Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Vanekam 3+2, "Sabres" pārtrauc zaudējumu sēriju

Andrejs Siliņš

Vanekam 3+2, "Sabres" pārtrauc zaudējumu sēriju
Tomass Vaneks
Foto: Getty Images

Pie pirmās uzvaras pēc četru zaudējumu sērijas naktī uz piektdienu Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) tika Bufalo "Sabres", kas, pateicoties Tomasa Vaneka "hat-trick", ar rezultātu 7:4 izbraukumā apspēlēja Bostonas "Bruins". Septīto uzvaru septiņās spēlēs izcīnīja Rietumu līdere Sanhosē "Sharks".

"Sabres" sezonu sāka ar diviem panākumiem, taču pēc tam sekoja četras neveiksmes pēc kārtas. Šoreiz mačā pret Bostonu melno sēriju izdevās pārtraukt. Jau 98 sekundes pēc pirmā iemetiena Tomass Vaneks atklāja rezultātu, tomēr turpinājums nedaudz veiksmīgāks padevās mājiniekiem, kas ieguva pat divu vārtu pārsvaru (3:1). "Sabres" atspēlējoties, austrietis Vaneks allaž bija uzmanības centrā - vārtus guva pats vai apgādāja partnerus ar piespēlēm.

Pēc Krejči metiena pēdējās trešdaļas sākumā "Bruins" vēlreiz un pēdējo reizi izvirzījās vadībā (4:3). 13 minūtes pirms beigām Kodijs Hodžsons ar saviem ceturtajiem vārtiem sezonā otro reizi kopš spēles sākuma izvirzīja vadībā viesus, bet pusotru minūti līdz beigām Vaneks vadību nostiprināja (6:4). 14 sekundes līdz beigām Džeisons Pominvils vēl pielika punktu, ļaujot "Sabres" pārtraukt zaudējumu sēriju, izcīnot panākumu ar 7:4.

Visu laiku visaugstāk draftētais (5. numurs 2003. gadā) Austrijas hokejists Tomass Vaneks astoto reizi NHL karjerā izcēlās ar "hat-trick", kā arī pievienoja divas rezultatīvas piespēles. Zaudētājiem Breds Marčands guva divus vārtus. Neraugoties uz panākumu, "Sabres" joprojām ir ārpus "play-off" zonas, ieņemot devīto vietu Austrumu konferencē. "Bruins" sakrājusi par četriem punktiem vairāk (11) un ieņem ceturto pozīciju.

Pirmo uzvaru mājās izcīnīja Toronto "Maple Leafs", ar 3:2 pieveicot Vašingtonas "Capitals". Tomašs Vokūns atvairīja visus 28 Ņujorkas "Rangers" metienus, palīdzot Pitsburgas "Penguins" izcīnīt uzvaru ar 3:0. Floridas "Panthers" guva piecus vārtus pēdējā trešdaļā, ar 6:3 apspēlējot Vinipegas "Jets". Ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Sentluisas "Blues", viesos tiekot galā ar Kolumbusas "Blue Jackets" (4:1). Bez zaudējumiem sezonu turpina Rietumu līdere Sanhosē "Sharks", šoreiz mājās tikai pēcspēles metienos pieveicot Edmontonas "Oilers" - 3:2.

     [+] [-]

, 2013-02-01 09:03, pirms 11 gadiem
Girgensona konkrurents Grigorenko vakar gūtajiem vārtiem šonakt pievienoja rezultatīvu piespēli.

Kā man patīk kā Toronto spēlē ar Kārlailu kā galveno treneri. Metienu attiecība atkal milzīga. Kadri un Fratins ir labi iesākuši sezonu.

Tas vairāk uz vakardienas spēli, bet Luongo sevi piesaka kā pirmais numurs. Nez vai vēl ir iespējams, ka viņš paliek Vankūverā?

  +1 [+] [-]

, 2013-02-01 09:10, pirms 11 gadiem
Aita atkal ielicis no točkas! Malacīc, lai arī pamanījās nopelnīt -1 kofu...
Patīk, kā Kuļomins spēlē normālā Z-Amerikāņu stilā, nevis nodarbojās ar daiļslidošanu!
Vaneks vienkārši dzīvnieks!
Kopumā pieciešami rezultāti un lielākais prieks par Haizivīm!

  +4 [+] [-]

, 2013-02-01 09:19, pirms 11 gadiem
lauznis_41 rakstīja: Aita atkal ielicis no točkas! Malacīc, lai arī pamanījās nopelnīt -1 kofu...
Patīk, kā Kuļomins spēlē normālā Z-Amerikāņu stilā, nevis nodarbojās ar daiļslidošanu!
Vaneks vienkārši dzīvnieks!
Kopumā pieciešami rezultāti un lielākais prieks par Haizivīm!
Kuļomins spēlē ļoti daudzpusīgi un ir viens no labākajiem aizsardzības spēlētājiem Leafs. Šīs sezonas sākumā arī punkti krājas labi, bet pagāšsezon, kad spēle uzbrukumā nevedās, tieši dēļ savas lietderības aizsardzībā nezaudēja vietu sastāvā kamēr tādiem Filatoviem, Tihonoviem un citiem baltrocīšiem - kā ripas nekrīt, tā ārā no sastāva.

Vēl viens interesantrs kadrs ir Jemeļins, kurš ir Monreālas fanu mīlulis ar saviem efektīgajiem spēka paņēmieniem. Nebūt nav tā, ka krievi ir spējīgi NHL noturēties tikai dēļ mudīšanās ar ripu, tie kuri grib, var daudz vairāk.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-01 09:28, pirms 11 gadiem
Njā, Vanekam kā allaž sākums spēcīgs. Tavaress arī pamazām sāk ieskrieties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-02-01 09:36, pirms 11 gadiem
Panteras beidzot vine. Vaneks ardaas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-02-01 10:02, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Tikai kad Jemeļins IIHF nospēlē tajās tradīcijās,tad ir citi stāsti. Viņš arī KHL spēlēja tā pat.Ne velti Svitovs viņam vafeli salauza. Ka vēlāk ilgi putriņu strēba no salmiņa. Runājot par Jemeļinu,tad viņš ir universāls spēlētājs. Beidzamos gados Ak Bars rindās ļoti pievilka to daiļslidošanu.
Pamanījās vienā PO spēlē tikt pie 5 rezultativitātes pts.
Nez kāpēc Monreālas treneris to neredz ?
Tur ir citi daiļslidotāji.

Runājot par Kuļominu,tāda stila un skilu spēlētāju Rus ir lērums.
Galīgi nesvarīga detaļa Rus izlasē. Toronto klubā gan varētu būt savādāk.
Tāpat kā šosezon MMG. Tur viņš bija vērtība.
Jā un fiziski ļoti spēcīgs,tas gan.

No šodienas spēlēm gribas izcelt Tarasenko vārtus. Laikam nedaudz veiksme,bet kopumā eleganti.
Es nevaru saprast kā spēlētājs, kurš ir efektīvs abās laukuma pusēs, var būt galīgi nesvarīga detaļa jebkurā izlasē.

Varbūt tā ir fundamentālā atšķirība kāda ir starp ZA un Eiropas, sevišķi Krievijas, izlašu kompletēšanas praksēm. Kanādas izlase tika būvēta pēc plāna un uz to tika aicināti spēlētāji, kuri no tā nekristu ārā. Piemēram uz izlasi netika aicināts tobrīd labākais uzbrūkošais aizsargs NHL Maiks Grīns. Krievu izlasi uz Sočiem droši vien varētu izpīpēt arī tagad. Viņi kā vienmēr - pasauks visus skaļākos uzvārdus un tad mēģinās no tā uztaisīt komandu.

Un es nedomāju, ka ir lērmums tādu Kuļominu. Vismaz noteikti ne tādā līmenī. NHL es varu nosaukt tikai vēl vienu - Aņisimovs, tālāk jau būtu baigi jādomā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-02-01 11:06, pirms 11 gadiem
Ļoti neveiksmīga spēle Bostonai. Neatceros, kad viņi pēdējo reizi ielaiduši 7 šaibas. Ar visu to, ka lielāko spēles daļu kontrolēja , savas nedisciplinētības un muļķīgu kļūdu dēļ šitā zaudēt.
Vaneks zvērā, arī viens no tiem hokejisteim, kuri labi uzsāk sezonu. Trešais gols smuks.
Visiem iesaku noskatīties šīsnedēļas hailaita topu,- Maršāna pirmie vārti !! Re kā spēlē džeks bez skila !!

     [+] [-]

, 2013-02-01 11:30, pirms 11 gadiem
Priecē Oilers ,jo izbraukumā nospēlēja labi pret haizivīm,abus vārtus zaudēja neuzmanīgi spēlējot viduszonā,laikam vēr trūkst balansa aizsardzībai ar uzbrukumu ,bet malači ,ka atspēlējās ,lai arī bulīšos haizivijs uzvarēja,bet Šulcs labs,laikam būs Kofija mantinieks.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-01 11:52, pirms 11 gadiem
Ovečkinam galīgi neiet šogad.

     [+] [-]

, 2013-02-01 12:59, pirms 11 gadiem
Leflērs rakstīja: Ļoti neveiksmīga spēle Bostonai. Neatceros, kad viņi pēdējo reizi ielaiduši 7 šaibas. Ar visu to, ka lielāko spēles daļu kontrolēja , savas nedisciplinētības un muļķīgu kļūdu dēļ šitā zaudēt.
Vaneks zvērā, arī viens no tiem hokejisteim, kuri labi uzsāk sezonu. Trešais gols smuks.
Visiem iesaku noskatīties šīsnedēļas hailaita topu,- Maršāna pirmie vārti !! Re kā spēlē džeks bez skila !!
Bostonai tiesaam neveiksmiiga speele, ne tikai dabuuja 7 ripas bet vel arii Thorntons dabuuja no Scotta
John Scott vs Shawn Thornton Jan 31, 2013 -...

  +1 [+] [-]

, 2013-02-01 13:07, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Nu ja atrodas kas aizstāj un izlase gūst panākumus,tad laikam jau ir kas spēj aizstāt ?
Ja tev pirms pērnā gada būtu kads teicis,ka Perižogins,Popovs ar Malkinu centrā var griezt ne sliktāk kā virkne NHL spēlējošo,domāju ar tevi ilgi varētu strīdēties.Kaut pat uz KHL fona abi minētie nav nekādi megastāri.
Tas tāpat kā stāsti,ka NHL spēlējošie visi kā viens ir pārcilvēki.
Bet kā redz Rus hokejā kaut kā ne visai iet tiem draugiem.
Es Tevi pazaudēju šajā komentārā, kas ko aizstāj? Tu iepriekš rakstīji, ka krieviem netrūkstot tādu Kuļomina tipa spēlētāju, bet tagad Tu raksti par Malkiniem un Perežoginiem. Un par kādiem panākumiem Tu runā? Līdz OS vēl ir jāpagaida, tad arī varēsim salīdzināt abu valstu pirmās izlases (ja Betmens nelems savādāk). Starpcitu, krieviem uz šo brīdi ir tikai padsmit uzbrucēju NHL, būs gan traumas, gan vājas sezonas, tā kā OS būs iespēja paspīdēt arī KHL kadriem.

Ja Tu ar to gribēji teikt, ka KHL ir tādi spēlētāji, tad tam es piekrītu, bet uz izlasi tādi netiek aicināti. Un godīgi sakot, neviens no KHL two way uzbrucējiem nevelk līdz Kuļomina līmenim.

  -1 [+] [-]

, 2013-02-01 13:16, pirms 11 gadiem
6. spēlēs 15 punkti, bieži tik labu sezonas sākumu negadās redzēt

     [+] [-]

, 2013-02-01 14:11, pirms 11 gadiem
Paldies Pitsburgai par speli,jo pec speles ar Islenders,likas ka shie vispar aizmirsushi ka ir jaspele!
Krosbij,tadi izgajieni ir jamet ieksha!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-01 15:41, pirms 11 gadiem
Starp citu, mēs ar Lauru (neputnu) ejam uz LV izlases kvalifikācijas spēli pret britiem 7. februārī, ja kāds vēlas, var piebiedroties mums. Biļetes vēl nav nopirktas, tā kā visu var sarunāt Tas varētu būt kā tāds mini sportacentra saiets

  +1 [+] [-]

, 2013-02-01 15:44, pirms 11 gadiem
ā, un, protams, prieks par pingvīnu uzvaru, man jau likās, ka nebūs labi pēc pēdējām spēlēm, bet liekas, ka vecie labie pingvīni sāk atgriezties. Nīlam jau 5 gūti vārti

     [+] [-]

, 2013-02-01 15:57, pirms 11 gadiem
Lāsma21 rakstīja: Starp citu, mēs ar Lauru (neputnu) ejam uz LV izlases kvalifikācijas spēli pret britiem 7. februārī, ja kāds vēlas, var piebiedroties mums. Biļetes vēl nav nopirktas, tā kā visu var sarunāt Tas varētu būt kā tāds mini sportacentra saiets
Labprāt sastādītu Tev kompāniju, taču man jau ir biļete uz svētdienas spēli ar frančiem. Uz divām spēļu dienām no saviem Vidzemes laukiem nevaru izrauties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja