Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

HOKEJA TRENERU SERTIFIKĀCIJA UN RESERTIFIKĀCIJA

Uzmanību treneriem, kuriem nav sertifikāta !

Sporta speciālista sertifikāts nepieciešams treneriem, sporta klubu un sporta centru instruktoriem un citām personām, lai varētu vadīt treniņus un sporta nodarbības. Prasības, kādas nepieciešamas, lai iegūtu sporta speciālista sertifikātu, nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr. 593 (apstiprināti 2003.gada 28.oktobrī) „Sporta speciālistu sertifikācijas kārtība un prasības, kādām jāatbilst sporta speciālistam, lai iegūtu tiesības strādāt sporta jomā”.
Sporta speciālistu sertifikāciju veic Izglītības un zinātnes ministrijas apstiprinātā komisija.
Sertifikācija paredz A, B un C kategoriju sertifikātus.
C kategorijas sertifikātu var piešķirt trenerim ar vismaz vidējo izglītību, kurš apguvis Izglītības un zinātnes ministrijas licencētas profesionālās pilnveides izglītības programmu 320 stundu apjomā un nokārtojis sertifikācijas eksāmenu.
Noteikumi attiecībā uz C kategorijas sporta speciālistiem stājas spēkā ar 2005.gada 1.septembri.
B kategorijas sertifikātu var piešķirt trenerim ar augstāko sporta pedagoģisko izglītību, kurš strādā trenera amatā un pēdējo piecu gadu laikā paaugstinājis savu profesionālo kvalifikāciju ne mazāk kā 60 stundu apmērā. Sertifikācijas eksāmens jākārto, ja pēdējo piecu gadu laikā ir nepilns trenera darba stāžs.
Noteikumi attiecībā uz B kategorijas sporta speciālistiem stājas spēkā ar 2006.gada 1.septembri.
A kategorijas sertifikātu var piešķirt trenerim ar augstāko sporta pedagoģisko izglītību, kurš strādā trenera amatā ar sportistiem, kuri uzrādījuši augsta līmeņa rezultātus Eiropas, Pasaules čempionātos un Olimpiskajās spēlēs; pēdējo piecu gadu laikā paaugstinājis savu profesionālo kvalifikāciju ne mazāk kā 100 stundu apmērā un nokārtojis sertifikācijas eksāmenu.
Noteikumi attiecībā uz A kategorijas sporta speciālistiem stājas spēkā ar 2007.gada 1.septembri.
Treneris sertifikāta saņemšanai Sertifikācijas komisijai iesniedz šādus dokumentus:
rakstisku iesniegumu
dokumentu kopijas (uzrādot oriģinālus) par iegūto izglītību,
sertifikātu vai apliecību kopijas (uzrādot oriģinālus) par kvalifikācijas paaugstināšanu pēdējo piecu gadu laikā,
profesionālās darbības pārskatu par pēdējiem pieciem gadiem,
attiecīgās sporta federācijas ieteikumu,
izziņu par veselības stāvokļa atbilstību veicamajam darbam (izsniedzis ģimenes ārsts vai sporta ārsts),
kvīti, kas apliecina, ka veikta samaksa par sertifikāciju 12,-latu apmērā,
2 foto 3 x 4 cm
Dokumenti jāiesniedz sertifikācijas komisijas sekretārei Dacei Kasparei – Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas telpās Brīvības gatvē 333, Rīgā, 243.kabinetā, tālrunis un fakss: 7556734, e-pasts: sertifikacija@lsfp.lv . Turpat varat saņemt arī veidlapas dokumentu noformēšanai un nepieciešamo papildus informāciju.
Maksa par Sertifikācijas komisijas pakalpojumiem (12 vai 6 latu apmērā) jāpārskaita uz Latvijas Sporta federāciju padomes kontu LV86PARX0000575261019, A/s "Parex-Banka", kods PARXLV22 .
Uzņemšanas noteikumi
Profesionālās pilnveides izglītības programmā
„C kategorijas sporta speciālists"
hokeja trenera kvalifikācijas sertifikāta iegūšanai.
Mācību programmā uzņem klausītājus, kuriem nav augstākās sporta izglītības, ar vismaz vidējo izglītību bez iestājpārbaudījumiem. Mācības notiek klātienē, latviešu valodā. Mācību programmas apjoms 320 stundas, ilgums 1 gads.
Mācības tiek organizētas par maksu - Ls 325
Pirmā iemaksa - Ls 100 - jāizdara LTTC norēķinu kontā: LV45 HABA 0551005140692 Kods: HABALV22; Nodokļu maksātāja reģ. nr. 40008076051.
Mācības sāksies septembrī un notiks katru trešdienu, 9.00 līdz 16.00 Ķīpsalas peldbaseina aerobikas un fitnesa kluba telpās Ķīpsalas ielā 5. Iesniedzamie dokumenti:
• rakstisks iesniegums,
• dokumentu kopijas (uzrādot oriģinālus) par iegūto izglītību,
• attiecīgās sporta federācijas ieteikums,
• izziņa par veselības stāvokļa atbilstību veicamajam darbam (izsniedzis ģimenes ārsts vai sporta ārsts);
Dokumentus pieņems no 20.augusta līdz l. septembrim no 10.00 līdz 16.00 LTTC, Brīvības gatvē 333, 242. un/vai 243.kabinetā.
Tālrunis/fakss: 7556734
E-pasts: birojs@treneruizglitiba.lv
UZŅEMŠANAS NOTEIKUMI
1. līmeņa augstākā profesionālo studiju programmā "Izglītības un sporta darba speciālists" hokeja trenera kvalifikācijas (B kategorijas) iegūšanai 2006.gadā
Studiju programmā uzņem bez iestājpārbaudījumiem LR pilsoņus un personas, kuram ir izdota LR nepilsoņu pase, kā arī personas, kurām ir izsniegtas pastāvīgās uzturēšanās atļaujas līdz imatrikulācijas beigām. Studiju ilgums 2 gadi. Lai studētu, nepieciešams vidējo izglītību apliecinošs dokuments, kā arī dokuments, kas norāda, ka pretendentam darba stāžs specialitātē nav mazāks par vienu gadu (izņēmuma kārtā reflektantu ar mazāku stāžu uzņem, ja sporta veida federācija iesniedz argumentētu lūgumu). Programmā studijas tiek organizētās par maksu. Mācību maksa 325,00 Ls studiju gadā. 50% jāsamaksā dokumentu iesniegšanas dienā. Atbildību par valsts valodas un fiziskās sagatavotības līmeņa atbilstību LSPA studiju prasībām uzņemas paši reflektanti. LSPA 1. līmeņa augstākā profesionālā pilna laika studiju programma "Izglītības un sporta darba speciālists" sportā veida trenera kvalifikācijas iegūšanai gatavo trenerus sporta nozarei, iegūstot teorētisku un praktisku sagatavotību atbilstošu ceturtā līmeņa profesionālajai izglītībai (B kategorijas).
IESNIEDZAMIE DOKUMENTI
· iesniegums (uz veidlapas);
· federācijas ieteikums (uz veidlapas);
· vidējās izglītības dokuments un sekmju izraksts (kopija), uzrādot oriģinālu:
· izziņa par veselības stāvokli;
· 1 fotokartiņa 3 x 4 cm;
· darba grāmatiņa (kopija, uzrādot oriģinālu)- darba līgums. izziņa no darba vietas;
· pases kopija (uzrādot oriģinālu).
. Dokumentus pieņem no 2006.gada 4.līdz 8.septembrim. Maksa par dokumentu noformēšanu 5,00 Ls
Studiju sākums 2006.gada 18.septembrī.
LSPA adrese: Brīvības gatve 333, Rīga, LV-1006.Informācijas tālrunis: 7543420