Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Jaunumi Latvijas hokejistu transfēru vidū

Jaunumi Latvijas hokejistu transfēru vidū
MOL līgas logo

Sezona nav aiz kalniem ne tikai KHL, NHL u.c. spēcīgākajās hokeja līgās. Transfēri aktīvi notiek visur, un tajos sava loma ir arī Latvijas puišiem.

Alberts Iliško no Nybro uz Tyringe SOSS. 25 gadus vecais aizsargs pārcelies uz sava iepriekšējā kluba tiešajiem konkurentiem Tyringe SOSS (Zviedrijas 1. dīvizija) Pašlaik Tīringes pieteikumā Iliško ir vienīgais leģionārs,neskaitot amerikāņu vārtsargu Viliamu Kingu. Tīringes klubs, latviešu vidū varētu bū labi dzirdēts, jo savulaik šeit ir nospēlējuši jau 2 citi latvieši. 3 sezonas Tīringē vārtsargam Mārim Jučeram (kopā 30 spēles) un sezona uzbrucējam Sergejam Seņinam (16 spēles)

Juris Jevdokimovs - Silkeborg uz Jutlandes Vikings. Mazpazīstamais spēlētājs, kurš ir spēlējis tikai Latvijā un Dānijā, Vikings sistēmā bija jau iepriekšējā sezonā, kad sezonas noslēguma daļā 15 mačus pavadīja IK Aarhus, kas šajā sezonā dēvēsies par Vikings. Jevdokimovs savu hokejista karjeru sāka sākotneji Latvijas u18,līgas,pēcāk arī virslīgas klubā Ogre/ Sāga 18, turpinot Dānijas U20 līgā un tagad,turpinās karjeru, Dānijas 2.līgā.
Jutlandē kopumā dažādos laikos ir spēlējuši 13 dažādi latvieši, tiesa reti, kurš tur bijis uz ilgak kā sezonu un reti, kurš izcēlies ar, ko patiešam īpašu.

Ja RD sastāvā no MOL līgas ieradies Jānis Kalniņs, tad uz MOL līgu dodās Deivids Sarkanis un Ričards Kondrāts, kuri abi dodās uz SC Csikzereda. Tiesa, kopumā šajā klubā pārbaudē ir 6 latvieši, bez jau pieminētajiem Sarkaņa un Kondrāta ir arī 3 pagājušās sezonas čempioni - Egīls Kalns, Raimonds Tubelis un Iļja Makarovs, kā arī vicečempions Viktors Jasjonis.. Sarkanis uz šejieni ieradies no Francijas, savukārt, Kondrāts no EHC Lustenau (Austrija -Alpu hokejlīga) SC Csikzereda ir iepriekšējās sezonas MOL līgas fināliste un kopumā šajā klubā ir bijuši jau 10 latviešu spēlētaji, no kuriem droši vien zināmākie ir Mārtiņš Raitums, Toms Bluks un Kirils Tambījevs.