Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Gudļevskis atvaira 40 metienus, Bičevskis rezultatīvs spēlē pret Jāgru

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Gudļevskis atvaira 40 metienus, Bičevskis rezultatīvs spēlē pret Jāgru
Kristers Gudļevskis darbībā. Foto: Jasmin Wagner/imago images/Eibner/Scanpix

Vācijas hokeja līgā (DEL) ceturto zaudējumu pēdējās piecās spēlēs piedzīvojusi vārtsarga Kristera Gudļevska Brēmerhāvenes "Fischtown Pinguins", kas viesos ar 1:2 pēcspēles metienos atzina Volfsburgas "Grizzlys" pārākumu.

Latviešu vārtsargs šodien atvairīja 40 no 41 pretinieku izdarītā metiena, kā arī divus no četriem bullīšiem, uzlabojot savu šās DEL sezonas atvairīto metienu rādītāju līdz 90%. Gudļevskis vidēji mačā savos vārtos ielaidis 2,89 ripas, 16 spēlēs palīdzot izcīnīt desmit uzvaras.

"Fischtown Pinguins" ar 39 spēlēs iegūtiem 63 punktiem atkāpās līdz sestajai pozīcijai. Savukārt uzbrucēja Riharda Bukarta pārstāvētā "Düsseldorfer EG" pēc 3:2 panākuma pār Štraubingas "Tigers" ar 59 punktiem 38 mačos saglabājusi septīto vietu. Bukarts 14:24 minūtēs izdarīja vienu metienu pa vārtiem.

Čehija

Ceturto panākumu pēc kārtas Čehijas "Tipsport" Ekstralīgā guvusi "Mlada Boleslav", ar 5:2 sakaujot leģendārā Jaromīra Jāgra pārstāvēto Kladno "Rytíři". "Mlada Boleslav" uzbrucējs Māris Bičevskis 14 minūtēs un 36 sekundēs ar rezultatīvu piespēli nopelnīja savu devīto (3+6) punktu šosezon, uzvarēja astoņos no 15 (53%) iemetieniem un izdarīja vienu metienu. Tikmēr 47 gadus vecais Jāgrs guva vienus no diviem "Rytíři" vārtiem, kas ir čehu leģendas 20. (11+9) rezultativitātes punkts šosezon.

Latviešu klubu divkaujā aizsarga Oskara Cibuļska Hradeckrāloves "Mountfield" ar 4:2 pārspēja cita aizsarga Ralfa Freiberga Zlīnas "PSG Berani". Cibuļskis 17:06 minūtēs veica vienu spēka paņēmienu un izdarīja vienu metienu pa vārtiem, kamēr Freibergs 20:41 minūtēs četras reizes meta pa vārtiem un iekrāja lietderības koeficientu -1.

Čehijas čempione Tršinecas "Oceláři" izcīnīja septīto panākumu pēdējās deviņās spēlēs, ar 4:3 pieveicot Liberecas "Bílí Tygři", uzvarētāju sastāvā aizsargam Guntim Galviņam 18:02 minūtēs izdarot trīs metienus pa vārtiem.

Ne tuvu tik labi veicas uzbrucēju Roberta Bukarta un Frenka Razgala Ostravas "Vitkovice Ridera" vienībai, kas piedzīvoja septīto zaudējumu pēdējās deviņās cīņās, šoreiz ar 0:3 atzīstot Karlovi Varu "Energie" pārākumu. Bukarts 18:14 minūtēs veica piecus metienus, uzvarēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās, nopelnīja +/- rādītāju -2, bet Razgals 9:03 minūtēs veica trīs raidījumus pa pretinieku vārtiem.

No latviešu pārstāvētajiem klubiem ar 66 punktiem 37 spēlēs visaugstāk (ceturtajā vietā) ir Bičevska "Mlada Boleslav". Vietu zemāk ar 36 cīņās iegūtiem 46 punktiem ir Galviņa "Oceláři", bet astotā ar 54 punktiem 38 mačos ir Freiberga "PSG Berani". Šās sezonas IIHF Čempionu līgas fināliste Cibuļska "Mountfield" ar 37 spēlēs iegūtiem 54 punktiem atrodas devītajā vietā. 14 komandu konkurencē tikai 12. vietā ir Roberta Bukarta un Razgala "Vitkovice Ridera" (40 punkti).

Austrija

Ar trešo vārtu guvumu un astoto rezultativitātes punktu šosezon atzīmējies Grācas "Moser Medical 99ers" uzbrucējs Zintis-Nauris Zuševics, kurš Austrijas "Erste Bank" līgas (EBEL) mačā palīdzēja savai komandai viesos ar 3:2 pieveikt Lincas "Liwest Black Wings". Uz ledus pavadītajā 21:01 minūtē Zuševicam šis bija vienīgais metiens pa vārtiem. Grācas vienība ar sesto uzvaru pēc kārtas un 38 cīņās iekrātiem 63 punktiem nostiprinājās EBEL pirmajā pieciniekā.

Lielbritānija

Pa vārtiem Lielbritānijas Elites hokeja līgas (EIHL) mačos izdevies gūt uzbrucējiem Egilam Kalnam un Georgam Golovkovam. Kalns (šosezon 8+12) palīdzēja Dandī "Stars" ar 5:2 sakaut vicelīderi Kārdifas "Devils", bet Golovkovs (4+12) kaldināja Notingemas "Panthers" panākumu 3:2 viesos pret Kērkoldijas "Fife Flyers".

Krievija-2

Divus divu minūšu noraidījumus Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) mačā izpelnījās aizsargs Ēriks Ševčenko, kura Novokuzņeckas "Metallurg" pārtrauca divu zaudējumu sēriju un ar 5:0 sagrāva Iževskas "Izhstal". "Metallurg" savā 44. spēlē nopelnīja 55. punktu, pakāpjoties uz septīto vietu 2. konferencē.

Norvēģija

14. uzvaru pēdējās 15 spēlēs svinēja Norvēģijas "GET-Ligaen" čempionāta līdere Stavangeras "Oilers" - šoreiz naftinieki sīvā cīņā viesos ar 2:1 salauza ar 44 punktiem sestajā vietā esošās Fredrikstadas "Stjernen" pretestību. Zaudētāju komandā 15:43 minūtes laukumā bija aizsargs Maksims Ponomarenko, kurš atzīmējās ar vienu noraidījumu, diviem metieniem pa vārtiem un lietderības koeficientu -1.

Izmantotie resursi:
https://www.del.org/
https://www.hokej.cz/
Хоккей. ВХЛ - Кубок Шелкового пути. Регулярный...
https://www.erstebankliga.at/stats-...
https://www.hockey.no/live/BoxScore...

  -1 [+] [-]

, 2020-01-19 21:13, pirms 4 gadiem
ehz, Gudija heiteriem atkal slikta ziņa....

bet nu, Gudis labs, visu cieņu. Komanda gan interesanta - šodien sastāvā tik 2 vācieši un abi vien 4. maiņā...

  +2 [+] [-]

, 2020-01-19 21:31, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: ehz, Gudija heiteriem atkal slikta ziņa....

bet nu, Gudis labs, visu cieņu. Komanda gan interesanta - šodien sastāvā tik 2 vācieši un abi vien 4. maiņā...
Ko tur daudz heitot - Ticis ne tajā vājākajā DEL komandā, turpina spēlēt savā līmenī. Neko ārkārtēju (ne labā, ne sliktā nozīmē) viņš nav izdarījis.
Slēpts komentārs: fire

  -4 [+] [-]

, 2020-01-19 21:40, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: ehz, Gudija heiteriem atkal slikta ziņa....

bet nu, Gudis labs, visu cieņu. Komanda gan interesanta - šodien sastāvā tik 2 vācieši un abi vien 4. maiņā...
Komanda ir tiešām interesanta, salīdzinot ar pretinieku, kuram 10 vācieši + 1 vārtsargs vācieši. Arī brīnījos, kā tā sanācis, ka Guda komandā tik maz vāciešu. Bet komanda ar visu to pēdējās spēlēs rāda dieva brīnumus, nestabils sniegums un robi aizsardzībā. Šodien nekas daudz arī uzbrukumā nesanāca un pagarinājumā tikai divi metieni pa vārtiem, arī ne tie bīstamākie. Iespējams formas kritums, taču komandai būtu jāatgūstās, tomēr viduslāņa komanda.

     [+] [-]

, 2020-01-19 22:47, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: ehz, Gudija heiteriem atkal slikta ziņa....

bet nu, Gudis labs, visu cieņu. Komanda gan interesanta - šodien sastāvā tik 2 vācieši un abi vien 4. maiņā...
DEL joprojām ir leģionāru kvota pie tam ir ierobežots skaits, cik tu ārzemniekus vispār vari pieteikt sezonas laikā. Par Bremerhafeni cepiens jau ir 4 gadus viņi cenšās naturalizēt visus pat Dānijas izlases vārtsargu Galbraitu. Bagatie klubi to piecieš, jo bieži pārperk Pingvīnu naturalizētos ziemeļamerikāņus. Kamēr Pingvīni tālāk par 1/4 finālu netiek, līga visticamāk pievērs acis uz šo.