Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blackhawks" pēdējās septiņās minūtēs atspēlējas un uzvar viesos

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Blackhawks" pēdējās septiņās minūtēs atspēlējas un uzvar viesos
Uzvaras vārtus guva Antuāns Vermets
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa finālu ar uzvaru izbraukumā sāka Čikāgas "Blackhawks", kas noslēdzošo 6:32 minūšu laikā guva divus vārtus un ar 2:1 pārspēja Tampabejas "Lightning". Par galveno varoni kļuva 20 gadus vecais somu uzbrucējs Teuvo Teravainens, kurš panāca neizšķirtu un izkārtoja metiena pozīciju uzvaras vārtu autoram Antuānam Vermetam. Korijs Krofords uzvarētāju vārtos tika galā ar 22 metieniem.

Tampabejas "Lightning", kas Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa finālā bauda sava laukuma priekšrocības, vienu dienu ilgāko atpūtu izmantoja ar uzviju. Lai gan Alekss Kilorns pirmajā izgājienā uz ledus no pusotra metra meta garām Čikāgas "Blackhawks" vārtu tukšajam stūrim, piektajā minūtē viņam izdevās reabilitēties un panākt 1:0. Pēc Antona Stralmana raidījuma no distances pirmās maiņas uzbrucējs, atrodoties ar muguru pret vārtiem, mainīja ripas lidojuma trajektoriju un guva neticami skaistus vārtus.

Laukuma saimnieki bija uzvarējuši visās deviņās izslēgšanas spēlēs, kurās atklāja rezultātu, taču pirmās trešdaļas otrajā pusē iniciatīvu nepārprotami pārņēma Čikāgas "Blackhawks", Tampai noslēdzošo astoņu minūšu laikā neļaujot izdarīt nevienu metienu. Tiesa, "Lightning" aizstāvējās disciplinēti un precīzi, sāncenšiem liedzot bīstamu momentu veidošanu.

Līdzīga aina laukumā valdīja arī otrajās 20 minūtēs, lai gan iespējās pārsvars nevienai vienībai nebija. Vairākumā Mariāns Hosa no pateicīgas pozīcijas šāva pāri, mājinieki atbildēja ar Kilorna neizdevušos mēģinājumu tikt pie atlēkušās ripas tukšu vārtu priekšā. Tad komandas apmainījās vārtsargu meistarstiķiem: Bens Bišops cimdā savāca Breda Ričardsa metienu, kamēr Korijs Krofords apturēja Tampabejas "Lightning" kapteiņa Stīvena Stemkosa metienu no tuvas distances pēc piespēles no aizvārtes.

Noslēdzošajā trešdaļā Tampabejas "Lightning" mainīja iestatījumus, visu enerģiju virzot aizsardzībai un 1-1-3 slazdam. Plāns darbojās lieliski, bet viss kājām gaisā sagriezās pēc Raiena Kelahena 52. minūtē nerealizētā izgājiena vienatnē pret vārtsargu, kas bija arī laukuma saimnieku pirmais metiens trešajā nogrieznī. Par neizmantoto iespēju nācās samaksāt sešas minūtes un 32 sekundes pirms beigām, kad Bišops bija nosegts un neredzēja Teuvo Teravainena vieglo metienu no distances - 1:1.

Tūdaļ izgājienu divatā pret aizsargu neizmantoja Patriks Šārps un Patriks Keins, bet Čikāgas "Blackhawks" tomēr guva uzvaras vārus. 4:34 minūtes pirms noslēguma 20 gadus vecais Teravainens atbruņoja Dž. T. Braunu un nogādāja ripu pie Antuāna Vermeta, kurš no vidējas distances izcili trāpīja augšējā stūrī. Viesi bez lielām problēmām noturēja panākumu ar 2:1 un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0. Arī nākamā spēle - 7. jūnijā 2:15 pēc Latvijas laika - norisināsies Tampā.

Tampabejas "Lightning" - Čikāgas "Blackhawks" 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)
Vārti: 4:31 Kilorns (Stralmans, Filpula) 1:0, 53:28 Teravainens (Kīts, Šo) 1:1, 55:26 Vermets (Teravainens) 1:2
Soda minūtes: 6:4
Metieni: 23:21
Vārtsargi: Bens Bišops - Korijs Krofords

Alekss Kilorns, atrodoties ar muguru pret vārtiem, neticami pārspēj Čikāgu

  +6 [+] [-]

, 2015-06-04 06:03, pirms 9 gadiem
Čikāgas pieredze ņēma virsroku.Pelnītāk jau būtu pagarinājums,tomēr Brauna rupjā kļūda savā zonā izmaksāja dārgi.Tagad Čikāgai savas mājas priekšrocības.

  -2 [+] [-]

, 2015-06-04 06:10, pirms 9 gadiem
Čikāgas "Blackhawks" tomēr guva uzvaras vārus. 4:34 minūtes pirms noslēguma 20 gadus vecais Teravainens atbruņoja Dž. T. Braunu un nogādāja ripu pie Antuāna Vermeta, kurš no vidējas distances trāpīja izcili augšējā stūrī.
IZCILI TRĀPĪJA PA AIZSARGA NŪJU un tad ripa nonāca ģevenē.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-04 06:23, pirms 9 gadiem
Jep par Čikāgu pasēja Tampa vienu jau spēli Mājās domāju vanagi ar 4-2 pāries pāri Tampai . Pirmais solis sperts.

  -2 [+] [-]

, 2015-06-04 07:03, pirms 9 gadiem
Pirmajā un otrajā trešdaļā biju pārsteigts, cik Čikāga lēnu spēlēja. Bez tam, spēka paņēmienus, šķita, ka izpilda tikai Tampa (sevišķi izcēlās Kalahens). Līdz trešās trešdaļas 10. minūtei izskatījās, ka Čikāga neko nevar likt pretī Tampai, jo tās aizsardzība bija nevainojama un Bišops spēlēja pārliecinoši. Pēc nerealizētā izgājiena Čikāga aktivizējās un parādīja, ka tā ir PO komanda. 0:1 Hawks nemaz nenobiedēja. Viņi vēl nesen no 0:3 uzvarēja Ducks (5:4 OT)

  +1 [+] [-]

, 2015-06-04 07:07, pirms 9 gadiem
jurixxx rakstīja: Čikāgas "Blackhawks" tomēr guva uzvaras vārus. 4:34 minūtes pirms noslēguma 20 gadus vecais Teravainens atbruņoja Dž. T. Braunu un nogādāja ripu pie Antuāna Vermeta, kurš no vidējas distances trāpīja izcili augšējā stūrī.
IZCILI TRĀPĪJA PA AIZSARGA NŪJU un tad ripa nonāca ģevenē.
Noskaties video un tad raksti pa rikosetiem perfekts metiens.

     [+] [-]

, 2015-06-04 07:20, pirms 9 gadiem
badža rakstīja: Noskaties video un tad raksti pa rikosetiem perfekts metiens.
Izskatījās, ka tiešām, pēc metiena, ripa trāpīja pa Brauna nūju un tad ielidoja vārtos.

  -3 [+] [-]

, 2015-06-04 07:45, pirms 9 gadiem
badža rakstīja: Noskaties video un tad raksti pa rikosetiem perfekts metiens.
skatijos, paskaties pats vēlreiz.

  -4 [+] [-]

, 2015-06-04 08:49, pirms 9 gadiem
Tampas trener, esi cilvēks, izlaid Gudiju kādā spēlē kaut uz 5 min., ja nu gadījumā kausu pacels, lai tiek arī Latvijai !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-06-04 09:33, pirms 9 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Tampas trener, esi cilvēks, izlaid Gudiju kādā spēlē kaut uz 5 min., ja nu gadījumā kausu pacels, lai tiek arī Latvijai !
Vecīt tas ir NHL, nevis LAČ, vai KHL, kur pa naudā un ļotilielām naudā arī pērtiķi palaidīs uz ledus, lai tik ieraksts CV būtu.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-04 09:47, pirms 9 gadiem
orākuls5 rakstīja: Uzvarētājs jau ir zināms. NHL faniem droši vien ir ļoti garlaicīgi ka katru gadu uzvarētājs ir viens un tas pats. Būtībā tur spēlē tikai viena komanda un konkurences nav nekādas. KHL turpretī viss ir neprognozējami un interesanti jo uzvarēt var jebkurš.
Ak, šausmas. Nezinu, vai ir vērts tērēt laiku, lai šos apgalvojumus apgāztu.

  +2 [+] [-]

, 2015-06-04 10:15, pirms 9 gadiem
Vilis15 rakstīja: Ak, šausmas. Nezinu, vai ir vērts tērēt laiku, lai šos apgalvojumus apgāztu.
Ja gribi pabarot izsaklušu trolli, tad uz priekšu

Cik nu no hailaitiem varēja noprast, tad izskatījās visnotaļ līdzīga spēle, pat iespējams ar nielielu Tampas pārsvaru (kas būtu tikai logiski, ņemto vērā, ka spēlē mājās), bet galarezultātu faktiski izšķīra viena rupja kļūda. Tas labi, jo atņemot kļūdu, neko nevar zināt, kā arī līdzjūtēji atkal var tikt lutināti ar pagarinajumiem.

  -1 [+] [-]

, 2015-06-04 10:22, pirms 9 gadiem
Kā tā Čikāga jau ir apnikusi. Bet par uzvarētāju sērijā protams pāragri runāt. Mēs zinām ka sēriju var pakāst arī no 3:0 vadības

     [+] [-]

, 2015-06-04 10:56, pirms 9 gadiem
neputns rakstīja: Ja gribi pabarot izsaklušu trolli, tad uz priekšu

Cik nu no hailaitiem varēja noprast, tad izskatījās visnotaļ līdzīga spēle, pat iespējams ar nielielu Tampas pārsvaru (kas būtu tikai logiski, ņemto vērā, ka spēlē mājās), bet galarezultātu faktiski izšķīra viena rupja kļūda. Tas labi, jo atņemot kļūdu, neko nevar zināt, kā arī līdzjūtēji atkal var tikt lutināti ar pagarinajumiem.
Noskatījos gandrīz pilnībā 3.periodu. Čikāga pie 0:1 presēja gandrīz nepārtraukti. Vārti brieda un bija tikai laika jautājums. Jā, pāris momentu bija arī Tampai, taču priekšā Kroufords. Uzskatu, ka 2:1 pilnībā atbilstoši spēles gaitai.

     [+] [-]

, 2015-06-04 11:23, pirms 9 gadiem
Leflērs rakstīja: Noskatījos gandrīz pilnībā 3.periodu. Čikāga pie 0:1 presēja gandrīz nepārtraukti. Vārti brieda un bija tikai laika jautājums. Jā, pāris momentu bija arī Tampai, taču priekšā Kroufords. Uzskatu, ka 2:1 pilnībā atbilstoši spēles gaitai.
tā jau ir, ka no hailaitiem grūti uztvert spēles reālo gaitu. bet skaidrs arī tas, ka komandai esot iedzinējos nemaz nekas cits arī neatliek, kā presēt.. un otrie vārti tomēr tīri uz Tampas aizsardzības sirdsapziņas. tik un tā domāju un ceru, ka būs interesanta sērija, bez kādas komandas īpašas dominances.

     [+] [-]

, 2015-06-04 11:47, pirms 9 gadiem
Tampas stratēģija bija skaidra- pie viena gola pārsvara noturēt līdz beigām. Gandrīz arī izdevās. Gan jau būs kāda arī jautrāka spēle, ar mazāk aizsardzības.
Čikāgai izbraukuma plāns jau izpildīts. Tagad jādabū abas mājas spēles plusā.

     [+] [-]

, 2015-06-04 11:53, pirms 9 gadiem
1. trešdaļā bija nospiedoš pārsvars Tampai, 2.trešdaļā CHI savācās un ņēma virsroku spēles ziņā, 3. trešdaļā CHI jau dominēja!

     [+] [-]

, 2015-06-04 14:53, pirms 9 gadiem
neputns rakstīja: tā jau ir, ka no hailaitiem grūti uztvert spēles reālo gaitu. bet skaidrs arī tas, ka komandai esot iedzinējos nemaz nekas cits arī neatliek, kā presēt.. un otrie vārti tomēr tīri uz Tampas aizsardzības sirdsapziņas. tik un tā domāju un ceru, ka būs interesanta sērija, bez kādas komandas īpašas dominances.
Ja Čikāga uzvar arī otro spēli viesos, tad jau gandrīz būs dominance.
Nu nebija tā kļūda tāda, kā te raksta, vnk TT pielavījās Tampas spēlētājam no muguras un atņēma ripu. Tādas epizodes katrā spēlē ir, tikai ne katrreiz pēc tam gūst vārtus.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-04 15:31, pirms 9 gadiem
Leflērs rakstīja: Ja Čikāga uzvar arī otro spēli viesos, tad jau gandrīz būs dominance.
Nu nebija tā kļūda tāda, kā te raksta, vnk TT pielavījās Tampas spēlētājam no muguras un atņēma ripu. Tādas epizodes katrā spēlē ir, tikai ne katrreiz pēc tam gūst vārtus.
Pretī nestrīdēšos - spēli neredzēju

p.s. bet tas 'vnk pielavījās spēlētājam no muguras un atņēma ripu' šāda līmeņa kontekstā man lika nedaudz pasmaidīt šāda savas apkārtnes neapzināšanās un ripas pazaudēšana, it īpaši tik tuvu spēles pamatlaika beigām pie neizšķirta rezultāta, ir nopietna aizsarga kļūda.. protams, uzbrucējam vēl šī izdevība arī jāspēj realizēt un tas jau vairs būs atkarīgs tikai no viņa meistarības, bet tas tik un tā nemazina aizsarga kļūdas nozīmīgumu.

     [+] [-]

, 2015-06-06 10:46, pirms 9 gadiem
Ja Tampa paņem Stenlija Kausu vai sanāk, ka Gudļevskis ar tad skaitās Stenlija Kausa ieguvējs, iegūst gredzenu un visu pārējo?