Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Salijam vārti, pārējie tikai piespēlē

Salijam vārti, pārējie tikai piespēlē
Artūrs Salija
Foto: www.ekaraganda.kz

Ar vārtu guvumu Slovākijas čempionāta spēlē atzīmējās aizsargs Artūrs Salija, bet Roberts Locāns, Jānis Andersons, Deivids Sarkanis un Roberts Jekimovs savos čempionātos atzīmējās ar piespēlēm.

Balkrievija

Pirmo pusfināla spēli aizvadīja Minskas “Yunost” un Soļigorskas “Shakhtar”. Uzvaru papildlaikā ar rezultātu 3:2 izcīnīja komanda no Baltkrievijas galvaspilsētas. Uzvarētāju rindās ar divām soda minūtēm atzīmējas Ēriks Ševčenko. Šī bija piektā “play-off” spēle aizsargam, viņa kontā ir viena piespēle, bet komanda uzvarēja visās piecās spēlēs.

Somija

Kārtējo zaudējumu “Mestis” līgā piedzīvoja Īsalmi IPK, kas piekāpās Kokkolas “Hermes” ar 1:3. Roberts Locāns laukumā pavadīja 09:34 minūtes, asistēja vienīgajā vārtu guvumā bet tik un tā nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -1. Ainārs Podziņš tika pie lielākā spēles laika – 21:28 minūtes, tomēr ar rezultativitāti neatzīmējās un pabeidza spēli ar neitrālo lietderības koeficientu. IPK ar 56 punktiem 49 spēlēs ieņem pēdējo, trīspadsmito pozīcija līgā. Komandai palika vēl viena spēle regulārajā čempionātā, kurai sekos cīņa par palikšanu “Mestis”.

Slovākija

Jānis Andersons vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, kas palīdzēja “Zvolen” papildlaikā pieveikt “Banska Bysrtica” ar 4:3. Vienu spēli līdz regulārā čempionāta noslēgumam “Zvolen” garantēja sev piekto vietu un ceturtdaļfināla sēriju pret “Zilina”. Andersons šosezon aizvadījis 36 spēles, vārtus nav guvis, septiņas reizes piespēlējis, bet lietderības koeficients aizsargam ir -12.

“Martin” izbraukumā piekāpās “Nove Zamky” ar 2:4, Artūrs Salija vairākumā guva komandas pirmos vārtus. Sezonas 46 spēlēs aizsargs guvis četrus vārtus un atdevis astoņas piespēles, saglabājot neitrālu lietderības koeficientu. “Martin” šobrīd ieņem septīto pozīciju ar 74 punktiem, bet atkarībā no pēdējās kārtas spēļu rezultātiem var noslīdēt arī uz astoto vietu.

Čehija

Zaudējumu “play-out” turnīrā piedzīvoja “Zlin”, kas piekāpās Karlovi Varu “Energie” ar 4:6. Robets Bukarts spēlei nebija pieteikts.”Play-out” turnīrā piedalās četras komandas, saglabājot regulārajā čempionātā iekrātos punktus, Bukarta komanda tajā ieņem pirmo vietu un gandrīz nodrošināja sev vietu Ekstralīgā arī uz nākamo sezonu.

Vācija

Augsburgas “Panthers” DEL ceturtdaļfināla otrajā spēlē piekāpās Nirnbergas “Ice Tigers” ar 1:3. Rezultāts sērijā ir 1:1, Arvīds Reķis divās spēlēs ar punktiem neatzīmējās.

Norvēģija

Maksima Ponomarenko “Lorenskog” guva trešo panākumu ceturtdaļfināla sērijā pret “Lillehammer” ar 3:1. Četrās “play-off” spēlēs aizsarga kontā ir divas piespēles un +3 lietderības koeficients, bet “Lorenskog” atrodas vadībā sērijā ar 3:1.

Dānija

Otro uzvaru ceturtdaļfināla sērijā izcīnīja Herninges “Blue Fox”, kas pieveica “Frederikshavn” ar 3:2. Roberts Jekimovs rezultatīvi piespēlēja uzvaras vārtu guvumā, bet trijās “play-off” spēlēs uzbrucēja kontā ir divi punkti un +2 lietderības koeficients. Rezultāts sērijā līdz četrām uzvarām ir 2:2.

Lielbritānija

Notingemas "Panthers" ar 3:7 zaudēja Belfastas "Giants", Deividam Sarkanim šajā spēlē ir viena piespēle, kas viņam ir pirmā Lielbritānijā, līdz šim uzbrucēja kontā bija tikai divi vārti. "Panthers" ieņem piekto vietu ar 50 punktiem 45 spēlēs.

Francija

Divas mūsējo komandas cīnās par palikšanu Francijas elitē. "Pionniers" ar 1:5 piekāpās Strasburgas "Etoile Noire", Edgars Homjakovs bez punktiem un ar –1. Nicas “Aigles” zaudēja Dižonas “Ducks” ar 1:4. Lauris Bajaruns nospēlēja bez punktiem un ar -1 lietderību, bet Ričards Birziņš spēlei netika pieteikts. Četru komandu turnīrā “Aigles” ieņem trešo pozīciju ar 25 punktiem, par 9 punktiem apsteidzot pēdējā vietā esošo Homjakova "Pionniers" komandu.

Izmantotie avoti:
Хоккей Беларуси, Литвы и Украины
Mestis - Etusivu
Hlavná stránka | Slovenský zväz ľadového hokeja
Hokej.cz - web českého hokeje
https://www.hockey.no
https://www.telekomeishockey.de
metalligaen.dk
EIHL | EIHL
Saxoprint Ligue Magnus