Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Melnalksnis Šveicē saņem trīs izslēgšanas spēļu diskvalifikāciju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Melnalksnis Šveicē saņem trīs izslēgšanas spēļu diskvalifikāciju
Rihards Melnalksnis. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Šveices pēc spēka otrās hokeja līgas kluba "Olten" latviešu uzbrucējs Rihards Melnalksnis ticis sodīts ar trīs izslēgšanas spēļu diskvalifikāciju par bīstamu spēka paņēmienu.

Piektdien "Olten" sērijas pirmajā spēlē ar 3:5 savā laukumā piekāpās "GCK Lions". Trešās maiņas centrs Rihards Melnalksnis otrās trešdaļas vidū nopelnīja 5+20 soda minūtes par pretinieka iegrūšanu laukuma apmalē. Sekojošajā vairākumā sāncenši iemeta uzvaras vārtus. (Video)

Melnalksnis līdz situācijas izskatīšanai tika sodīts ar pagaidu diskvalifikāciju un svētdien nedevās laukumā, "Olten" viesos uzvarot pagarinājumā un sērijā panākot 1-1. Savukārt šodien izlemts latviešu uzbrucēju sodīt ar trīs spēļu diskvalifikāciju, tādējādi viņam nāksies izlaist arī sērijas trešo un ceturto cīņu.

Tāpat Melnalksnim piespriesta tūkstoš Šveices franku jeb 1043 eiro liela soda nauda.

Regulārajā sezonā Melnalksnis 43 spēlēs izcēlās ar vieniem vārtiem un desmit piespēlēm, bet septiņās playoff cīņās viņa kontā divas piespēles.

Pērno sezonu centra uzbrucējs pavadīja tieši "GCK Lions" rindās. Komandu joprojām pārstāv latviešu aizsargs Nauris Sējējs.

Izmantotie resursi:
https://swisshockeynews.ch/index.ph...