Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pie otrajām uzvarām tiek Kolorado un Sentluisa

Juris Miņins
Juris Miņins

Pie otrajām uzvarām tiek Kolorado un Sentluisa
Kolorado "Avalanche" svin vārtu guvumu
Foto: AP

Šīsnakts pārējās divās agrajās spēlēs, no kurām viena notika Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā, tikās Detroitas "Red Wings" un Sentluisas "Blues", kā arī Kolorado "Avalanche" un Vankūveras "Canucks". Pie uzvarām šajās cīņās tika Kolorado (3:0) un Sentluisas (5:3) komandas.

Vankūveras un Kolorado komadu cīņa bija visai interesanta ne tikai tāpēc, ka savā starpā tikās divas vienas konferences komandas, bet arī tāpēc, ka "Canucks" savā pirmajā spēlē bija cietuši zaudējumu (pret Kalgarī "Flames"), bet "Avalanche" bija uzveikuši potenciālos Rietumu konferences čempionus (šāda vieta viņiem tika atvēlēta pirmssezonas rangos) Sanhosē "Sharks".

Pirmā perioda pašā sākumā pāris labi uzbrukumi padevās "Avalanche" hokejistiem, Vojtekam Voļskim vien bija divas ļoti labs izdevības izvirzīt savu komandu vadībā, taču neveiksmes un Roberto Luongo teicamā spēle viņam to liedza. Perioda turpinājumā spēles vadības grožus pārņēma vankūverieši un viņu pārsvars bija nospiedošs, taču gūt vārtus viņiem neizdevās, jo bieži vien kaut kas "nojuka" izšķirošajos momentos, bet kad viss bija kārtībā, lielisks vārtos bija Kreigs Andersons. Ko neizdarīja "Canucks", izdarīja "Avs" – izejot uzbrukumā trīs-pret-divi vārtus, pēc Pola Ščastnija un Milana Hejduka piespēlēm, guva jau pieminētais Vojteks Voļskis. Pēc šāda spēles pavērsiena abas komandas sāka spēlēt atklātāku hokeju, kas, protams, noveda pie kļūdām.
Tā, kļūdu rezultātā, Mets Dušens veica lielisku reidu "Canucks" aizsardzības zonā un to apturēt spēja vien Roberto Luongo, laicīgi ar nūju atbruņojot šīssezonas debitantu, savukārt otrā laukuma pusē, kad aizsargi bija "pazaudējuši" ripu, pie metiena no "nāvējošas" distances tika Kristians Ernhofs, taču Andersons atsita arī šo ripu. Redzot, ka spēle neiet, Vankūveras komandas spēlētājs Dārsijs Hordičaks mēģināja uz kautiņu izprovocēt "lavīnu" aizsargu Kailu Kamiskeju, tādējādi "laužot" cīņas gaitu, taču neveiksmīgi, cīniņš nenotika, bet periods beidzās ar vankūveriešiem nelabvēlīgo 0:1.

Otrais periods sākās tādā pat garā kā spēle ritēja pirmā beigās – hokejs (visai agresīvs) tika spēlēts "no vārtiem uz vārtiem", lielākam pārsvaram parādoties vien vairākuma izspēlēs, ik pa laikam izveidojās bīstami momenti abām komandā, taču rezultāts uz tablo palika nemainīgs. Taču, kad līdz perioda beigām palika aptuveni piecas minūtes vairākumu realizēja Pols Ščastijs, pielabojot Milan Hejduka metienu. Cīņas turpinājumā "Canucks", acīmredzami negaidījuši šādu spēli, vēl lielākiem spēkiem metās uzbrukumā un tika atalgoti, jo ieguva vairākumu (jāpiebilst, ka Vankūveras komandā pirmajā vairākuma maiņā, kopā ar brāļiem Sedīniem, iziet arī no KHL "pārbēgušais" Sergejs Širokovs), kuru gan realizēt neizdevās, neskatoties uz lielisko Daniela Sedīna izgājienu pret vienu Andersonu, vēl vairāk, spēlējot mazākumā vārtus varēja gūt Mets Dušens, kurš arī visā spēlē kopumā bija aktīvs un viņam bija vairāki reāli vārtu gūšanas momenti.

Noslēdzošā cīņas trešdaļa sākās ar Kolorado vienības vairākumu, kurš sākās vēl iepriekšējā periodā, taču to realizēt neizdevās un spēle turpinājās tādā pašā gultnē kā iepriekš, līdz trešdaļas sestajā minūtē, realizējot vairākumu, rezultatīvs bija Dārsijs Takers, panākot mača favorītiem, var teikt, graujošo 0:3. Pēc trešo vārtu guvuma "Canucks" nolēma doties uz priekšu pilnā sastāvā un uz kādu laiku arī iespieda "Avalanche" viņu zonā, veidojot vienu vārtu gūšanas momentu pēc otra, taču visi tie atdūrās pret Kreigu Andersonu (tiešā un pārnestā nozīmē).

Vankūverieši bija tiktāl aizrāvušies ar uzbrukumu, ka uz randiņu viens-pret-viens ar Luongo palaida Metu Hendriksu, kurš, lai arī vārtus neguva nopelnīja savai komandai vairākumu, tādējādi atvieglojot spēli. Lai arī vairākums netika realizēts, cīņa atkal pārvirzījās uz vidējo zonu un Vankūverai nekas daudz uzbrukumā neizdevās un cīņa tā arī beidzās – 0:3. Jāpiebilst, ka spēles beigās notika divi kautiņi, aptuveni astoņas sekundes pirms spēles beigām "saķērās" vankūveriešu aizsargs Villijs Mitčels un denveriešu uzbrucējs Koudijs Maklauds, bet jau pēc finālsvilpes, aiz Roberto Luongo vārtiem, dūru cīņu uzsāka Dārsijs Takers no "Avs" un Keviens Biekša no "'nucks". Līdz ar to Vankūveras "Canucks", vieni no paredzamajiem līgas līderiem, sezonu ir sākuši ar diviem zaudējumiem, bet Kolorado "Avalanche", kuriem pirms sezonas paredzēja pastarīšu vietu, ir izcīnījuši divas uzvaras pret Rietumu konferences potenciālajām līdervienībām.

Galvenais spēles varonis, neapšaubāmi, ir Kreigs Andersons, kuram šī bija pirmā "sausā" spēle šogad. Tāpat der atzīmēt visus vārtu guvējus, kā arī šī gada drafta trešo numuru Metu Dušensu, kurš bija ļoti aktīvs abās laukuma pusēs.

Otrājā spēlē, kurā tikās Detroitas "Red Wings" un Sentluisas "Blues", detroitieši pašā spēles sākumā ātri guva divu vārtu pārsvaru (T.Holmstrēms, D.Klīrijs), taču sentluisiešus tas nesalauza un viņi perioda beigās vienus vārtus atguva kad īsi pēc "lielā" vairākuma beigām viena cilvēka pārsvaru, atrazdamies guļus pozīcijā gandrīz aiz vārtiem, prata realizēt Kīts Tkačaks.

Otrajā trešdaļā Niklass Kronvals ar "golu" vairākumā atkal vadībā izvirzīja "sarkanos spārnus", taču "pateicoties" neveiksmīgajai Džimija Hovarda, kuram šī sezona turpmākajai karjerai Detroitā ir noteicošā, spēlei "blūzmeņi" 13 sekunžu laikā guva divus vārtus (B.Bojss, P.Berglunds) un izvirzījās vadībā, parādot, ka padoties netaisās, ko apliecināja arī Kīta Tkačaka spēka paņēmiens pret Bretu Lebdu (uz ko "Red Wings" atbildēja ar spēka paņēmienu pret "Blues" spēlētāju).

Trešajā periodā "Red Wings", protams, centās atspēlēties, taču viņiem tas neiznāca, un brīžiem "pateicoties" bijušajam detroitietim Tajam Konklinam "Blues" vārtos, taču kas nesanāk vieniem, ļoti labi sanāk otriem, t.i., Kīts Tkačaks, pielabojot Erika Džonsona piespēli, guva savus otros vārtus, dubultojot rezultāta starpību. Cīņas pēdējā minūtē "Hokejtaunas" spēlētāji vēl varēja "izraut" vismaz neizšķirtu, jo uz noraidīto soliņa atradās jau pieminētais Tkačaks un arī vārtsargs tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, taču – nekā. Sentluisas "Blues" Eiropas tūri pabeidza negaidīti labi – ar 100% rezultātu (punktu ziņā) pret Detroita "Red Wings".

Par galveno darbojošos personu šajā spēlē, noteikti, kļuva Kīts Tkačaks ar trim (2+1) rezultativitātes punktiem un līdera cienīgu spēli, tāpat jāuzteic Tajs Konklins, kurš izšķirošajos momentos bija "necaursitams".
.

Izmantotie resursi:
nhl.com

  +2 [+] [-]

, 2009-10-04 00:55, pirms 15 gadiem
Ļoti liels prieks par Blūzmeņiem! Tā turpināt!

  +2 [+] [-]

, 2009-10-04 01:00, pirms 15 gadiem
Njā, Tkačaks kā jaunībā!

  +3 [+] [-]

, 2009-10-04 01:01, pirms 15 gadiem
Juris varen steidzies - baigi daudz kļūdu Bet prieks par Avalanche, jāpierāda, ka pagājušā sezona bija pārpratums.

  +1 [+] [-]

, 2009-10-04 01:05, pirms 15 gadiem
Te nu bija favorīti Canucks un autsaideri Avalanche.

  +1 [+] [-]

, 2009-10-04 01:10, pirms 15 gadiem
Detroitas un Sentluisas spēle pilnīgs vakardienas dejavu.

     [+] [-]

, 2009-10-04 02:03, pirms 15 gadiem
LitteL rakstīja: Te nu bija favorīti Canucks un autsaideri Avalanche.
Andersons praktiski stāvēja uz galvas, atšķirībā no Luongo.

     [+] [-]

, 2009-10-04 08:37, pirms 15 gadiem
Skatījos Detroitas maču, nu pēc khl spēļu skatīšanos, vau, kā diena pret nakti, ātrums, cīņas spars un laikam meistarības paraugs, īstenībā žēl Det , vienu golu neieskaitīja, un vārtsargs 2 gamokus 40sek laikā ielaida. Bet spēle super.

     [+] [-]

, 2009-10-04 09:02, pirms 15 gadiem
Prieks par Avs, jau divi rietumu favorīti nolikti pie vietas!

     [+] [-]

, 2009-10-04 09:15, pirms 15 gadiem
Kā ieraudzīju ka vārtos detritai nav vecā poda,tā.Jimmijs sataisīja pamatīgas ziepes.Bet nu lai jau tiek.Nu no gaisa Thachuks labi pielaboja.Sagāja!Nu Lavīnas man ir vienīgais pārsteigums.Bet nu tur varočiks bij līmenī.Craig Andersons paņēma visus 35 metienus.Nu mūris!

     [+] [-]

, 2009-10-04 09:22, pirms 15 gadiem
Kolorado tiek parbuveta komanda un šogad necer ka viņiem tik labi ies,bet sākuši loti labi

     [+] [-]

, 2009-10-04 09:28, pirms 15 gadiem
Harington rakstīja: Kolorado tiek parbuveta komanda un šogad necer ka viņiem tik labi ies,bet sākuši loti labi
Ja varočiks visu ņem,kā var neiet?Rokas nolaižas ja nevar iemest!

     [+] [-]

, 2009-10-04 10:01, pirms 15 gadiem
Bllues savā līmenī, un atkal izvelk kāds no pieredzējušiem spēlētājiem. Te vakar kāds meģināja iestāstīt, ka Tkačukam jau sen vajadzēja iet pensijā Bez pieredzējušajiem nav aršanas.

     [+] [-]

, 2009-10-04 10:08, pirms 15 gadiem
Jusper rakstīja: Bllues savā līmenī, un atkal izvelk kāds no pieredzējušiem spēlētājiem. Te vakar kāds meģināja iestāstīt, ka Tkačukam jau sen vajadzēja iet pensijā Bez pieredzējušajiem nav aršanas.
Nu sagāja,jau tavai Sentluijsai.Bet vispār malači.Tagad noskatījos.Pēc tāda sākuma atiet.Meistaram arī veiksme stāv blakus.

     [+] [-]

, 2009-10-04 10:16, pirms 15 gadiem
Jusper rakstīja: Bllues savā līmenī, un atkal izvelk kāds no pieredzējušiem spēlētājiem. Te vakar kāds meģināja iestāstīt, ka Tkačukam jau sen vajadzēja iet pensijā Bez pieredzējušajiem nav aršanas.
Bet nu runa gāja ,vai pietiks stabilitātes visas sezonas garumā.Jo 37 gados nospēlēt visu sezonu!Izšaut pāris reizes,vai sistemātiski rādit labu sniegumu.Tās jau ir divas dažādas litas.

     [+] [-]

, 2009-10-04 11:44, pirms 15 gadiem
Nu Bļāviens Detroita! Protams, labi spēlēja blūzmeņi, bet tomēr vajadzēja uzvarēt.
Bet ļoti liels prieks par lavīnām.

     [+] [-]

, 2009-10-04 12:25, pirms 15 gadiem
super, Avs vismaz šosezon uzvar arī! Malači!

     [+] [-]

, 2009-10-04 22:22, pirms 15 gadiem
hecs rakstīja: Skatījos Detroitas maču, nu pēc khl spēļu skatīšanos, vau, kā diena pret nakti, ātrums, cīņas spars un laikam meistarības paraugs
NHL tā spēle pati par sevi norit ātrāk, jo laukums ir mazāks kā Eiropā. NHL tev vajag domāt un rīkoties ātrāk kā Eiropas hokejā, tam visam apakšā pakārtojas ātrums, cīņas spars

     [+] [-]

, 2009-10-04 22:30, pirms 15 gadiem
shamanis29 rakstīja: NHL tā spēle pati par sevi norit ātrāk, jo laukums ir mazāks kā Eiropā. NHL tev vajag domāt un rīkoties ātrāk kā Eiropas hokejā, tam visam apakšā pakārtojas ātrums, cīņas spars
Taču Eiropā "domas dziļums" ir pavisam cits... .