Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

LHF valdes sēdes 18. janvāra lēmumi

18. janvārī notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ikmēneša valdes sēde. Dienas kārtībā bija jautājumi par:
- Atskaite par U-20 pasaules čempionātu;
- LR IZM naudas balvas sadale;
- Daugavpils Hokeja kluba iesnieguma izskatīšana.

Pirmais par U-20 pasaules čempionātu atskaiti deva LHF valdes loceklis Valentīns Bļugers. Viņš atzina, ka pasaules čempionāts bija noorganizēts ļoti augstā līmenī un pretiniekos Latvijas komandai bija ļoti spēcīgas komandas: grūti bija cīnīties ar grandiem, daži rezultāti neatspoguļoja spēles gaitu. Bija labs komandas gars un arī cīņasspars pēdējā spēlē pret Dāniju. Mums bija jaunākā komanda turnīra, tomēr spējām saglabāt vietu augstākajā divīzijā un izpildīt uzdevumu.
Latvijas U-20 izlases treneris Anatolijs Jemeļjaņenko uzsvēra, ka, lai sagatavotos čempionātam LHF nodrošināja labus treniņapstākļus, kas sekmēja labi sagatavoties pasaules čempionātam. Tomēr, viņš norādīja arī uz problēmām: šis čempionāts parādīja, ka mums nebija kvalitatīvu aizsargu un starpība starp uzbrucējiem un aizsargiem bija ļoti liela. Diemžēl jaunatnes līmenī ar aizsargiem netiek atsevišķi strādāts.
LHF prezidents Kirovs Lipmans uzsvēra, ka tā ir problēma, ka jaunatnes komandas sezonā aizvada ļoti daudz spēļu, piedaloties vairākos čempionātos, tādējādi neatliekot laika treniņiem un sevis pilnveidošanai. LHF valde apstiprināja Kirova Lipmana priekšlikumu izstrādāt vienotu jaunatnes hokeja attīstības programmu. Vienotā jaunatnes programma pēc izstrādāšanas un projekta publicēšanas tiks apstiprināta nākamajā LHF kongresā.

Kirovs Lipmans LHF valdi informēja, ka LR Izglītības un zinātnes ministrija piešķīrusi LHF naudas balvu 18 000 Ls apmērā par izciliem sasniegumiem sportā. Šo naudas balvu paredzēts izmantot Latvijas hokeja attīstībai, novirzot to daļējai izdevumu apmaksai Latvijas Bērnu un jaunatnes meistarsacīkstēm hokejā 2012. gadā: 9000Ls tiesnešu un apkalpojošā personāla apmaksai, 9000Ls ledus īres apmaksai. Tādējādi, LHF valde apstiprināja par valsts budžeta līdzekļiem plānoto izdevumu tāmi par 2012. gadu.

Par DHK „Latgale” spēlētāja Antona Kuzņecova nesportisko rīcību un saņemtajiem diviem noraidījumiem uz 25 minūtēm virslīgas spēlē starp komandām SK „Rīga 95” – „Latgale” 28. decembra spēlē, pamatojoties uz LHF DSN punktu 24. un komandai atlikušo spēļu skaitu sezonā, kā galīgo soda mēru A. Kuzņecovam noteikt diskvalifikāciju līdz 2011./2012. gada sezonas beigām.... (no LHF disciplinārās komisijas sēdes protokola nr. 4). Pilnu LHF disciplinārās komisijas sēdes protokolu Nr. 4 var aplūkot ŠEIT.

LHF valdē tika iesniegts Daugavpils Hokeja kluba iesniegums par piešķirtā soda mīkstināšanu A. Kuzņecovam. LHF valde iesniegumu izskatīja un uzdeva divu dienu laikā atkārtoti sasaukt LHF disciplināro komisiju, pieaicinot visas puses.

Nākamā LHF valdes sēde plānota 15. februārī