Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Jāgrs: "Esmu apmierināts ar latviešu sniegumu Kladno komandā"

Emils Ozerinskis

Jāgrs: "Esmu apmierināts ar latviešu sniegumu Kladno komandā"
Jaromīrs Jāgrs. Foto: Josef Poláček

LETA. Čehijas hokeja kluba Kladno "Rytīrži" īpašnieks Jaromīrs Jāgrs ir apmierināts ar Latvijas hokejistu Eduarda Tralmaka un Mareka Mitena sniegumu viņa pārstāvētās komandas rindās, sarunā ar žurnālistiem atzina Jāgrs, kurš ir arī kluba īpašnieks.

Jau otro sezonu pēc kārtas Kladno vienībā spēlē divi Latvijas hokejisti. Pagājušajā sezonā "Rytīrži" pārstāvēja aizsargi Oskars Cibuļskis un Kristaps Sotnieks, bet šosezon vienības rindās spēlē uzbrucējs Tralmaks un vārtsargs Mitens.

"Pats nezinu, kā tā sagadījās, ka atkal ir divi latvieši, bet viņi ir labi spēlētāji. Tralmaks gūst daudz vārtu, un vārtos mums spēlē superzvaigzne Mitens. Viņam vakardien (27.februārī) bija "sausā" spēle, par ko biju ļoti priecīgs. Protams, esmu ar viņu sniegumu ļoti apmierināts," stāstīja Jāgrs.

"Arī pagājušajā gadā komandā bija divi latvieši. Laikam vienmēr neapzināti cenšamies komandas sastāvā iekļaut divus Latvijas hokejistus. Varbūt tas ir iemesls, kāpēc mēs spēlējam tik slikti," pajokoja Jāgrs.

Viņš arī neslēpa, ka lēmums piesaistīt Tralmaku un Mitenu šosezon bija nedaudz riskants, jo abi spēlētāji laukumā atgriezās pēc ilgtermiņa savainojumiem, taču tas ir atmaksājies ar uzviju. Tralmaks 52 spēlēs ekstralīgā ir iekrājis 21 gūtus vārtus un 11 rezultatīvas piespēles, kamēr Mitens, kurš komandai pievienojās tikai janvāra sākumā, 11 cīņās savos vārtos vidēji spēlē ir ielaidis 3,08 ripas un atvairījis 89,6% metienu.

Leģendārais čehu hokejists kā "Rytīrži" īpašnieks palīdz Kladno vienībai arī uz ledus. Viņš šosezon ir devies laukumā 15 mačos, kuros ir iekrājis četras rezultatīvas piespēles. Jāgrs izcēla, ka viņa lielākā motivācija 52 gadu vecumā turpināt hokejista karjeru ir vēlēšanās uzturēt savu fizisko formu.

"Es neesmu tas cilvēks, kurš var vienkārši iet uz trenažieru zāli un divas stundas trenēties tāpat. Man vajag kādu mērķi. Man vajag kaut kādu papildu motivāciju, un jābūt iemeslam, kāpēc kaut ko darīt. Protams, arī mīlu hokeju. Šīs abas lietas kopā veido manu motivāciju turpināt trenēties," stāstīja Jāgrs.

"Rytīrži" ar 39 punktiem 52 spēlēs Čehijas ekstralīgā ierindojas pēdējā pozīcijā un cīnīsies par vietas saglabāšanu Čehijas spēcīgākajā līgā. Jāgrs izcēla, ka viens no iemesliem komandas vājajam sniegumam ir kluba ierobežotas finansiālās iespējas.

"Mēs neesam bagāta komanda. Atrodamies ārpus Prāgas, ir grūtāk piesaistīt sponsorus. Mums arēna nav ļoti liela, tāpēc ir grūti sapulcēt lielāku līdzjutēju skaitu. Finansiāli ir grūti uzturēt Kladno komandu, un ekstralīgā mēs stājamies pretī klubiem, kuru budžets ir piecas vai sešas reizes lielāks nekā mums. Nav viegli piesaistīt Kladno vienībai augstas klases spēlētājus, taču cenšamies paveikt maksimāli iespējamo," viņš stāstīja.

Pērn Kladno vienība, noslēdzot regulāro čempionātu pēdējā vietā, pārspēlēs par vietas saglabāšanu spēcīgākajā līgā uzvarēja visās četrās spēlēs un nosargāja vietu ekstralīgā.

Izmantotie resursi:
LETA