Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Rihards Bukarts, Siksna, Ozoliņš, Golovkovs un Edgars Kulda rezultatīvi Eiropas līgās

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Rihards Bukarts, Siksna, Ozoliņš, Golovkovs un Edgars Kulda rezultatīvi Eiropas līgās
Rihards Bukarts. Foto: imago images/Beautiful Sports/Scanpix

Vācijas hokeja līgā (DEL) pie 15. (7+8) rezultativitātes punkta sezonā ticis uzbrucējs Rihards Bukarts, kurš ar rezultatīvu piespēli palīdzēja "Düsseldorfer EG" mājās ar 4:1 pieveikt Ķelnes "Haie". Savukārt vārtsargs Kristers Gudļevskis atvairīja 28 pretinieku metienus, neglābjot Brēmerhāvenes "Fischtown Pinguins" no zaudējuma 1:2 viesos pret līdervienību Minhenes "Red Bull".

Gudļevskis šosezon Vācijas čempionātā laukumā pavadītajā 21 spēlē kopumā atvairījis 90,49% metienu un savos vārtos katrā mačā caurmērā ielaidis 2,72 ripas. Kopvērtējumā Riharda Bukarta "Düsseldorfer EG" ar 45 mačos iekrātiem 74 punktiem nu ir apsteigusi Gudļevska pingvīnus, pakāpjoties uz piekto vietu.

Krievijas Augstākajā līgā (VHL) produktīvu maču aizvadījuši aizsargs Edgars Siksna un uzbrucējs Edgars Kulda, kuri attiecīgi ar divām un vienu rezultatīvu piespēli sekmēja Leonīda Tambijeva vadītās Karagandas "Saryarka" atspēlēšanos no 1:4 un 5:4 uzvaru pagarinājumā viesos pār Hantimansijskas "Yugra". Siksna, kurš šosezon atzīmējies ar 16 (6+10) rezultativitātes punktiem, 20 minūšu laikā kopumā izdarīja arī četrus metienus pa vārtiem. Savukārt cits Kazahstānas kluba aizsargs Eduards Hugo Jansons 20 minūtēs pretinieku vārtus apdraudēja trīs reizes. Edgars Kulda (šosezon sakrājis 19 (12+7) rezultativitātes punktus) 15 ar pusi minūšu laikā veica divus raidījumus pa vārtiem un nopelnīja divas soda minūtes.

Citā VHL mačā uzbrucējs Artūrs Ozoliņš nopelnīja savu 28. (12+16) rezultativitātes punktu sezonā, rezultatīvi asistējot Toljati "Lada" pēdējā vārtu guvumā izbraukumā izcīnītajā panākumā 3:1 pār Pekinas "KRS ORG". 31 gadu vecais hokejists 15 minūšu laikā veica divus metienus un bija pārāks piecos no septiņiem (71,4%) iemetieniem.

Savā priekšpēdējā sezonas spēlē trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Pekinas "KRS-BSU", ar 0:4 kapitulējot Penzas "Dizel" priekšā. Ķīnas komandas aizsargs Kristaps Bazevičs uz ledus pavadītajās 16 minūtēs nopelnīja divu minūšu noraidījumu un izdarīja vienu metienu pa vārtiem, kamēr cits "KRS-BSU" aizsargs Artūrs Salija 18 ar pusi minūtēs veica vienu metienu.

Pēdējās izredzes iekļūt "play-off" pazaudēja aizsarga Ērika Ševčenko (23 ar pusi laukumā pavadītajās minūtēs izdarīja trīs metienus un nopelnīja vienu noraidījumu) Novokuzņeckas "Metallurg", kas izbraukumā piedzīvoja sakāvi ar rezultātu 3:6 pret Krasnojarskas "Sokol".

Līdz ar to noskaidrojies tas, ka VHL izslēgšanas turnīrā no Latvijas pārstāvju klubiem piedalīsies "Saryarka", "Lada" un ģenerālmenedžera Normunda Sējēja Taškentas "Humo", bet priekšlaicīgi sezonu pabeigs "Metallurg", "KRS-BSU" un galvenā trenera Grigorija Panteļejeva "Rostov", kas šodien ar 2:5 atzina Sanktpēterburgas "SKA-Neva" pārākumu.

Čehijas Ekstralīgas latviešu komandu duelī Guntis Galviņš 20 minūtēs un 40 sekundēs izdarīja četrus metienus, taču tas nelīdzēja Tršinecas "Oceláři" izvairīties no zaudējuma 2:3 pret uzbrucēja Roberta Bukarta (16 minūšu laikā veica trīs metienus pa vārtiem) Ostravas "Vitkovice Ridera".

Citā mačā uzbrucējs Māris Bičevskis 13 ar pusi minūšu laikā uzvarēja piecos no 14 (35%) iemetieniem, kā arī nopelnīja divu minūšu sodu, bet viņa "Mlada Boleslav" izbraukumā ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā pārspēja pastarīti Litvīnovas "Verva", gūstot ceturto panākumu pēc kārtas.

Savukārt aizsarga Ralfa Freiberga Zlīnas "PSG Berani" izbraukumā ar 2:3 zaudēja Pardubices "Dynamo" komandai, ar 64 punktiem 46 cīņās saglabājot devīto vietu 14 vienību konkurencē.

Čehijas čempione "Oceláři" ar 45 spēlēs izcīnītiem 79 punktiem saglabāja piekto, bet "Vitkovice Ridera" ar 56 punktiem 47 mačos - 11. vietu. Savukārt 46 mačos 83 punktus ieguvusī "Mlada Boleslav" pakāpās uz vicelīderes pozīciju.

Lielbritānijas Elites līgā (EIHL) divas rezultatīvas piespēles Notingemas "Panthers" uzvarā 4:0 pār Belfāstas "Giants" nopelnīja uzbrucējs Georgs Golovkovs (šosezon sakrājis 20 (4+16) punktus). Panteras ar 53 punktiem 41 spēlē pakāpās uz trešo vietu kopvērtējumā.

Visbeidzot Slovākijas Ekstralīgā piecu neveiksmju sēriju salauza aizsarga Jāņa Andersona "Detva", kas atspēlējās no divu vārtu deficīta un ar 3:2 pieveica "Zvolen". "Detva" ar 47 punktiem 46 spēlēs ir priekšpēdējā 12. vietā līgā.

Izmantotie resursi:
https://www.del.org/
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
https://www.hokej.cz/