Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pastrņāks ar hattrick nokārto Bostonas atspēlēšanos un uzvaru pret '''Flyers''

Jānis Vītols
Jānis Vītols

Pastrņāks ar hattrick nokārto Bostonas atspēlēšanos un uzvaru pret '''Flyers''
Davids Pastrņāks atzīmē vārtu guvumu. Foto: AP Photo/Nick Wass/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šodien notika divas spēles. Pateicoties Davida Pastrņāka un Patrisa Beržerona rezultativitātei, Bostonas ''Bruins'' trešajā trešdaļā atspēlēja divu vārtu deficītu un ar rezultātu 4:3 papildlaikā pieveica Filadelfijas ''Flyers''. Savu trešo uzvaru pēc kārtas izcīnīja Tampabejas ''Lightning'', kas ar 5:1 apspēlēja Detroitas ''Red Wings''.

Austrumu divīzijas līderu duelī Bostonas ''Bruins'' atspēlējās un trešo reizi šajā sezonā uzvarēja Filadelfijas ''Flyers'' - papildlaikā ar 4:3. Bostonas uzvaru kaldināja uzbrucēji Davids Pastrņāks un Patriss Beržerons, kuri piedalījās visos Bostonas vārtu guvumos. Spēles rezultātu jau 12.sekundē atklāja Bostona, kad jau pieminētais Pastrņāks parādīja lielisku individuālo meistarību - apspēlēja aizsargu ielauzās vārtu priekšā, kur pēc metiena ripa atrada ceļu vārtu tīklā.

Spēles turpinājumā Filadelfija atspēlējās un trešās trešdaļas devītajā minūte izvirzījās vadībā ar 3:1, bet turpinājumā sevi pieteica Pastrņāks, kurš guva vispirms vienus un 15.sekundes pirms trešās trešdaļas beigām otrus vārtus, nokārtojot hattrick - 3:3. Pagarinājumā veiksmīgāki bija Bostonas hokejisti - vairākumā Pastrņāks vārtu priekšā atrada Beržeronu, kura pirmo metienu atvairīja vārtsargs, bet ar otro mēģinājumu viņš pārspēja Kārteru Hārtu, uzvarot visā mačā - 4:3.

Bostonai pa četriem rezultativitātes punktiem nopelnīja Davids Pastrņāks (3+1) un Patriss Beržerons (1+3), jāpiemin, ka Pastrnaks pēdējās divās spēlēs ir guvis piecus vārtus. Zaudētājiem ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Treviss Sanheims.

Savu sesto uzvaru pirmajās astoņās regulārās sezonas spēlēs izcīnīja Tampabejas ''Lightning'', kas ar 5:1 mājās pārspēja vāji šosezon spēlējošo Detroitas ''Red Wings''. Jau spēles pirmajās piecās minūtēs Tampabejas vienība iemeta trīs ripas Detroitas vārtos, kas lika ''Red Wings'' trenerim nomainīt vārtsargu Tomasu Graisu, kurš atvairīja tikai divus no pieciem izdarītajiem metieniem. Viņa vietā stājās Kelvins Pikārds, bet spēles ritējumu šī nomaiņa nemainīja - Tampabejas vienība guva vēl divus vārtus otrajā periodā, bet Detroitas vienība spēja atbildēt ar vieniem gūtiem vārtiem. Mačs noslēdzās ar stabilu ''Lightning'' uzvaru - 5:1.

Stenlija kausa čempiones labā ar diviem rezultativitātes punktiem izcēlās Alekss Kilorns (1+1) un Bleiks Kolmens (0+2), kurš, pateicoties iegūtajām divām rezultatīvajām piespēlēm, sasniedza savu 100. karjeras punktu Nacionālajā hokeja līgā. Mazs darbu vārtos šodien bija ''Lightning'' vārtsargam Andrejam Vasiļevskim, kurš atvairīja 15 no 16 izpildītajiem pretinieku metieniem.

Tampabejas vienība Centrālajā divīzijā ar 13 punktiem ieņem pirmo vietu, kamēr septiņus zaudējumus pēc kārtas piedzīvojusī Detroita ar sešiem punktiem ir pēdējā septītā.

NHL 4. februārī

SpēleRezultāts
Lightning - Red Wings5:1
Flyers - Bruins3:4 OT

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...