Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Galviņš iemet Jāgra komandai, Jansonam 1+1, Gudļevskis kapitulē vienreiz

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Galviņš iemet Jāgra komandai, Jansonam 1+1, Gudļevskis kapitulē vienreiz
Guntis Galviņš (priekšplānā). Foto: Lukáš Filipec/hcocelari.cz

"Tipsport" Čehijas hokeja Ekstralīgā ceturto uzvaru pēdējās piecās spēlēs izcīnījusi aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā valsts čempione Tršinecas "Oceláři", kas izbraukumā ar 2:1 pārspēja Čehijas hokeja leģendas Jaromīra Jāgra pārstāvēto Kladno "Rytíři".

Galviņš šodien guva Tršinecas vienības pirmos vārtus, izceļoties ar ceturto (1+3) rezultativitātes punktu šosezon, kā arī veica divus metienus un iekrāja lietderības koeficientu +1. "Oceláři" ar 70 punktiem kopvērtējumā saglabāja ceturto vietu. Tieši zem tās ar 68 punktiem atrodas uzbrucēja Māra Bičevska (12:33 minūtēs uzvarēja četros no desmit (40%) iemetieniem, veica vienu metienu un nopelnīja +/- koeficientu -1) "Mlada Boleslav", kas šodien viesos ar 3:2 pagarinājumā apspēlēja Pardubices "Dynamo".

Divas reizes divu vārtu deficītu (1:3, 3:5) sadeldēja Zlīnas "PSG Berani", kas pagarinājumā tomēr ar 5:6 zaudēja Karlovi Vari "Energie" komandai. "PSG Berani" aizsargs Ralfs Freibergs atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, kas ir 28 gadus vecā hokejista 17. (3+14) punkts šosezon. Ar 58 punktiem Zlīnas vienība ir astotā.

Uzbrucējs Roberts Bukarts realizēja vienu no pēcspēles bullīšiem, kaldinot Ostravas "Vitkovice Ridera" uzvaru 5:4 viesos pār "Olomouc". Ārpus trīs neveiksmju sēriju pārtraukušās Ostravas sastāva šovakar palika cits latviešu uzbrucējs Frenks Razgals. "Vitkovice Ridera" ar 42 punktiem pakāpās uz 12. vietu 14 komandu konkurencē.

Divu uzvaru sērija pārtrūka vienu noraidījumu nopelnījušā aizsarga Oskara Cibuļska Hradeckrāloves "Mountfield", IIHF Čempionu līgas finālistei ar 1:5 izbraukumā kapitulējot līderes Liberecas "Bílí Tygři" priekšā. "Mountfield" ar 57 punktiem saglabāja devīto pozīciju.

Vācijas hokeja līgā (CEL) Brēmerhāvenes "Fischtown Pinguins" vārtos 18. spēli pēc kārtas stājās Kristers Gudļevskis, kurš atvairīja 17 pretinieku metienus pa vārtiem, palīdzot savai komandai gūt otro panākumu pēc kārtas - šoreiz ar 4:1 tika apspēlēta Krēfeldes "Pinguine". Gudļevska rēķinā Vācijas čempionātā 18 spēlēs ir 12 uzvaras, kopumā 89,94% atvairītu metienu un mačā savos vārtos ielaisti caurmērā 2,85 vārti.

Paralēlajā cīņā uzbrucējs Rihards Bukarts uz ledus bija 14:17 minūtes, izdarot divus metienus un palīdzot "Düsseldorfer EG" savā laukumā ar 5:1 sagraut Izerlonas "Roosters". Diseldorfieši gaiļus ir nokāvuši pēdējās piecās savstarpējās spēlēs.

Vācijas līgas kopvērtējumā "Fischtown Pinguins" ar 69 punktiem 41 mačā ir piektā, kamēr "Düsseldorfer EG" ar 62 punktiem atrodas divas vietas zemāk.

Krievijas Augstākajā līgā (VHL) trešo uzvaru pēc kārtas guva turnīra pašreizējā čempione Leonīda Tambijeva trenētā Karagandas "Saryarka", kas ar 2:0 pieveica Iževskas "Izhstal". Par Kazahstānas kluba galveno varoni kļuva aizsargs Eduards Hugo Jansons, kurš 21:32 minūtēs guva vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli (šosezon latvieša rēķinā 3+6), veica četrus metienus un nopelnīja lietderības koeficientu +2. Jansona partneris Karagandas aizsardzībā Edgars Siksna 18:56 minūtēs nopelnīja divu minūšu sodu un izdarīja vienu metienu, bet "Saryarka" uzbrucējs Edgars Kulda 16:36 minūšu laikā veica vienu raidījumu pa vārtiem.

Karagandas "Saryarka" ar 59 punktiem 46 spēlēs pakāpās uz 2. konferences sesto pozīciju.

23. un 24. (6+18) rezultativitātes punktus Francijas "Ligue Magnus" sezonā šodien nopelnīja Gapas "Rapaces" uzbrucējs Artūrs Mickevičs, palīdzot savai komandai atspēlēties un ar 3:2 negaidīti apspēlēt Francijas meistarkomandu Grenobles "Brûleurs de Loups". Paralēlajā spēlē uzbrucējs Artūrs Ševčenko palika bez rezultativitātes punktiem, bet Rolands Vīgners nespēlēja Milūzas "Scorpions" zaudējumā 1:3 pret Ruānas "Dragons".

Francijas čempionāta turnīra tabulā milūzieši ar 54 punktiem ir piektie, bet "Rapaces" hokejisti ar 44 punktiem nostiprinājās astotajā vietā.

Visbeidzot Austrijas "Erste Bank" līgā (EBEL) septīto uzvaru pēdējās astoņās cīņās guva Grācas "Moser Medical 99ers", atspēlējot divu vārtu deficītu un ar 5:3 sakaujot pastarīti Dornbirnas "Bulldogs". Grācas komandas uzbrucējs Zintis-Nauris Zuševics spēlētajās 15:10 minūtēs izdarīja vienu metienu un iekrāja +/- rādītāju -1. Grāca ar 40 mačos sakrātiem 66 punktiem pakāpās uz ceturto pozīciju.

Izmantotie resursi:
https://www.hokej.cz/
https://www.del.org/
Высшая хоккейная лига - Протокол игры
https://www.erstebankliga.at/stats-...

     [+] [-]

, 2020-01-26 21:32, pirms 4 gadiem
Prieks par to, ka arī Sandis Ozolińš ar finansēm atbalsta Čehijas hokeju
Kā redzam attēlā , uz Vitkovices komandas getrām ir OZO reklāma
💪🏻👍

     [+] [-]

, 2020-01-27 19:39, pirms 4 gadiem
Paralēlajā spēlē uzbrucējs Artūrs Ševčenko......:
Vai tad nebija aizsargs?