Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Leonīds Tambijevs kļūst par VHL kluba "Saryarka" galveno treneri

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Leonīds Tambijevs kļūst par VHL kluba "Saryarka" galveno treneri
Leonīds Tambijevs. Foto: dynamo-spb.com

Latvijas speciālists Leonīds Tambijevs apstiprināts par VHL kluba Karagandas "Saryarka" galveno treneri, šodien informē Kazahstānas vienība, kur spēlē arī latviešu aizsargs Edgars Siksna.

16. oktobrī, kad Leonīds Tambijevs pameta iepriekšējās sezonas čempionvienību, Sanktpēterburgas "Dynamo" turnīra tabulā ieņēma piekto vietu, taču patlaban tas noslīdējis uz 11. pozīciju.

Tambijevs salīdzinoši ātri atradis jaunu darbavietu. Karagandas "Saryarka" galvenā trenera palīga amatā apstiprināts Andrejs Banada (Latvija), kurš Leonīdam asistēja arī Sanktpēterburgas klubā.

2014. gadā Karagandas "Saryarka" izcīnīja VHL čempionu titulu, bet nākamajās sezonās tika attiecīgi līdz pusfinālam, ceturtdaļfinālam un pusfinālam. Tambijevs šajā klubā jau strādāja 2014./2015. gada sezonā - sāka kā asistents, bet pēcāk kļuva par galveno treneri un izcīnīja bronzas godalgas. Šobrīd tradicionāli spēcīgais kazahu klubs ieņem vien 17. vietu.

Atgādinām, ka aizvadītās sezonas finālsērijā Tambijeva trenētais "Dynamo" pārspēja Sanktpēterburgas "SKA-Neva" (4-2) un izcīnīja VHL čempionu titulu, turklāt piedalījās ilgākajā spēlē Krievijas hokeja vēsturē. Pēc titula izcīnīšanas Latvijas hokeja speciālists Leonīds Tambijevs izpelnījās VHL labākā trenera balvu un parakstīja līgumu ar "Dynamo" arī uz jauno sezonu, līdz ar to turpināja strādāt par šī kluba galveno treneri.

Leonīds Tambijevs joprojām ir visu laiku rezultatīvākais spēlētājs Latvijas izlasē. 14 gados (1993.-2007.) aizvadītajās 208 spēlēs tika sakrāti 150 (66+84) rezultativitātes punkti. Patlaban nav redzams, kurš varētu kaut pietuvoties šādam sasniegumam.

Izmantotie resursi:
saryarka-hc.kz

  -1 [+] [-]

, 2018-11-17 16:39, pirms 5 gadiem
Prieks par latviešiem!
Varbūt ar laiku tiks arī KHL!