Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

2007. gada Latvijas Atklāto meistarsacīkšu hokejā virslīgā Reglamenta Projekts (Papildināts)

Mērķi un uzdevumi

1.1 Popularizēt hokeju valsts iedzīvotāju vidū
1.2 Pilnveidot hokejistu meistarību un gatavot rezerves Latvijas hokeja valstsvienībām
1.3 Noskaidrot 2007. gada Latvijas meistarus un medaļu ieguvējus hokejā.
Sacensību vadība
2.1 Latvijas Atklāto virslīgas čempionātu hokejā organizē un vada Latvijas Hokeja federācija.
2.2 Čempionāta tiešo vadību nodrošina sacensību direktorāts LHF prezidenta vadībā un veic LHF virslīgas sacensību organizators, LHF valdes apstiprināts šo sacensību galvenais tiesnesis un disciplinārā komisija, saskaņā ar šo reglamentu, nolikumu „par spēlētāju pārejām”, LHF „Disciplināro sodu nolikumu”, IIHF sacensību noteikumiem un LHF valdes apstiprinātām instrukcijām.
2.3 Sacensību uzraudzību veic sacensību daļas un tiesnešu komitejas rekomendēti (apmaksāti) spēļu inspektori.
2.4 Lēmumus par izmaiņām sacensību reglamentā pieņem sacensību direktorāts un apstiprina LHF valde.
Sacensību laiks un vieta
3.1 Latvijas 2007. gada atklātais čempionāts hokejā notiek laika posmā no 2006. gada septembra līdz 2007. gada aprīlim pēc LHF apstiprināta spēļu kalendāra.
3.2 Čempionāta spēles var sarīkot ledus hallēs, kas atbilst LHF prasībām šo sacensību sarīkošanai.
3.3 Haļļu atbilstību nosaka LHF bāzu komisija ne vēlāk kā 15 dienas pirms čempionāta sākuma.
3.4 Klubiem, kas pieteic darbību čempionātā LHF jāpiestāda līgums ar ledus halli, kurā klubs organizēs un rīkos savas mājas spēles ne vēlāk kā 15 dienas līdz čempionāta sākumam.
3.5 Spēļu kalendārs tiek sastādīts saskaņojot to ar sacensību direktorātu un ņemot vērā klubu izteiktos priekšlikumus. Kalendārs tiek apstiprināts direktorātā un izmaiņas tajā var notikt tikai izņēmuma kārtā tās akceptējot direktorātam un LHF valdei.
3.6 Latvijas komandu savstarpējo spēļu dienas ir trešdiena un sestdiena, spēļu sākums darba dienās ne vēlāk kā 19.00, bet sestdienās ne vēlāk kā 17.00
3.7 Spēļu sākuma laiks var būt atšķirīgs, ja tas saistīts ar TV translācijām.
sacensību dalībnieki
4.1. Latvijas Atklātajā virslīgas čempionātā hokejā var piedalīties Latvijas klubi un komandas – LHF biedri, kas samaksājuši biedra naudu par 2006. gadu. Latvijas čempionātā atļauts piedalīties spēlētājiem ar LHF 2007. gada čempionāta licencēm.
Klubs atbild par spēlētāju apdrošināšanu.
4.2. Ārzemju klubam, lai piedalītos čempionātā, vajadzīga LHF un attiecīgās valsts hokeja federācijas atļauja..
4.3. Latvijas 2006./2007. gada Atklātajā virslīgas čempionātā var spēlēt hokejisti, kuri dzimuši 1990. gadā un vecāki. 1989. un 1990. gadā dzimušajiem hokejistiem līdzdalībai spēlēs kopā ar pieteikumu nepieciešams iesniegt speciālas ārsta un vecāku parakstītas atļaujas.
4.4. Katram klubam sacensībām atļauts pieteikt un izmantot ne vairāk par 30 hokejistiem. Papildus šiem hokejistiem var pieteikt sava kluba junioru un jauniešu vecuma hokejistus, kuri dzimuši 1990.gadā un vecākus. Ikvienā no čempionāta spēlēm var izmantot neierobežotu skaitu U – 18 un U – 20 vecuma hokejistus.
4.5. Katrs klubs sacensībām var pieteikt 3 ārvalstu (spēlētāji, kuri nav ES pilsoņi) un neierobežotu skaitu ES hokejistus. Visiem citu valstu jurisdikcijā esošajiem hokejistiem jābūt nokārtotām pārejas kartēm, atbilstoši IIHF un LHF pārejas noteikumiem.
4.6 No atļautā pieteikto ārvalstu spēlētāju limita uz katru spēli klubs tiesīgs izmantot kopskaitā 8 ārvalstu hokejistus.
4.7. Par čempionātam nepieteikta spēlētāja piedalīšanos spēlē, vai atļauto spēlētāju limita pārsniegšanu komandai ieskaita zaudējumu ar 0:5 un soda ar naudas sodu 300,- LVL apmērā.
Pieteikumi
5.1. Komandas pieteikšana Latvijas atklātajam čempionātam notiek LHF noteiktajā termiņā un kārtībā, kura paredz garantijas summas 500 LVL apmērā iemaksāšanu LHF kā apstiprinājumu komandas startam čempionātā. Komandas atteikšanās gadījumā summa netiek atgriezta. Garantijas summa 500 LVL apmērā tiek atgriezta klubā vai arī pēc čempionāta direktorāta lēmuma tiek izmantota citiem ar čempionātu saistītiem mērķiem. No garantijas iemaksas pēc LHF valdes lēmuma var tikt atskaitīti LHF DK uzliktie naudas sodi. Garantijas summa pēc čempionāta tiek atgriezta klubā.
5.2. Pieteikumi (drukātiem burtiem, skaidri salasāmi) uz LHF apstiprinātas un pilnībā aizpildītas formas kopā ar maksas uzdevumu vai čeku par apmaksāto LHF biedru naudu, hokejistu licencēm iesniedzami LHF līdz 2006.g 7. septembrim plkst. 17:00 LHF sekretariātā.
5.3. Klubs ir atbildīgs par LHF apstiprināta reglamenta un citu dokumentu prasību ievērošanu.
5.4. Spēlētāju licencēšanu veic pamatojoties:
- uz iepriekšējās sezonas licences uzrādīšanu
- personas dokumentu (pases) uzrādīšanu
- spēlētāju pārejas (transfēra) prasību ievērošanu
5.5. Uzrādot licenci spēlētājam ir tiesības apmeklēt visas LHF rīkotās hokeja sacensības, izņemot Latvijas izlases spēles.
5.6. Spēlētāju piederību klubam nosaka LHF nolikums „Par spēlētāju pāreju” (apstiprināts 26.05.2003.g, papildināts 26.09.2003.g)
5.7. Piesakot sacensībām pieaugušo ārvalstu spēlētāju (vecumā no 18 gadiem ieskaitot) par licenci LHF jānomaksā LHF valdes noteiktā summa 750 LVL, bet par ārvalstu spēlētāja pieteikšanu vecumā līdz 17 gadiem ieskaitot- 250 LVL.
5.8. Piesakot pieaugušo ārvalstu spēlētāju LHF jāiesniedz darba atļaujas kopija.
5.9. Papildus pieteikumi iesniedzami LHF katru darba dienu līdz plkst. 16:00, bet ne vēlāk kā 24 stundas pirms kārtējās čempionāta spēles.
5.10. Izdarīt izmaiņas un papildus pieteikt spēlētājus iespējams līdz 2007.g. 10.01. plkst. 17:00 (24 stundas līdz piektā riņķa sākumam)
5.11. Papildus pieteikumus un izmaiņas iespējams izdarīt izmantojot elektronisko pastu, vai faksa pakalpojumus. Šajos gadījumos tiks ņemti vērā dokumenta noformējums un fiksētais saņemšanas laiks.
5.12. Piesakot komandu jānorāda bāze, kurā komanda rīkos mājas spēles, kā arī jāiesniedz standarta līgums par kluba un bāzes vienošanos.
Čempionāta sarīkošanas kārtība
2006./2007. gada Latvijas atklātajā čempionātā piedalās 6 komandas: „Rīga 2000”, „Liepājas metalurgs”, „Latgale” (Daugavpils), „ASK/Ogre”, „Energija” (Elektriene, Lietuva), „SK Rīga – 20”.
6.1. Latvijas atklātais čempionāts hokejā notiek divos posmos:
6.2. Pirmajā posmā (regulārajā čempionātā) komandas katra ar katru sacenšas pēc apļa sistēmas – 8 riņķu turnīrā un tiek noskaidrots regulārā čempionāta uzvarētājs.
6.3. Regulārā čempionāta spēļu sarīkošanas kārtība:
- spēles ilgums pamatlaikā 3 X 20 tīrā laika
- Ja pēc spēles pamatlaika rezultāts ir neizšķirts, tiek nozīmēts 5 min papildlaiks, spēle norisinās 4X4 laukuma spēlētājiem
- Ja papildlaikā nenosaka uzvarētāju, tiek nozīmēti pēcspēles soda metieni
- Katra komanda izpilda pa vienam soda metienam, līdz noskaidro uzvarētāju (līdz pirmajai vārtu starpībai). Soda metienu var izpildīt jebkurš spēlētājs, kas fiksēts spēles protokolā un neizcieš sodu.
6.4. Par reglamenta neievērošanu, vai neierašanos uz spēli, vai atteikšanos turpināt spēli, komandai ieskaita zaudējumu ar 0:5, un no iemaksātās garantijas naudas tiek atskaitīta summa, kuru nosaka disciplinārā komisija.
6.5. Pēc 2. neierašanās gadījuma komanda tiek izslēgta no čempionāta. Spēļu rezultāti tiek ieskaitīti ja komanda nospēlējusi vairāk par 50% spēļu. Pārējos gadījumos spēļu rezultāti tiek anulēti.
6.6 Otrais posms, izslēgšanas turnīrs tiek sarīkots pēc sekojošas shēmas: (pirmās spēles sarīkošanas tiesības ir komandai kas ieguvusi augstāku vietu regulārajā čempionātā)
6.7 Latvijas čempiona nosaukumu izcīna tā Latvijas komanda, kura ieņem visaugstāko vietu izslēgšanas spēļu rezultātā. Arī 2. un 3. vietu izcīna Latvijas komandas. Tālākais vietu sadalījums tiek noteikts pēc komandu sasniegumiem izslēgšanu spēļu turnīrā. Vienāda sasnieguma gadījumā augstāku vietu ieņem komanda, kura regulārajā čempionātā ir bijusi augstāk.
4-------------------- 1--------------------
-----
5-------------------- --------------------
--------------------
------------------
--------------------
3-------------------- 2------------------- Fināls
-----
6-------------------- --------------------
6.8 Izslēgšanas turnīrā komandas sacenšas 1/4 finālā līdz 2 uzvarētām spēlēm, ½ finālā līdz 3 uzvarētām spēlēm, finālā līdz 4 uzvarētām spēlēm.
½ fināla zaudētājas komandas sacenšas līdz 2 uzvarētām spēlēm par 3. vietu.
6.9 Izslēgšanas turnīrā spēles notiek pārmaiņus – viena mājās, viena izbraukumā, līdz uzvarētāja noskaidrošanai.
6.10 Spēļu sarīkošanas kārtība izslēgšanas turnīrā
- spēles ilgums pamatlaikā 3X20 min tīrā laika
- ja pēc spēles neizšķirts, tiek nozīmēts 5 min papildlaiks
- ja papildlaikā nenosaka uzvarētāju, tiek nozīmēti pēcspēles soda metieni
6.11 Soda metienu izpildīšanas kārtība izslēgšanas spēlēs
- Komandas iesniedz 5 spēlētāju sarakstu, kādā secībā tā izpildīs soda metienus + 1 rezerves spēlētājs
- Izlozē, kura komanda sāks soda metienu sēriju
- Abas komandas izpilda 5 soda metienu sēriju līdz brīdim, kad var noteikt uzvarētāju (visi spēlētāji, kuri guvuši vārtus ar soda metieniem tiek atzīmēti spēles protokolā kā vārtu guvēji)
- Ja 5 metienu sērijā nenoskaidro uzvarētāju, komandas iesniedz jaunu 5 + 1 spēlētāju sarakstu.
- 5 metienu sēriju turpina līdz viena no komandām realizē, bet otra nerealizē soda metienu.
- Otro metienu sēriju pirmā izpilda komanda, kas 1. sēriju izpildīja kā otrā.
- Soda metienu sēriju turpina līdz uzvarētāja noskaidrošanai, katrā nākošajā sērijā mainot komandu, kura kā pirmā izpilda soda metienu
- Soda metienu sēriju izpildē var piedalīties jebkurš laukuma spēlētājs, kas atzīmēts spēles protokolā un neizcieš sodu papildlaikam beidzoties.
7. Turnīra uzvarētāju noteikšana un vietu sadalījums regulārajā čempionātā
7.1. Par uzvaru pamatlaikā komandai 3 punkti
Par uzvaru papildlaikā komandai 2 punkti
Par zaudējumu papildlaikā komandai 1 punkts
Par zaudējumu pamatlaikā komandai 0 punktu
7.2. komandu vietas tiek noteiktas atbilstoši izcīnīto punktu summai.
7.3. Gadījumā ja divām vai vairāk komandām ir vienāds punktu skaits, augstāku vietu ieņem komanda, kurai:
7.3.1 vairāk punktu savstarpējās spēlēs
7.3.2 labāka vārtu starpība savstarpējās spēlēs
7.3.3 vairāk uzvaru visās spēlēs
7.3.4 Labāka iegūto un zaudēto vārtu starpība visās spēlēs
7.3.5 Vairāk iegūto vārtu visās spēlēs
7.3.6 Mazāk soda minūšu
7.3.7 Ar izlozes palīdzību
8 Protesti
8.1. Klubs, kas iesniedz protestu, pēc spēles nekavējoties par to paziņo spēles galvenajam tiesnesim. Protesta iesniegšanu fiksē spēles protokolā 15 min. Laikā pēc spēles. Protesta iesniegšanu ar savu parakstu apliecina kluba prezidents, galvenais treneris vai komandas pārstāvis.
8.2. Rakstiskā protestā, kuru paraksta kluba vadībat izsmeļošai motivācijai un tas 24 stundu laikā jānosūta (pasta zīmogs) vai jānogādā LHF.
8.3. Protestu iesniedzot, klubam jāiemaksā LHF 100 LVL un maksājumu apliecinošs dokuments jāiesniedz LHF. Ja protestu apmierina, iemaksātā nauda tiek atgriezta protesta iesniedzējam.
8.4. Izskatīšanā netiek pieņemti protesti par
Aizmugures stāvokli, ripas pārmetieniem, pārmetienu vietas izvēli
Sodu noteikšanu
Ieskaitītiem vai neieskaitītiem vārtiem
8.5. Ja 24 stundu laikā protesta teksts netiek iesniegts LHF, klubs tiek sodīts ar naudas sodu 50, - LVL apmērā.
8.6. Video ierakstus var izmantot, lai palīdzētu disciplinārajai komisijai noteikt soda sankciju piemērošanu.
9. Sodi, diskvalifikācijas un citi pārkāpumi spēlētājiem, oficiālajiem pārstāvjiem un komandām
9.1. Spēles gaitā sodus spēlētājiem, oficiālajām personām un komandām fiksē laukuma galvenais (galvenie) tiesneši saskaņā ar šī reglamenta, nolikumu instrukciju un IIHF sacensību noteikumu prasībām.
9.2. Par visiem incidentiem, 20, 5+20 un 25 minūšu noraidījumiem spēles galvenajam tiesnesim rakstiski jāinformē 24 stundu laikā LHF.
9.3. Par punktos 9.1 un 9.2 izdarītajiem pārkāpumiem, pēc LHF oficiālo pārstāvju ziņojumiem, lēmumus pieņem LHF DK pamatojoties uz šī reglamenta, nolikuma “Par spēlētāju pārejām”, LHF “Disciplināro sodu nolikumu”, IIHF sacensību noteikumiem un LHF valdes apstiprinātām instrukcijām, ne vēlāk kā 72 stundu laikā pēc šo signālu saņemšanas.
9.4. Ja LHF DK lēmuma rezultātā klubs vai komanda tiek sodīti ar naudas sodu, tā ar valdes sēdes lēmumu var tikt ieturēta no kluba iemaksātās garantijas maksas.
9.5. Apelācijas kārtībā “Sodītie” var griezties LHF valdē.
10. Tiesneši
- Sacensības apkalpo LHF tiesnešu komitejas (TK), rekomendētie un sacensību direktorāta un LHF valdes apstiprinātie tiesneši.
- Tiesnešus uz spēlēm nozīmē sacensību direktorāta un LHF valdes apstiprināts sacensību galvenais tiesnesis, akceptē LHF ģenerālsekretārs.
- Tiesnešu darbību spēles gaitā vērtē sacensību inspektors, kurš ir tiesīgs spēles starplaikos izteikt savus aizrādījumus.
- Par tiesnešu darbības kvalitāti atbild LHF tiesnešu komiteja
- Sacensību direktorāts ir tiesīgs izteikt vērtējumus tiesnešu komitejas darbībai
- Klubu un komandu lūgumi par tiesnešu nomaiņu uz nozīmēto spēli netiek pieņemti un tiesnešu lēmums spēles gaitā ir galīgs un to nevar apstrīdēt ne spēlētāji, ne klubu vadītāji.
- LHF DK atsevišķos gadījumos var labot kļūdas tiesnešu disciplinārajos lēmumos.
- Spēles tiesāšanā laukumā piedalās 1 galvenais, 2 līnijtiesneši
- Brigādes tiesnešu skaitliskais sastāvs – 1 sekretārs, 2 soda laika tiesneši, 1 tīrā laika tiesnesis, 2 vārtu tiesneši, kā arī 1 informators un online operators.
- Laukuma tiesnešiem un brigādes tiesnešiem jābūt LHF licenzētiem tiesnešiem.
11. Klubu un komandu atbildība un tiesības
11.1 Katrai komandai obligāti, ne vēlāk kā 40 minūtes pirms spēles sākuma uz vienotās LHF veidlapas jāiesniedz spēles sekretāram sastāva pieteikums kopā ar visu tajā minēto hokejistu licencēm. Hokejisti, kuriem nav spēlētāju licenču spēlē piedalīties nevar.
11.2 Komandu pārstāvji tiesīgi pirms spēles iepazīties ar pretinieku komandas sastāvu.
11.3 Laukuma saimnieks uz spēli nodrošina medicīnisko personālu, kuram ir atbilstoša licence.
11.4 Spēli var sākt, ja spēles protokolā fiksēti un uz sasveicināšanos izgājuši 16 spēlētāji
11.5 Klubs vai komanda atbild par spēlētāju apdrošināšanu
11.6 Laukuma saimnieki nodrošina ar dzeramo ūdeni tiesnešus (5l) un pretinieku komandu (25l)
11.7 Klubu vadītājiem un treneriem nav tiesību iejaukties tiesnešu darbā vai jebkādā citā veidā traucēt to, kā arī publiski izteikt neapmierinātību par pretinieku klubu vadītājiem, treneriem un tiesnešiem. Klubu vadītāji un treneri atbild par hokejistu uzvedību sacensību laikā, ieskaitot stundu pirms un tikpat ilgu laiku pēc spēles.
11.8 Biļešu tirdzniecības un to cenu noteikšanas tiesības mājas spēlēs pieder klubiem. Reklāmas tiesības uz savas komandas formas tērpiem, laukuma apmalēm, ledus arī pieder klubiem. Visas šīs reklāmas obligāti saskaņojamas ar LHF, lai nerastos reklāmas noteikumu pārkāpumi, konfliktsituācijas. Šā punkta skaidrojumam tiks izstrādāta papildus instrukcija.
11.9 Komandas, kas neierodas uz kalendārā paredzēto spēli, sedz visus izdevumus, kas radušies pretinieka komandai, lai piedalītos un sarīkotu šo sacensību. Izdevumu summu nosaka LHF DK.
11.10 Komandas nosaukums var sastāvēt ne vairāk kā no divu klubu /firmu/ nosaukumiem.
11.11 Komandām, kuras piedalās sacensībās, jābūt diviem krāsu ziņā atšķirīgiem formas tērpu komplektiem. Viesu komanda spēles aizvada tumšās krāsas tērpos, laukuma saimnieki – gaišās, kontrastējošas krāsas tērpos. Formas tērpu saskaņošana notiek pirms pieteikumu spēlei iesniegšanas.
11.12 Lai pārceltu čempionāta kalendārā paredzēto spēli jābūt nopietnam pamatojumam, ko LHF DK izskata kā ārkārtēju gadījumu, ko kalendāra saskaņošanas brīdī nevarēja paredzēt. Lai pārceltu spēli klubs iemaksā 250 LVL. LHF ne vēlāk kā 7 dienas pirms kalendārā paredzētās spēles iesniedz attiecīgos dokumentus, kuri var būt par pamatu izmaiņas izdarīšanai un apstiprinājumu pretinieku komandas piekrišanai, kā arī vienošanos par savstarpēji izdevīgu spēļu termiņu. Spēles pārcelšanai nepieciešams direktorāta lēmums un par to jāinformē LHF valde. Šīs darbības tiesīgs veikt sacensību galvenais organizators.
11.13. Klubs ir atbildīgs par visu ar sacensību organizāciju saistīto nosacījumu izpildi
- spēles videoieraksta nodrošinājums nepieciešamības gadījumā/pēc pretinieka komandas pārstāvja pieprasījuma, galvenā tiesneša vai spēles inspektora pieprasījuma/ ne vēlāk kā 24h laikā.
-interneta pieslēgums pie tiesnešu galdiņa, kā arī atbilstošā tehnika un personāls spēles pārraidīšanai uz LHF interneta mājas lapu
12. ARĒNAS
12.1 Klubs noslēdz vienošanos ar sporta bāzi, kurā tiek sarīkotas čempionāta spēles, par to, ka tā spēj nodrošināt un ievēros visas LHF prasības, kas paredzētas sacensību reglamentā.
12.2 Bāzes, kurās notiek čempionāta spēles, atbild par kārtību un drošību ½ stundu pirms spēles, spēles laikā un ½ stundu pēc spēles
12.3 Spēļu sākums darba dienās ne vēlāk kā plkst. 19:00, svētkos un brīvdienās ne vēlāk kā plkst. 17:00 ar atkāpēm, kuras ir saistītas ar TV translācijām, vai citiem masu pasākumiem.
12.4 Hallēm jānodrošina spēļu laikā un ½ stundu pirms un pēc tās telefona sakarus, iespēju nosūtīt informāciju ar fax palīdzību, ar kopēšanas tehniku, kā arī interneta pieslēgumu pie tiesnešu galdiņa.
12.5 Visas reklāmas uz apmalēm un ledus, kuras redzamas virslīgas spēļu laikā pirms to izvietošanas halles īpašniekiem obligāti jāsaskaņo ar LHF.
Halles īpašniekiem jāgarantē LHF logo un federācijas ģenerālsponsoru reklāmas (ne vairāk par trīs) izvietošana uz apmalēm iepriekš norādītajās vietās.
12.6 Hokeja halles, kurā notiek Latvijas čempionāta spēles, īpašniekam jānodrošina nepieciešamības gadījumā operatīvi izsaukt ātro palīdzību.
12.7 Bāzes, kurās notiek čempionāta spēles redzamā vietā jāizvieto čempionāta tabulas un hallē notiekošo spēļu kalendārs, kā arī jābūt vietai, kur izvietot informāciju par čempionātu.
12.8 Zālē jābūt vietai (atzīmētai) LHF pārstāvim. Šīs vietas dislokāciju saskaņo ar LHF ģenerālsekretāru vai sacensību galveno tiesnesi.
12.9 Uz katru čempionāta spēli sporta bāzes administrācijai jānorīko atbildīgā persona (bāzes pārstāvis).
13. PAPILDINĀJUMI SPĒLES NOTEIKUMOS (SAISTOŠI LATVIJAS ČEMPIONĀTĀ)
13.2 Spēlētājs, kas nav iekļauts spēles pieteikumā un protokolā nevar piedalīties spēlē.
- Ja viņu spēles sekretārs atklāj spēles gaitā galvenajam tiesnesim nekavējoties jānoraida viņš no laukuma uz visu atlikušo spēles laiku.
- Ja šis spēlētājs gūst vārtus vai asistē vārtu guvējam, vārtu guvumu neieskaita, spēlētājs noraidāms no laukuma uz visu atlikušo spēles laiku.
- Ja šis spēlētājs izdara pārkāpumu, spēlētājs noraidāms no laukuma uz visu atlikušo spēles laiku, bet sodu izcieš komandas kapteiņa nozīmēts spēlētājs.
13.3 Spēlētājs, kas spēlē piedalās ar citu Nr. – brīdināms un viņam aizliegts piedalīties spēlē līdz brīdim, kamēr viņa formas Nr. sakritīs ar spēles protokolā fiksēto.
Par atkārtotu šādu rīcību spēlētājs noraidāms no laukuma uz visu atlikušo spēles laiku (disciplinārais sods līdz spēles beigām).
14. Apbalvošana
14.1 Regulārā čempionāta uzvarētājs saņem regulārā čempionāta uzvarētāja kausu. Regulārā čempionāta 2. un 3. vietas ieguvēji saņem kausus.
14.2 Latvijas 2007. gada čempionvienība hokejā tiek apbalvota ar ceļojošo kausu, tās dalībnieki ar medaļām un iegūst tiesības starptautiskajās klubu sacensībās, kuras organizē Starptautiskā hokeja federācija, atbilstoši Latvijai noteiktajām kvotām. Otrās un trešās vietas ieguvēji tiek apbalvoti ar kausiem un medaļām.
14.3 LHF speciālbalvas valsts meistarsacīkšu labākajam vārtsargam, aizsargam, uzbrucējam, rezultatīvākajam hokejistam un korektākajam trenerim. Speciālbalvu ieguvējus nosaka treneru padome un tiesneši.
15. Finansiālie noteikumi
15. LHF sedz sekojošus izdevumus Latvijas 2007. gada čempionāta sarīkošanā:
15.2 LHF līdzfinansē klubiem vai komandām „mājas spēļu” sarīkošanai izdevumus 150,- LVL apmērā (katrai spēlei), pārskaitot naudu klubiem
15.3 LHF apmaksā galvenā tiesneša, līnijtiesnešu un inspektoru darbu, kas apkalpo čempionāta spēles.
15.4 LHF sniedz materiālo pabalstu klubam ar tiesāšanu saistītajiem izdevumiem 50,- LVL apmērā par vienu mājas spēli.
15.5 Klubs sedz visus pārējos izdevumus, kas saistīti ar spēles organizāciju:
15.6 apmaksā tiesnešu brigādes darbu, informatora un online operatora darbu pēc LHF apstiprinātiem izcenojumiem.
15.7 sedz citu pilsētu tiesnešu un inspektoru transporta izdevumus no dzīves vietas līdz sacensību vietai un atpakaļ pēc piestādītām biļetēm, vai personīgā transporta degvielas izlietojumu – 10 Litru uz 100 km
15.8 Dienas naudu 3,- LVL apmērā par dienu
15.9 Nodrošina ar naktsmītnēm citu pilsētu tiesnešus un inspektorus, ja tas nepieciešams.
15.10 Ārzemju klubi sedz visus izdevumus kas saistīti ar piedalīšanos čempionātā.
15.11 Kopējais LHF līdzfinansējums klubam vai komandai uz vienu mājas spēli ir 200,- LVL.
Par naudas pārskaitīšanas kārtību lēmums tiek pieņemts direktorātā.
15.12 Par skaidrojumiem un papildinājumiem šai sadaļai klubi tiks papildus informēti.