Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

LHF disciplinārās komisijas sēdes protokols Nr. 4

1. Par SK „Latgale” spēlētāja Antona Kuzņecova nesportisko rīcību un saņemtajiem diviem noraidījumiem uz 25 minūtēm virslīgas spēlē starp komandām SK „Rīga 95” – „Latgale” 28.. decembra spēlē.
Nolēma:
1.1.Pamatojoties uz LHF DSN punktiem 12., 14, summējot sodus par pārkāpumiem, diskvalifikācija uz 15 spēlēm, pamatojoties uz LHF DSN punktu 24. un komandai atlikušo spēļu skaitu sezonā, kā galīgo soda mēru A. Kuzņecovam noteikt diskvalifikāciju līdz 2011./2012. gada sezonas beigām.
1.2. Informēt Starptautisko hokeja federāciju par A. Kuzņecovam piešķirto diskvalifikāciju līdz sezonas beigām..

2. Par SK „Liepājas metalurgs” hokejista Sanda Šostaka noraidījumu no laukuma uz 25 minūtēm par kaušanos 4. janvāra virslīgas spēlē starp SK „Liepājas metalurgs” – Jelgavas LSS/”Zemgale” komandām.
Nolēma:.
2.1. Pamatojoties uz LHF DSN punktu 7.2 diskvalificēt Sandi Šostaku uz trīs virslīgas spēlēm.
2.2. Pamatojoties uz LHF DSN punktu 7.2 pieļaujama 2 spēļu aizstāšana ar soda naudu (LS 200).

3. Par kautiņu LBJMH U 18 grupas spēlē starp SK „Liepājas metalurgs” – SK „Rīga 96” komandām.
Nolēma:
3.1. Pamatojoties uz LHF tiesnešu komitejas lēmumu pārkvalificēt „Liepājas metalurgs” spēlētājam Ērikam Golubevam un SK „Rīga 96” hokejistam Edgaram Bušam piešķirtos 5+20 minūšu noraidījumu uz noraidījumu no laukuma uz 25. minūtēm.
3.2. Pamatojoties uz LHF DSN punktu 7.2 diskvalificēt Ēriku Golubevu un Edgaru Bušu uz trīs LBJMH U 18 grupas spēlēm.
3.3. . Pamatojoties uz LHF DSN punktu 7.2 pieļaujama 2 spēļu aizstāšana ar soda naudu (LS 200).
3.4. Pamatojoties uz LHF DSN punktu 1. (10+10 min noraidījumi vienā spēlē) diskvalificēt SK „Liepājas metalurgs” spēlētāju Arturu Paulausku uz vienu LBJMH U 18 grupas spēli.

4. Par 7. janvārī „Inbox” hallē nenotikušo virslīgas spēli starp „Monarch”- Jelgavas LSS/”Zemgale” komandām, sakarā ar avārijas situāciju hallē.
Nolēma:
4.1. Izņēmuma kārtā atļaut „Monarch” komandai vienoties par pārspēli vai zaudējuma ar 0:5 piešķiršanu komandai sakarā ar nespēju nodrošināt laukumu virslīgas spēles norisei.
4.2. Ja komandas nevar vienoties, jautājumu atkārtoti skatīs LHF disciplinārā komisija.

5. Par Valmieras hokeja kluba iesniegumu par aizdomām uz spēles rezultāta sarunāšanu 23. decembra LBJMH U 12 grupas spēlē starp HS „Rīga/Skudras I” – „Prizma/Pārdaugava 01” komandām. Minētās spēles rezultāts iespaidoja Valmieras HK ieņemto vietu apakšgrupā.
Nolēma:
5.1. Veicot pārrunas ar abu komandu treneriem Aivaru. Skudru un Juri Repu, uzklausot minētās spēles tiesnešu Jura Laicāna un Raivja Laipas, kā arī brigādes tiesnešu sacensības novērtējumu, kā arī pārbaudot spēlēs pārcelšanas iemeslus (to pēc pārcēla HS „Rīga/Skudras I” iniciatīvas vairāk nekā mēnesi pirms kalendārā nozīmētā laika), nav pamata uzskatīt, ka notikusi spēles rezultāta sarunāšana.

6. Par Jelgavas LSS hokejista Ņikitas Masteiko tēva Vitālija Masteiko iesniegumu par 19. novembrī Brocēnos notikušajā LBJMH U 12 spēlē starp Brocēnu NBJSS – Jelgavas LSS Ņikitas Masteiko gūto smago traumu (kreisā apakšdelma abu kaulu vaļējs lūzums) un tiesnešu reakciju uz faktu, kā arī traumas nefiksēšanu spēles protokolā.
Nolēma:
6.1. Par spēli apkalpojošā medicīnas personāla neiepazīstināšanu ar 2012. gada LBJMH nolikuma sadaļā „Medicīnas personāls” noteikto kārtību, kas izsauca tā pārkāpšanu, pamatojoties uz LHF DSN punktu 24. sodīt Brocēnu NBJSS ar soda naudu LS 150.-
6.2. Uzdot tiesnešu komitejai atkārtoti izskatīt jautājumu par minētās spēles tiesnešu Edgara Brieža un Dināra Daugeļa rīcību konkrētajā situācijā, reakciju uz laukumā notikušo, atbildību par notikušo un fakta nefiksēšanu spēles protokolā, jo tiesnešu komitejas iepriekš noteiktai sods neatbilst tiesnešu bezdarbībai ārkārtas situācijā novērtējumam.
6.3. Atkārtoti norādīt visu U 10 un U 12 grupu komandu treneriem, visiem LHF tiesnešiem uz spēka paņēmienu nepieļaujamību minētajās vecuma grupās.