Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:739, Did:0, useCase: 3

LHF valdes sēdes 22. novembra lēmumi

22. novembrī notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ikmēneša valdes sēde. Dienas kārtībā bija jautājumi par:
- Latvijas hokeja izlases pirmajām pārbaudes spēlēm sezonā;
- Sieviešu izlases startu Olimpiskās priekškvalifikācijas turnīrā;
- U20 izlases startu turnīrā Austrijā.

LHF valde vēlreiz tika informēta, ka 9. un 10. novembrī Latvijas hokeja izlase aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Krievijas otro izlasi, piedzīvojot divus zaudējumus ar vienādu rezultātu 1:3. Šajā sakarā LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks atzina, ka pēdējos trīs gadus Latvijas izlase novembrī nav spēlējusi, tam bija pamats - gatavošanās Olimpiskajam kvalifikācijas turnīram. Vēlējāmies savākt labākos spēlētājus ar kuriem cīnīsimies kvalifikācijā, diemžēl traumu dēļ vairāki vadošie hokejisti nevarēja piedalīties. Tā bija laba pārbaude pirms nozīmīgām spēlēm, sacīja Baldonieks.

Par sieviešu hokeja izlases startu olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā atskaitījās galvenais treneris Andrejs Zaķis. Zaķis informēja valdi, ka uz turnīru tika piesaistītas visas labākās spēlētājas, izņemot vārtsardzi Lolitu Andriševsku. Nenospēlējām savā līmenī. Turnīra kopējā vārtu attiecība 3:10 nolika mūsu vietu. Mūsu vārtsardzei bija debija tika augsta ranga turnīrs kā pirmajam numuram. Andrejs Zaķis uzsvēra arī pozitīvās lietas: Mums aug laba jaunā maiņa, meitenes kuras labi cīnās jaunatnes čempionātā. Viņām drīzumā būs jāaizvieto pieredzējušās spēlētājas. Protams, paldies Valmierai par viesmīlīgo uzņemšanu un augsto organizatorisko līmeni.

Par U20 izlases startu starptautiskajā turnīrā Austrijā LHF valdi iepazīstināja LHF Valentīns Bļugers. Bļugers atzina, ka turnīrs bija augstā līmenī. Izcīnot divas uzvaras ar 5:1 un pagarinājumā piekāpjoties Baltkrievijas vienaudžiem, mūsu hokejisti ieguva otro vietu. Sarežģījumi bija ar izlases galveno treneri Leonīdu Tambijevu, kurš turnīrā bija viens bez ierastajiem palīgiem. Mērķis tika sasniegts, tika pārbaudīti daudzi kandidāti. Trenerim šobrīd ir liels priekšstats par visiem potenciālajiem kandidātiem uz pasaules čempionātu. Pozitīvi, ka komandā ir veselīga gaisotne , sacīja Bļugers. Valde tika informēta, ka no Z-Amerikas būs nopietns pastiprinājums. Komandai pievienosies vairāki Kanādā un ASV spēlējošie hokejisti.