Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Dīķis paliek Francijā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dīķis paliek Francijā
Edgars Dīķis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

23 gadus vecais latviešu aizsargs Edgars Dīķis uz vienu sezonu pagarinājis līgumu ar Francijas hokeja klubu Brestas "Albatros", kura rindās pagājušajā sezonā izcēlās ar pieciem rezultativitātes punktiem 11 spēlēs.

Edgars Dīķis, kurš pārstāvējis Latvijas valstsvienību gan U18, gan U20 vecuma grupās, 2013. gadā bija Krievijas jaunatnes hokeja līgas kluba "Rīga" kapteinis un 58 mačos izcēlās ar septiņiem rezultativitātes punktiem, un piedalījās Zvaigžņu spēlē.

Nākamajā sezonā 23 gadus vecais spēlētājs pievienojās Somijas otrās līgas komandai "Jokipojat", bet pērn cīņu par vietu Kontinentālās hokeja līgas vienībā Rīgas "Dinamo" iztraucēja potītes savainojums. Nācās divus mačus aizvadīt Latvijas čempionātā Jūrmalas HASC rindās, bet decembrī Dīķis pārcēlās uz Franciju.

Brestas "Albatros" sastāvā 181 centimetru garais un 83 kilogramus smagais aizsargs piedalījās 11 spēlēs, gūstot vienus vārtus un izdarot četras rezultatīvas piespēles. Ar nodemonstrēto sniegumu bija gana, lai vienība šodien paziņotu, ka vienošanās panāktu uz vēl vienu sezonu.

Regulārajā čempionātā Brestas "Albatros" ierindojās 12. vietā 14 komandu konkurencē, bet astotdaļfinālā piedzīvoja divas neveiksmes pagarinājumā un ar 2-3 atzina ar piekto numuru izliktās Briasonas pārākumu, lai gan pirmajā duelī ielaida deviņas ripas.

Komandas galvenais treneris un ģenerālmenedžeris ir Sebastjēns Oprandi, kurš 2008. gadā noslēdza karjeru kā Brestas kapteinis, uzreiz ķērās pie komandas vadīšanas, pirmajā sezonā palīdzēja pacelties no trešās uz otro līgu, bet 2013. gadā "Albatros" sasniedza spēcīgāko komandu sabiedrību.

Dīķis 2012. gada februārī debitēja Latvijas valstsvienības rindās, kopumā piedaloties trīs spēlēs. Pasaules čempionāta laikā līgumu ar Francijas regulārā čempionāta uzvarētāju Grenobli noslēdza vārtsargs Ervīns Muštukovs.

Izmantotie resursi:
Hockey Brest - Ligue Magnus Hockey Brest - Site...

  +1 [+] [-]

, 2015-06-08 18:03, pirms 9 gadiem
Es jau domāju jaunais Dinamo līderis

  -3 [+] [-]

, 2015-06-08 18:29, pirms 9 gadiem
Ar tādu bārdu varētu iet kādā naudīgākā komandā, piemēram, Putina baikeros