Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kalgari līdz 30. jūnijam aizliedz publiskus pasākumus, ieskaitot NHL spēles

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kalgari līdz 30. jūnijam aizliedz publiskus pasākumus, ieskaitot NHL spēles
"Flames" uzbrucējs Džonijs Gudro. Foto: AFP/Scanpix

Kalgari mērs Nahīds Nenši paziņojis, ka pilsētā līdz 30. jūnijam aizliegta jebkādu publisku pasākumu norise, un aizliegumā iekļauti arī profesionālo sporta līgu mači. Iepriekš līdzīgu aizliegumu pieņēma arī Toronto, taču Kanādas lielākās pilsētas vadība vēstīja, ka tas attiecas tikai uz pilsētas rīkotajiem pasākumiem, savukārt lielākie sporta pasākumi teorētiski drīkstētu norisināties.

"Pat gadījumā, ja pirms jūnija beigām būsim nonākuši situācijā, kurā uzskatām, ka jau redzam kalna otru pusi, pat ja saslimušo cilvēku skaits būs sācis kristies, neuzskatu, ka būtu prātīgs lēmums ļaut 20 tūkstošiem cilvēku pulcēties vienā vietā," teica Kalgari pilsētas mērs Nahīds Nenši. "Tas nebūtu loģisks lēmums no sabiedrības veselības viedokļa. Nespēju iedomāties, kā līdz jūnija beigām varētu sarīkot kādu lielu pasākumu."

Nacionālā hokeja līga tika apturēta 12. martā – brīdī, kad regulārajā čempionātā vēl bija jāaizvada 189 spēles. Kalgari "Flames" ieņēma trešo vietu Klusā okeāna divīzijā – ar to pietiktu, lai kvalificētos Stenlija kausa izcīņai. Līgas vadība turpina strādāt pie sezonas atsākšanas plāna, un tiek vēstīts, ka apzinātas arēnas, lai noskaidrotu pieejamos datumus augustā.

Toronto iepriekš arī paziņoja par publisku pasākumu aizliegšanu, taču šādu aizliegumu nenoteica profesionālajam sportam. Ja Nacionālā hokeja līga vai Nacionālā basketbola līga atsāktos pirms 30. jūnija, Toronto "Raptors" un "Maple Leafs" drīkstētu savā arēnā aizvadīt mājas spēles, kamēr "Flames" šāda iespēja netiktu dota.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/mayor-no-flames-...