Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

LHF valdes sēdes 13. februāra lēmumi

13. februārī notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ikmēneša valdes sēde. Dienas kārtībā bija jautājumi par:
- Latvijas izlases startu Olimpiskajā Kvalifikācijas turnīrā;
- Latvijas U18 izlases startu turnīrā Baltkrievijā;
- treneru padomes izveidi
- Latvijas U17 izlases gatavošanās gaitu Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādei.

LHF ikmēneša valdes sēde tika sākta ar LHF prezidenta Kirova Lipmana uzrunu: Gribu pateikt paldies! Katrs ir ieguldījis savu artavu šajā uzvarā. Visi spēlētāji bija noskaņoti izcīnīt ceļazīmi uz olimpiādi, sacīja Lipmans.

LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks atzina, ka komandā valdīja sen neredzēta saliedētība un koncentrēšanās uz mērķi: Pozitīvi, ka piesaistījām veterānus Ozoliņu un Ņiživiju. Komandā izveidojās pozitīvs mikroklimats. Pēdējā spēle nesa milzīgu gandarīju par padarīto. Atdzīvojās arī mūsu līdzjutēji, kuri bija ļoti emocionāli, atzina Baldonieks.

Baldonieks atzina, ka ir izstrādāts izlases treniņplāns, gatavojoties pasaules čempionātam Helsinkos. Pirmie kandidāti plāno kopā sanākt jau marta otrajā pusē.

Par U18 izlases startu turnīrā Baltkrievijā „Lida Cup” atskaitījās galvenais treneris Vjačeslavs Nazarovs. Viņš atzina, ka turnīrā tika izcīnītas divas uzvaras pār Norvēģiju (7:2) un Baltkrieviju (6:0), kā arī uzvara pēcspēles metienos pār Dānijas jauniešiem (3:2). Spēles rezultāts neatspoguļo reālo spēka samēru turnīrā. Norvēģi turējās godam līdz pat trešā perioda vidum. Spēcīgi bija arī dāņi, kuriem ir vairāki augsta līmeņa hokejisti. Šis turnīrs parādīja, ka aizsargiem vēl ir daudz jāstrādā, sacīja Nazarovs.

LHF valde vienbalsīgi atbalstīja izveidot LHF treneru padomi. Valde apstiprināja treneru padomi šādā sastāvā: Gints Bisenieks (jaunatnes treneris), Gunārs Krastiņš (jaunatnes treneris), Igors Ķīsis (LSPA profesors), Jānis Kupčs (jaunatnes treneris, profesors), Jevgēņijs Linkēvičs (treneris), Ēriks Miļuns (treneris), Leonīds Tambijevs (treneris), Helmuts Balderis (LHF valdes loceklis), Māris Baldonieks (LHF ģenerālsekretārs). Valdē tika uzdots LHF sporta direktoram Mārtiņam Pagodkinam līdz februāra beigām sasaukt pirmo treneru padomes sēdi.

Par U17 izlases gatavošanos Eiropas jaunatnes ziemas olimpiādei valdi iepazīstināja Māris Baldonieks. Viņš atzina, ka no 12. līdz 16. februārim Gunta Bāliņa un Ērika Miļuna vadībā „Volvo SC” ledus hallē notiek treniņnometne. Gatavošanai olimpiādei tika uzsākat jau novembrī, kad U17 izlase piedalījās turnīrā Baltkrievijā. Minskā tika izcīnīta otrā vieta. LHF šo turnīru uztver ļoti nopietni, jo vairāki jaunie hokejisti tuvākajā laikā pārstāvēs Latviju U-18 čempionātos. Pirmā spēle Latvijas U17 izlasei ir paredzēta 19. februārī, kad sacentīsies ar Šveici, dienu vēlāk ar Krievijas jauniešiem, sacīja Baldonieks