Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Merzļikinam vieni ielaisti vārti un uzvara pār Somijas čempioni

Rolands Eliņš

Merzļikinam vieni ielaisti vārti un uzvara pār Somijas čempioni
Elvis Merzļikins
Foto: AP/Scanpix

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins palīdzēja Šveices „Lugano” ar 3:1 izbraukumā pieveikt Tamperes „Tappara” un spert platu soli pretim izkļūšanai no grupas.

„Lugano” pirmajās divās Čempionu līgas spēlēs izcīnīja trīs punktus – uzvara pār Vācijas Manheimas „Adler” un zaudējums 1:3 pret somu „Tappara”, pagājušās sezonas Somijas augstākās līgas čempioni. Šodien tika aizvadīts atbildes mačs Tamperē, kur uzvaru svinēja jau Elvja Merzļikina pārstāvētā „Lugano”.

„Lugano” ar Merzļikinu vārtos ātri izvirzījās vadībā ar 2:0, bet pirmā perioda vidū Merzļikins tomēr bija spiests kapitulēt pēc 24 gadus vecā somu aizsarga Valteri Kemileinena metiena. Taču vēlāk „Lugano” atjaunoja divu vārtu pārsvaru (3:1), bet Merzļikins vairs vārtus neielaida. Viņš noslēdza maču ar atvairītiem 28 no 29 pretinieku metieniem un otro uzvaru šīs sezonas Čempionu līgā.

„Tappara” jau iepriekš cieta zaudējumu pret „Adler”, līdz ar to nonākusi ļoti neparocīgā situācijā un pēdējā vietā grupā. Tamperes komanda abās iepriekšējās sezonās Čempionu līgā pārvarēja grupu turnīru, bet izstājās astotdaļfinālā, saskrienoties ar Zviedrijas klubiem. Šoreiz būs obligāti nepieciešama uzvara pamatlaikā pēdējā spēlē pret „Adler”, taču arī Merzļikina komanda vēl nevar būt droša par izkļūšanu no grupas – teorētiski visas komandas var pabeigt turnīru ar sešiem punktiem un tad jau būs jārēķina vārtu attiecība.

"Lugano" pēdējo ČL apakšgrupas spēli aizvadīs septītajā septembrī pret "Adler", bet šovakar maču šajā turnīrā aizvadīja arī Ervīns Muštukovs, kurš stāvēja Šefīldas "Steelers" vārtos spēlē pret "HV 71 Jonkoping". Lielbritānijas komanda cieta sakāvi ar rezultātu 2:5, bet Muštukovs atvairīja 38 no 43 pretinieku metieniem, kamēr viņa partneri pa pretinieku vārtiem meta tikai 14 reizes.

Muštukova komandai tas bija trešais zaudējums trīs ČL spēlēs, un uz izkļūšanu no grupas saglabātas vairs tikai teorētiskas izredzes.

Čempionu līgas C grupa

V.KlubsSpVārtiP
1.Lugano37:66
2.Adler26:43
3.Tappara35:83

Izmantotie resursi:
Gamecentre | championshockeyleague.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-08-27 22:38, pirms 8 gadiem
Tā tabula nav pareiza. "Adler" ir 3 punkti, ne tā?

  +1 [+] [-]

, 2016-08-27 22:48, pirms 8 gadiem
Man arī rādās, ka tas tabuloīds ir greizs, tikai galvu jauc.

  -1 [+] [-]

, 2016-08-27 23:38, pirms 8 gadiem
Nekāds kalniņš OGQ netiks, EDŽUS, Merzijs, Gudijs! Un viss! Bet paredzu ka pat pret austriju stāvēs vārtos Merzlikins, pret Japānu Gudļevskis un pret Vāciju Masaļskis!

     [+] [-]

, 2016-08-28 08:08, pirms 8 gadiem
Sheffield steelers tā bija trešā spēle. Autors kaut kur pa mākoņiem lidonās. CHL mājaslapā visa informācija pieejama.

     [+] [-]

, 2016-08-28 10:21, pirms 8 gadiem
vozā rakstīja: Nekāds kalniņš OGQ netiks, EDŽUS, Merzijs, Gudijs! Un viss! Bet paredzu ka pat pret austriju stāvēs vārtos Merzlikins, pret Japānu Gudļevskis un pret Vāciju Masaļskis!
Jāstāv tiem kam ir spēļu prakse .

     [+] [-]

, 2016-08-28 11:14, pirms 8 gadiem
Haralds Vasiļjevs Latvijas izlases galvenā... Nav pa tēmu,bet par izlasi gan!

     [+] [-]

, 2016-08-28 14:48, pirms 8 gadiem
Nezinu tādā formā tur tagad Gudis ir, bet Elvis šobrīd izskatās pēc potenciālā Nr.1 izlases vārtos vismaz uz OS kvalifikācijas sākumu!