Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Merzļikins vēloties oktobrī trenēties kopā ar bijušo klubu "Lugano"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Merzļikins vēloties oktobrī trenēties kopā ar bijušo klubu "Lugano"
Elvis Merzļikins. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Intervijā ar Šveices mediju "RSI" latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins atklājis, ka daļu no gatavošanās perioda nākamajai sezonai viņš vēloties pavadīt Šveicē, kopā ar hokejista bijušo klubu "Lugano". Tomēr runas par iespējamo spēlēšanu kāda Eiropas kluba rindās līdz nākamās Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas sākumam Merzļikins noliedza.

Pēc zaudējuma Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā (1-4) pret Tampabejas "Lightning" Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs neplānojot papildus atpūtu un ir apņēmības pilns jau tagad sākt gatavošanos nākamajai sezonai: "Priekš manis būšana mājās karantīnas laikā jau bija kā atvaļinājums."

"Es vēlētos nākammēnes uzsākt treniņus "Lugano" komandā, taču par šo iespēju vēl jāaprunājas ar Vikiju Mantegacu ["Lugano" hokeja kluba prezidenti - aut. piez.]. Esmu dzirdējis, ka klīst runas, ka līdz NHL sezonas sākumam spēlēšu Eiropā - varu šobrīd pateikt, ka tā nav patiesība," izteicās 26 gadus vecais spēlētājs, kurš šosezon debitēja pasaules hokeja "Mekā" NHL.

Džona Tortorellas vadītās "Blue Jackets" vienības rindās Merzļikins aizvadīja 33 mačus regulārajā sezonā un divus - Stenlija kausa kvalifikācijas kārtā, kur Kolumbusas klubs ar 3-2 sērijā apspēlēja mājinieci Toronto "Maple Leafs". Regulārajā sezonā latvietis atvairīja 92,3% metienu un savā cietoksnī vidēji mačā ielaida 2,35 ripas. Savukārt "play-off" stadijā Elvim vēl labāki rādītāji - 94,6% atvairītu metienu un caurmērā ielaistas 1,95 ripas.

Šveices Nacionālās līgas (NLA) komandā "Lugano" Merzļikins uzsāka profesionāļa karjeru, pieaugušo vienībā spēlējot septiņas sezonas un 2016., kā arī 2018. gadā kļūstot par Šveices vicečempionu. Latvijas pieaugušo valstsvienību Merzļikins pārstāvējis četros pasaules čempionātos.

Izmantotie avoti:
https://www.rsi.ch/sport/hockey/Non...

  -4 [+] [-]

, 2020-09-07 12:30, pirms 4 gadiem
Klīst arī baumas ka Elvi varētu izlikt tirdziņā, cerams nav klubā kādas nesaskaņas radušās

  -1 [+] [-]

, 2020-09-07 15:07, pirms 4 gadiem
Pārdošot vai nu Elvi vai to somu, lai tiktu pie kāda uzbrucēja...
Slēpts komentārs: ---ZzZ---

     [+] [-]

, 2020-09-07 16:19, pirms 4 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Klīst arī baumas ka Elvi varētu izlikt tirdziņā, cerams nav klubā kādas nesaskaņas radušās
Abus varočikus Kolumbusa nespēs aizsargāt Sietlas Kraken draftā, tāpēc pastāv ļoti liela iespēja, ka nepasargāto nāksies atdot bez maksas. Tas arī iemesls, kādēļ gudrāk būtu Korpi vai Elvi pārdot pirms paplašināšanās drafta.

     [+] [-]

, 2020-09-07 16:37, pirms 4 gadiem
First- and second-year NHL players and all unsigned draft choices are exempt from selection and do not count toward protection limits. Tad jau nesanāk,ka Merzikinu savākt nevar jo vinam nebūs tad tikai 2. gads NHL?

     [+] [-]

, 2020-09-07 16:54, pirms 4 gadiem
Elvis ir NHL zvaigzne, bet Zilie Svārki nav komanda zvaigznei ! ...

     [+] [-]

, 2020-09-07 17:25, pirms 4 gadiem
kukux rakstīja: First- and second-year NHL players and all unsigned draft choices are exempt from selection and do not count toward protection limits. Tad jau nesanāk,ka Merzikinu savākt nevar jo vinam nebūs tad tikai 2. gads NHL?
Vai tad viņš "nenodezināja" vienu pavasari līguma gadu, nemaz nespēlējot?

  +2 [+] [-]

, 2020-09-07 17:35, pirms 4 gadiem
Jautājums vai SC žūrnālists interviju ar Elvi no Itāļu valodas tulkoja ar google translator? 😂 Žurnālistikas paraugstunda pēdiņās.!!!

  +2 [+] [-]

, 2020-09-07 18:04, pirms 4 gadiem
stārķis rakstīja: Abus varočikus Kolumbusa nespēs aizsargāt Sietlas Kraken draftā, tāpēc pastāv ļoti liela iespēja, ka nepasargāto nāksies atdot bez maksas. Tas arī iemesls, kādēļ gudrāk būtu Korpi vai Elvi pārdot pirms paplašināšanās drafta.
Es varbūt jaucu vai esmu kaut ko palaidis garām, bet gan tev, gan iepriekšējos komentāros figurē vārds pārdot un cik atmiņa neviļ NHL nevienu nepārdod, bet īrē vai maina.

     [+] [-]

, 2020-09-07 18:17, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Vai tad viņš "nenodezināja" vienu pavasari līguma gadu, nemaz nespēlējot?
Nespēlēja, līdz ar to šis viņam ir pirmais gads. Elvi paplašināšanas draftā nevar paņemt, līdz ar to Kolumbusai pietiek aizsargāt tikai Korpisalo lai saglabātu abus vārtsargus. Bet par maiņu gan klīst baumas, ka viens varētu tikt aizmainīts lai pastiprinātu uzbrukumu.

     [+] [-]

, 2020-09-07 19:29, pirms 4 gadiem
erred rakstīja: Pārdošot vai nu Elvi vai to somu, lai tiktu pie kāda uzbrucēja...
Liekas diezgan loģisks solis , kas varētu arī piepildīties, jo divi vienāda līmeņa un arī algas ziņā līdzīga līmeņa kīperi nez vai CBJ ir vajadīgi. Viņiem uzbrukums jāpastiprina citādi ar vienu vienīgu vārtsargu "stāvēšanu uz galvas" normālai sezonai un tikšanai PO var arī nepietikt...