Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Jets" kapteinis Vīlers pirmo reizi karjerā gūst četrus vārtus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Jets" kapteinis Vīlers pirmo reizi karjerā gūst četrus vārtus
Bleiks Vīlers. Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā par otro spēlētāju pēdējo četru dienu laikā, kurš guvis četrus vārtus, kļuva Vinipegas "Jets" kapteinis Bleiks Vīlers, kurš palīdzēja izbraukumā ar 5:2 pārspēt Kolumbusas "Blue Jackets".

Bleiks Vīlers trīs no četriem vārtiem guva noslēdzošajā trešdaļā. Vispirms viņš pielaboja metienu no zilās līnijas un izvirzīja "Jets" vadībā, bet desmit minūtes vēlāk dubultoja pārsvaru, pretuzbrukumam pieliekot precīzu punktu pēc Patrika Laines piespēles. Savukārt pēdējos vārtus Vīlers guva 34 sekundes pirms beigām, metot ripu tukšos vārtos – 5:2. Pirms četrām dienām ar identisku sasniegumu izcēlās Breds Ričardsons, kurš palīdzēja Arizonas "Coyotes" mājās ar 5:2 pārspēt Vankūveras "Canucks".

"Jets" kapteinis iepriekšējo hat-trick sakrāja 2017. gada 29. oktobrī, taču iemest četrus vārtus vienā spēlē viņam nebija izdevies nevienu reizi. Tāpat neviens hokejists nebija iemetis vairāk par trim vārtiem pret Kolumbusas "Blue Jackets", komandu, kas eksistē kopš 2000. gada. Jāizceļ, ka Vinipega ir NHL līdere savākto hat-trick ziņā – tas izdevies septiņas reizes (Lainem ir trīs, Nikolajam Īlersam ir divi, bet Džekam Roslovikam un Vīleram ir pa vienam).

Otro sauso spēli pēc kārtas aizvadīja Marks Andrē Flerī, kurš atvairīja 19 metienus un ļāva Lasvegasas "Golden Knights" pieveikt Vankūveras "Canucks" – 3:0. Gals pienācis Minesotas "Wild" piecu uzvaru sērijai – 2:3 bullīšos pret Nešvilas "Predators". Filips Fošberjs izlīdzinājumu panāca nepilnas piecas minūtes līdz beigām, bet izšķirošo pēcspēles metienu realizēja Raiens Džohansens.

4. marts

SpēleRez.SpēleRez.
Rangers – Capitals2:3 PMIslanders – Flyers1:4
Golden Knights – Canucks3:0Ducks – Avalanche2:1
Panthers – Senators2:3Blue Jackets – Jets2:5
Wild – Predators2:3 PSharks – Blackhawks5:2