - viņš bija ļoti labs uzbrucējs, lai gan, manuprāt, savos NHL laikos atradās Ozoliņa un Irbes popularitātes ēnā.
Nu, taisnības labad jāsaka, ka "Zoltoks atvērties NHL sāka aptuveni TB vecumā, tikai ap 25...

     [+] [-]

, 2019-11-04 17:02, pirms 4 gadiem
norcha 172 rakstīja: Nekad nav bijis? Tu Balderim šito pasaki acīs.
šostaks un reps arī bija labi spēlētāji
kā viņiem klātos aiz dīķa, var tikai spekulēt

  +2 [+] [-]

, 2019-11-04 17:21, pirms 4 gadiem
dobrecovs rakstīja: Nu, taisnības labad jāsaka, ka "Zoltoks atvērties NHL sāka aptuveni TB vecumā, tikai ap 25...
Taisnības labad arī nevar nepieminēt faktu, ka minorlīgās Žoltoks VISĀS pilnajās sezonās bija krietni rezultatīvāks nekā Bļugers.
AHL - 194 punkti 204 spēlēs
IHL - 128 punkti 101 spēlē

Tā kā tolaik abas līgas pēc spēka bija līdzvērtīgas un izpildīja tās pašas funkcijas, t.i., bija pirmās fārmlīgas aiz NHL, tad 322 punkti 305 spēlēs ir gana labs rādītājs, lai par to "vēlo atvēršanos" tā īsti nepiekristu.

Žoltoka gadījumā lielākās problēmas bija ar tikšanu NHL apritē, t.i., sākumā viņam lika sisties pa pēdējām maiņām, lai gan viņš nekad nav bijis šāda tipa spēlētājs un faktiski tikai "Canadiens" komandā, kad tur bija savainojumu problēmas, Žoltoks sevi NHL pieteica kā TOP uzbrucējs - labākais vārtu guvējs un trešais rezultatīvākais spēlētājs komandā.

  +3 [+] [-]

, 2019-11-04 17:27, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tikai par to, ka pārāk izceļ nozīmi. Man nekas nekur negrauž par mūsu spēlētājiem, kāds viņiem līmenis ir tāds ir. Tādus "fantastiskās" 4.maiņas špīlerus aizmainītu pie pirmās iespējas, ja pretīm dotu ko labu. 4.maiņu savākt nav nekādu problēmu un pienesums no viņas ir minimāls. Protams ir forši, ja 4.maiņa spēlē jēdzīgi, neitralizē pretinieku līderus, iemet kādu golu. Vai uztur labu garstāvokli visai komandai a la Girgensona maiņa. Bet, ja viņi to nedarītu un 1./2. maiņa bombardētu tā, ka netiek līdzi, neviens ļoti neiespringtu par 4.maiņas nespēju. Savukārt fantastiska 4.maiņas spēle, pie impotentām 1./2. neko sezonas griezumā neizmainīs.
Pienesums kamā? Rezultativitātē? Gan jau, ka tā. Taču hokeja spēle nav tikai goli, bet arī aizsardzība, laika nosišana, ripas turēšana no saviem vārtiem, presings, fizisks spiediens uz pretiniekiem utt.

Jā, protams, ka tā nav pati prestižākā pozīcija hokejā, taču mūsdienu spēlē bez tādiem nevar un, ja šie pēdējo maiņu spēlētāji nav tikai skrien-met tipa hokejisti, tas ir MILZĪGS pluss.

Ir arī jāsaprot, kas komandai ir nepieciešams - Pitsburgai ir nepieciešami samērā lēti un kvalitatīvi "klavieru pienesēji", jo zvaigznes viņiem jau ta ka vairāk kā 10 gadus ir nemainīgas.

Nevērtīgi un aizmainīs? NHL ir aizmainīts arī Veins Greckis. Tas ir bizness. Tam nav nekāda sakara ar to cik kurš ir bijis labs vai nelabs.

  -1 [+] [-]

, 2019-11-04 18:02, pirms 4 gadiem
Juri tu reals eksperts. Aizmirsi piebilst, ka vel 15 gadus atpakal AHL ganijas loti maz speletaju , kas velk uz NHl. Bet tagad AHL un IHL , spele talantigakie Eiropas speletaji. Eieopas eksperts no AHL Un IHL sit lauka kanadieshus

  -1 [+] [-]

, 2019-11-04 18:04, pirms 4 gadiem
Rezultavitatei nav nekadas jegas , ja nav rezultata. Ta saucama chekeru maina nekad nebus snaiperi, bet spele pret labakajiem speletajiem liga un nelauj viniem speles vakt baigos plusus

     [+] [-]

, 2019-11-04 18:36, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Man vienalga kur viņi spēlē. Es vienkārši neciešu šito muldēšanu, ka 4.maiņas ir tik vērtīgas. Tādu spēlētāju ir simtiem, neviens viņiem nemaksās lielo kāpostu, lai kaplētu. Kāpostu maksā tiem, kas var gūt punktus. Pēctam komandai apkārt aplasa kapļus par minimālo.
Tu gribi teikt ka visās komandās kapļu maiņas ir līdzvērtīgas?

  +1 [+] [-]

, 2019-11-04 20:05, pirms 4 gadiem
alex_da_silva_817787708613488 rakstīja: Juri tu reals eksperts. Aizmirsi piebilst, ka vel 15 gadus atpakal AHL ganijas loti maz speletaju , kas velk uz NHl. Bet tagad AHL un IHL , spele talantigakie Eiropas speletaji. Eieopas eksperts no AHL Un IHL sit lauka kanadieshus
??? Sit, sit tagad Eiropieši no AHL un IHL ārā kanādiešus. Īpaši no IHL, kura jau gadus padsmit kā neeksistē.

Talantīgākie eiropieši spēlē vai nu Eiropā, vai NHL. AHL nekā īpaša no eiropiešiem nav.

     [+] [-]

, 2019-11-04 23:42, pirms 4 gadiem
Skaidrs, ka to nevar saukt par 4. maiņu, ja vidēji spēles laiks viņiem ir 15 min. Un Salivans tieši to arī gribēja uzsvērt. Klasiski 4. maiņa NHL spēlē zem 10 min. Ja būsim precīzi, 4. nekad nav skaitījusies čekeru maiņa NHL. Čekeru maiņa ir 3. un tās sastāvā ir mazākuma speciālisti. 4. ir energie maiņa - klasiski: jaunie, spēka uzbrucēji, kaušļi.