Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Karsumam, Ķēniņam un Batņam vārtu guvumi komandu zaudējumos

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

Karsumam, Ķēniņam un Batņam vārtu guvumi komandu zaudējumos
Mārtiņš Karsums. Foto: Imago images/Scanpix

Šodien latviešu hokejisti bijuši rezultatīvi Eiropas hokeja līgās. DEL hokeja līgā pie vārtu guvuma tika Mārtiņš Karsums, Francijā izcēlās Oskars Batņa, bet NLA līgā vārti Ronalda Ķēniņa kontā. Tāpat pie vārtu guvumiem Alpu hokeja līgā tika Artūrs Ozoliņš un Roberts Lipsbergs.

DEL hokeja līgā sesto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Mārtiņa Karsuma, Filipa Bunča un Kristofera Binduļa pārstāvētā Krefēldes "Pinguine", kas savā laukumā izlaida divu vārtu pārsvaru otrajā trešdaļā un bullīšos ar 4:5 zaudēja "Bremenhaven". Karsums spēlētajās 17:37 minūtēs izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, kā arī divreiz meta pa vārtiem. Karsums 16 spēlēs ticis pie deviņiem (3+6) punktiem. Buncis spēlēja tieši desmit minūtes, uzvarēja abos iemetienos un bloķēja metienu, bet Bindulis 19:41 minūšu laikā divas reizes meta pa vārtiem un bloķēja trīs metienus. "Pinguine" saglabā pārliecinošu pēdējo vietu līgā, 18 spēlēs tiekot vien pie astoņiem punktiem.

NLA līgā divu latviešu pārstāvēto komandu dueli Denisa Smirnova un Sanda Smona "Servette" ar 3:2 pēcspēles metienos pieveica Ronalda Ķēniņa "Lausanne". "Servette" sastāvā latvieši šoreiz nebija pieteikumā, bet "Lausanne" rindās Ķēniņš 17:26 minūtēs guva vārtus, izdarīja piecus metienus un uzvarēja vienā iemetienā. Abas komandas turnīra tabulā ar 59 punktiem dala piekto vietu, bet "Lausanne" aizvadījusi par spēli mazāk.

Tāpat pie vārtu guvuma Francijā ticis arī Oskars Batņa, kurš guva Hormadi "Anglet" pirmos vārtus mačā pret Mulhausas "Skorpions". Beigās gan nācās piedzīvot septīto zaudējumu astoņās spēlēs - 2:3. Batņa bez vārtu guvuma vēl četras reizes meta pa vārtiem, nopelnīja četras soda minūtes un ieguva +1 lietderības koeficientu. Batņam šie bija astotie vārti šosezon, bet "Anglet" ar 16 punktiem tikpat spēlēs ieņem desmito vietu 12 komandu konkurencē.

Zviedrijas hokeja līgā vadību trešajā trešdaļā izlaida Rodrigo Ābola pārstāvētā "Orebro", kas ar 1:2 zaudēja "Leksands". Ābols laukumā pavadīja 18:11 minūtes, piecas reizes meta pa vārtiem, nopelnīja četras soda minūtes un spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1. "Orebro" tieši "Leksands" atdevuši sesto pozīciju un nu ar 70 punktiem 42 spēlēs ieņem septīto vietu. Izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā uzreiz iekļūst sešas labākās komandas, bet 7.-10. vieta vispirms cīnīsies astotdaļfinālā.

Visbeidzot Alpu hokeja līgā trenera Edgara Lūsiņa un spēlētāju Artūra Ozoliņa un Renāra Kārkla pārstāvētā "Lustenau", kas ar 3:2 pārspēja Itālijas komandu "Vipiteno". Ozoliņš izcēlās ar 1+1, bet Kārkls asistēja Ozoliņa vārtu guvumā. "Lustenau" ar 42 punktiem 29 spēlēs atrodas sestajā vietā, bet trīs pozīcijas zemāk atrodas Roberta Lipsberga "Bregenzerwald", kura 28 spēlēs ieguvusi 35 punktus, un šodien ar 3:6 zaudēja citai itāļu komandai "Ritten". Arī Lipsbergs tika pie vārtu guvuma, gūstot trešos komandas vārtus.

Izmantotie resursi:
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://www.shl.se/gamecenter/qY7-A...
https://liguemagnus.com/rencontre/891/
https://www.penny-del.org/