Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:739, Did:0, useCase: 3

LHF valdes sēdes 2. maija lēmumi

2. maijā notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēde. Dienas kārtībā bija jautājumi par:

- Atskaite par Latvijas U-18 izlases startu pasaules čempionātā Čehijā.
- Latvijas hokeja izlases gatavību pasaules čempionātā.

Par Latvijas jauniešu izlases startu pasaules čempionātā atskaitījās izlases vecākais treneris Leonīds Tambijevs. Viņš atzina, ka kaut arī komanda pirmo reizi bija tika tuvu ceturtdaļfinālam, tomēr nedaudz pietrūka. Uz pēdējām spēlēm komandu bija nopietni jāmotivē. Kopumā izlase bija labi sagatavota funkcionāli, jo ieguldīts bija labs darbs treniņnometnē, tika pieaicināts profesors Ķīsis. Čempionāta līmenis bija ļoti augts, savu trūkumus spēlētāji kompensēja ar cīņassparu un pašatdevi, sacīja Tambijevs

LHF valdes loceklis Valentīns Bļugers atzina, ka priekš Latvijas ir milzīgs panākums priekšsacīkstēs izcīnīt divas uzvaras. Šai komandai U-20 grupā būs lielas iespējas, tā Bļugers.

Kaut arī uzdevums netika izpildīts (netika izcīnīta 6. vieta) LHF valde palika apmierināta ar Latvijas U-18 izlases sniegumu priekšsacīkstēs, kura tika izcīnītas divas uzvaras.

Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks LHF valdei atskaitījās par Latvijas hokeja izlases gatavošanos pasaules čempionātam: Sākām gatavoties 26. martā, treniņnometnes laikā aizvadījām 8 spēles ar pozitīviem rezultātiem. Tomēr pasaules čempionāts parādīs īsto spēku. No 48 kandidātiem, esam nonākuši līdz pamatsastāvam – 25 spēlētāji, kuri rīt dosies uz Stokholmu.

Latvijas izlases vecākais treneris Teds Nolans atzina, ka treniņnometnes laikā ir ieguldīts milzīgs darbs un visu šo laiku visi kandidāti ļoti smagi ir strādājuši. Mūsu komandā nav zvaigznes, kas var uzvarēt, bet mums ir spēlētāji, kuri strādā priekš uzvaras. Mūsu mērķis ir cīnīties par uzvaru katrā spēlē. Mēģināsim pārsteigt!

LHF valdes locekļi novēlēja Latvijas izlases vecākajam trenerim veiksmi čempionātā un izvirzīja uzdevumu – iekļūt nākamajā turnīra kārtā, jeb izcīnīt astoto vietu.