Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Zvaigžņu spēle: Makdeividam ar 8/8 uzvarai nepietiek, spēcīgākais metiens – Petešonam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Zvaigžņu spēle: Makdeividam ar 8/8 uzvarai nepietiek, spēcīgākais metiens – Petešonam
Konors Makdeivids. Foto: Edmonton Oilers

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Zvaigžņu spēles nedēļas nogales ietvaros aizvadīti meistarības pārbaudījumi. Edmontonas "Oilers" kapteinis Konors Makdeivids precizitātes metienos trāpīja astoņus no astoņiem, bet izstājās pusfinālā.

Precizitātes metienos katram no desmit dalībniekiem priekšā atradās četri mērķi, un svarīgs bija ātrums. Pusfinālā iekļuva Konors Makdeivids, Artēmijs Panarins, Nazems Kadri un Broks Nelsons. Priekšsacīkstēs ātrāko laiku uzrādījušais Makdeivids arī pusfinālā bija perfekts, taču gadījās aizķeršanās, tāpēc viņš apstājās otrajā kārtā.

Par uzvarētāju tika kronēts Ņujorkas "Islanders" uzbrucējs Broks Nelsons, kurš finālā četrus mērķus satrieca 12,419 sekundēs un pieveica Nazemu Kadri.

Spēcīgākā metiena konkursā uzvarēja Vankūveras "Canucks" uzbrucējs Eliāss Petešons, kura mesta ripa lidoja 166,08 kilometrus stundā ātri. Arī otro vietu ieguva zviedrs – Bufalo "Sabres" aizsargs Rasmuss Dalīns.

Petešons kļuva par tikai ceturto uzbrucēju, kurš uzvarējis spēcīgākā metiena sacensībās. Kā iepriekšējais 2018. gadā to paveica Aleksandrs Ovečkins, un Petešons viņa rezultātu apsteidza par 3,06 kilometriem stundā.

Ātrākā slidojuma konkursā uzvarēja Andrejs Svečņikovs (Karolīnas "Hurricanes"), kurš apli veica 13,699 sekundēs un finālā pārspēja Losandželosas "Kings" uzbrucēju Kevinu Fialu. Galvenais favorīts Makdeivids izlēmis vairs šajās sacensībās nepiedalīties.

Vārtsargu konkursā labākie bija Jūse Saross (Nešvilas "Predators") un Konors Helebaks (Vinipegas "Jets"). Golfa tēmai pieskaņotā pārbaudījumā labākais bija Monreālas "Canadiens" kapteinis Niks Suzuki.

  +2 [+] [-]

, 2023-02-04 11:04, pirms gada
Petešons jezus marija man draugs ir kuram uzvārds ir Pētersons. Ko man tagat viņam teikt ka Pētersons nav latviski un pareizi ir Petešons ?

  -4 [+] [-]

, 2023-02-04 11:17, pirms gada
roliksis40 rakstīja: Petešons jezus marija man draugs ir kuram uzvārds ir Pētersons. Ko man tagat viņam teikt ka Pētersons nav latviski un pareizi ir Petešons ?
Kādā sakarā? Tev tas draugs ir zviedrs? Ja viņš būtu zviedrs, tu jau sen zinātu, ka viņš ir Petešons, jo viņš pats sevi tā sauktu. Gluži kā man norvēģu draugs Lāšs (raksta Lars). Bet ja latvietis, tad kādā sakarā Petešons? Baigi gudrs izklausies.

  +2 [+] [-]

, 2023-02-04 12:36, pirms gada
petene ibio

  +1 [+] [-]

, 2023-02-04 12:44, pirms gada
Es Black Bullet rakstīja: Kādā sakarā? Tev tas draugs ir zviedrs? Ja viņš būtu zviedrs, tu jau sen zinātu, ka viņš ir Petešons, jo viņš pats sevi tā sauktu. Gluži kā man norvēģu draugs Lāšs (raksta Lars). Bet ja latvietis, tad kādā sakarā Petešons? Baigi gudrs izklausies.
Jā,jā.Pirms uzrunāt Pētersonus,Andersonus vajag vinīem paprasīt pasi.Vai latvietis,vai amerikānis,vai zviedrs.🙂

     [+] [-]

, 2023-02-04 13:03, pirms gada
Jau bija gaidāms,ka komentāri nebūs par hokeju.Es nesaprotu kādam slikti paliek,ka zviedru uzvārdus te raksta tā kā viņus izrunā Zviedrijā.Man piemēram radinieks dzīvo Estešundā nevis Esterzundā.

  -1 [+] [-]

, 2023-02-04 13:11, pirms gada
roliksis40 rakstīja: Petešons jezus marija man draugs ir kuram uzvārds ir Pētersons. Ko man tagat viņam teikt ka Pētersons nav latviski un pareizi ir Petešons ?
Vēl arvien piesienamies zviedru uzvārdiem?

Tavs draugs arī ir Pettersson? Daudzi vārdi ir cēļušies no citām kultūrām un šobrīd atšķiras rakstībā un izrunā dažādās valodās. Piemēram, Jānis grieķu valodā rakstās Yannis, bet izrunā ''Janis", bez garumzīmes.

Ja vēl arvien gribat strīdēties, šeit pats hokejists pasaka, kā viņa uzvārdu izrunā zviedri (45 sekunde) - https://www.youtube.com/watch?v=_wx...

  -1 [+] [-]

, 2023-02-04 13:12, pirms gada
Es Black Bullet rakstīja: Kādā sakarā? Tev tas draugs ir zviedrs? Ja viņš būtu zviedrs, tu jau sen zinātu, ka viņš ir Petešons, jo viņš pats sevi tā sauktu. Gluži kā man norvēģu draugs Lāšs (raksta Lars). Bet ja latvietis, tad kādā sakarā Petešons? Baigi gudrs izklausies.
Precīzi!.

     [+] [-]

, 2023-02-04 13:18, pirms gada
ZIWRAV rakstīja: Vēl arvien piesienamies zviedru uzvārdiem?

Tavs draugs arī ir Pettersson? Daudzi vārdi ir cēļušies no citām kultūrām un šobrīd atšķiras rakstībā un izrunā dažādās valodās. Piemēram, Jānis grieķu valodā rakstās Yannis, bet izrunā ''Janis", bez garumzīmes.

Ja vēl arvien gribat strīdēties, šeit pats hokejists pasaka, kā viņa uzvārdu izrunā zviedri (45 sekunde) - https://www.youtube.com/watch?v=_wxhs6IlMmg
un uzreiz pasaka pēc tam klipā pasaka, kā grib lai izrunā viņa uzvārdu.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-04 13:27, pirms gada
coffijs rakstīja: Jau bija gaidāms,ka komentāri nebūs par hokeju.Es nesaprotu kādam slikti paliek,ka zviedru uzvārdus te raksta tā kā viņus izrunā Zviedrijā.Man piemēram radinieks dzīvo Estešundā nevis Esterzundā.
Kāpēc Tu pats tagad met personvārdus ar īpašvārdiem kopā?
Personvārdus atveidojam pēc oriģinālvalodas, bet īpašvārdus ne. Un visiem viss būtu skaidrs.

Bet ne... tūrismā joprojām braucam uz Parīzi, nevis Parī...
Bet Kijevu oficiāli pārveidojām par Kijivu pēc Ukrainas konflikta sākuma.

Lūk tas besī ikvienam, kuram jau saknē nepatīk nekonsekvences.

Par šo tematu - ārvalstu vārdu un nosaukumu atveide latviski - taisnība nav nevienā pusē. Diemžēl. Jo mūsu valodnieki paši sen jau visu ir sad...

  -1 [+] [-]

, 2023-02-04 13:45, pirms gada
DaMarcus rakstīja: Kāpēc Tu pats tagad met personvārdus ar īpašvārdiem kopā?
Personvārdus atveidojam pēc oriģinālvalodas, bet īpašvārdus ne. Un visiem viss būtu skaidrs.
Personvārdus nevajag jaukt kopā ar tiem īpašvārdiem, kurus neatveido pēc izrunas. Šajā gadījumā atveido - nav nekādas Esterzundas, ir Estešunda. Tos pilsētu nosaukumus, kuriem ir atlantos un oficiālos avotos nostiprināta tradīcija ar aizgūtiem nosaukumiem (galvaspilsētas, lielpilsētas, valstis un daudzi citi), pēc izrunas neatveido. Visus pārējos, kuriem šāda nostiprinājuma nav, Estešundu ieskaitot, gan atveido pēc izrunas.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-04 13:51, pirms gada
Quo vadis? rakstīja: Personvārdus nevajag jaukt kopā ar tiem īpašvārdiem, kurus neatveido pēc izrunas. Šajā gadījumā atveido - nav nekādas Esterzundas, ir Estešunda. Tos pilsētu nosaukumus, kuriem ir atlantos un oficiālos avotos nostiprināta tradīcija ar aizgūtiem nosaukumiem (galvaspilsētas, lielpilsētas, valstis un daudzi citi), pēc izrunas neatveido. Visus pārējos, kuriem šāda nostiprinājuma nav, Estešundu ieskaitot, gan atveido pēc izrunas.
Man Tev atlantu ar "KijEva" un "HarkOva" parādīt?
Tie nebija vēsturiski nostiprināti nosaukumi?

Nē, nu viss jau labi. Atbalstam Ukrainu. Cienam.
Bet tad ko... ļoti necienām francūžus?
Vai tos pašus zviedrus? Jo, ja Stokholmai "h" izrunu vēl var pievilkt aiz ausīm, tad Gēteborga jau nu tiešām nav Gēteborga, locies nu Tu kā gribi.

Mēs to vēsturi kruķījam pa labi pa kreisi. Tur ir tā problēma.

  -2 [+] [-]

, 2023-02-04 14:46, pirms gada
DaMarcus rakstīja:
Tu lasīt proti? Tieši kāds šai atbildei ir sakars ar manu komentāru, uz kuru atbildi? Un to, ka Ukrainas pilsētu gadījumā bija konkrēts lūgums no Ukrainas amatpersonām ar Zelenski priekšgalā, nezini vai tīšām ignorē? Kur ir lūgums no Makrona, sakot, ka Parīze ir angļu okupantu nosaukums (tas tāds, protams, arī nav) un gribam Parī? Ja jau gribam analoģijas, kuras tev pagalam nesanāk, Kijivu var salīdzināt ar Sakartvelo, kas pagaidām nav mainīta par spīti lūgumam.

     [+] [-]

, 2023-02-04 15:19, pirms gada
Nu tad jau Zviedriju nesaucam vairāk par Zviedriju! Bet Sverje, kā to zviedri izrunā. Un Japānu nesaucam vairāk par Japānu, bet par Niponu, kā japāņi savu valsti dēvē.
Ieteiktu veidzot beigt lietot un murgot.
Kā valodnieki ir izlemuši , tā arī jārunā. Ne mums izglītības ne sapratnes. Tātad - Andersoni, Pētersoni, Gustavsoni, Arvedsoni, Samuelsoni un nekādi savādāk.

     [+] [-]

, 2023-02-04 15:21, pirms gada
ASV ir pilsēta Detroita. Taču patiesībā tai ir franču nosaukums un pareizi būtu jāizrunā Detruā. Lai nu kā. Ja saka ka Detroita, tātad Detroita.

     [+] [-]

, 2023-02-04 15:31, pirms gada
gunnars rakstīja: Kā valodnieki ir izlemuši , tā arī jārunā. Ne mums izglītības ne sapratnes. Tātad - Andersoni, Pētersoni, Gustavsoni, Arvedsoni, Samuelsoni un nekādi savādāk.
Labrīt, tieši valodnieki jau arī ir tie, kuri saka, ka jāizmanto Zviedrija, nevis Sverje, Kijiva, nevis Kijeva, petešoni, nevis pētersoni un citādi, nevis savādāk.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-04 16:42, pirms gada
alguns rakstīja: Jā,jā.Pirms uzrunāt Pētersonus,Andersonus vajag vinīem paprasīt pasi.Vai latvietis,vai amerikānis,vai zviedrs.🙂
Kad tu kādu uzrunā, tu vispirms noskaidro/viņš pasaka, kā viņu sauc. Ko? Ne? Tev tas kaut kā citādi notiek?

     [+] [-]

, 2023-02-04 16:48, pirms gada
Ziniet, kas ir rēcīgākais? Te kā galvenais raksts nostāvēja virsraksts "Neviena komanda Balceru neizvēlās", gluži kā pirmklasnieks būtu rakstījis. 25 komentāri un tā arī neviens neko neaizrādīja. Bet kā zviedri, tā pēkšņi sarodas visādi meistari, kuri zina, ka neesot pareizi uzrakstīts

     [+] [-]

, 2023-02-04 17:07, pirms gada
Vai nav Bruks nevis Broks?!