Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Ķēniņš uzsāk treniņus Latvijas izlases treniņnometnē

Krišs Upenieks

Ķēniņš uzsāk treniņus Latvijas izlases treniņnometnē
Ronalds Ķēniņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas hokeja federācija (LHF) savā oficiālajā ''Twitter'' kontā raksta, ka izlases treniņnometnei pievienojies Ronalds Ķēniņš, kur sezonu pavadīja Šveices kluba ''ZSC Lions'' sastāvā.

Aizvadītajā sezonā 26 gadus vecais Ķēniņš, kurš 43 spēles aizvadījis arī Nacionālajā hokeja līgā, Šveices čempionātā 51 spēlē (ieskaitot "play-off") guva sešus vārtus un atdeva desmit rezultatīvas piespēles, kā arī sakrāja 67 soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu (+1).

Ķēniņš savulaik jau strādājis Hārtlija vadībā - 2011./2012. gada sezonā Hārtlijs bija Cīrihes "ZSC Lions" galvenais treneris, bet Ķēniņš tosezon debitēja kluba lielajā komandā.

Jāpiebilst, ka šajā starpsezonā viens no Šveices medijiem ziņoja, ka Ķēniņš pārcelsies uz citu Šveices klubu Lozannā, bet ''ZSC Lions'' vēlāk šo informāciju noraidīja.

Hārtlijs pie valstsvienības stūres debitēs jau 1. aprīlī un 2. aprīlī, kad "Arēnā Rīga" paredzētas pārbaudes spēles pret Krievijas izlasi. Tāpat Latvijas izlase 7. un 8. aprīlī Daugavpilī tiksies ar Baltkrieviju, 14. un 15. aprīlī viesos mērosies spēkiem ar Zviedrijas hokejistiem, 21. un 22. aprīlī "Arēnā Rīga" uzņems Franciju, bet pēdējās spēles aizvadīs 30. aprīlī un 1. maijā, kad izbraukumā sacentīsies ar Vāciju.

"Nākamā nedēļa būs aizraujoša, jo visi apzināmies, ka tās beigās gaida pārbaudes spēles. Varēsim saprast, kur garajā ceļā atrodamies. Krievija ir laba komanda, viņiem ir labs sastāvs, jauni un talantīgi spēlētāji. Mums tas būs pārbaudījums. Treniņi ir labi, bet pārbaudes spēles – pavisam kas cits," pirms dažām dienām sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Pasaules čempionātā (5.-21. maijs) Latvija spēlēs vienā grupā ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts (27.03.2017.):

Vārtsargi – Jānis Kalniņš (Rīgas “Dinamo”), Gustavs Dāvis Grigals (HK “Rīga”), Ivars Punnenovs (Langnau “Tigers”, Šveice);
Aizsargi – Oskars Cibuļskis, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Georgijs Pujacs, Ralfs Freibergs, Jēkabs Rēdlihs, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis (visi – Rīgas “Dinamo”), Artūrs Kulda (Helsinku “Jokerit”, Somija), Pauls Svars (HK “Rīga”);
Uzbrucēji – Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Roberts Lipsbergs, Edgars Kulda, Nikolajs Jeļisejevs, Georgs Golovkovs, Lauris Dārziņš (visi – Rīgas “Dinamo”), Gatis Sprukts, Kirils Galoha, Frenks Razgals, Emīls Ģēģeris (visi – HK “Rīga”), Toms Andersons (“Thurgau”, Šveice), Filips Gundars Buncis (Džonstaunas “Tomahawks”, NAHL), Gatis Gricinskis (“Lustenau”, Austrija), Ronalds Ķēniņs (''ZSC Lions'', Šveice).

Izmantotie resursi:
LHF | Sākums

1 2 47 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2017-03-27 10:59, pirms 7 gadiem
Siksna, Tambijevs, Bukarts, vēl kāds būs šonedēļ?
Varētu noskaidrot un uzrakstīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-03-27 11:16, pirms 7 gadiem
purva_velns rakstīja: Siksna, Tambijevs, Bukarts, vēl kāds būs šonedēļ?
Varētu noskaidrot un uzrakstīt.
Izskatās ka Koziola exelī Tambijeva nav.

  +4 [+] [-]

, 2017-03-27 11:26, pirms 7 gadiem
Bārtulis nebūs.Karsums nezinu,vai spēles

  -1 [+] [-]

, 2017-03-27 11:36, pirms 7 gadiem
No stabilajiem izlases spēlētājiem vēl var gaidīt Girgensonu, Robertu Bukartu, Džeriņu un Merzļikinu + Daugaviņš, kurš atkopjas no traumas.
Jaunie ziemeļamerikāņi ir perspektīvi, bet daļa jāpārbauda, vai var uzreiz ielekt izlasē, kamēr citiem iet sezona pilnā sparā un nav zināms, kad beigsies. Tāpat nav skaidrs, kurus un vai vispār LHF viņus gaida nometnē.
Tagadējie kandidāti izskatās visnotaļ pablāvi, it īpaši uzbrukuma līnijā.

  +4 [+] [-]

, 2017-03-27 11:44, pirms 7 gadiem
fragmenti no: Kas jauns hokejā? Runā Matulis: jaunas tikai... :

...Pagaidām izlases kontekstā diezgan daudz nezināmā... un dažiem zināmā. Kurš no Amerikā spēlējošajiem un kad būs? Kad varēs rādīt savu vaigu Bobam Hārtlijam? Tas nav atrodams nevienā exel tabulā. Vai to veidotu pats Koziols, federācijas jaunais sporta direktors Edgars Buncis vai vecais ģenerālsekretārs un daudzos pasaules čempionātos pabijušais izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks. Ja šo exel tabulu stāda kopā šī Trejsavienība, var iznākt arī kā Krilova fabulā par gulbi, līdaku un vēzi. Jau pērn, kad Kirova laikos izlasei bija it kā divi ģenerālmenedžeri, neskaidrību bija vairāk nekā 1917. gadā. Kurš drīkst nākt uz Latvijas izlases treniņiem un kurš tur nav vēlams? Arī šogad tā kā uz ledus grasījies kāpt piecos pasaules čempionātos spēlējušais Māris Jass, bet dabūjis pa nagiem - pagaidām tu neesi vajadzīgs! Volvo halles gaiteņos manīts arī pēdējos divos pasaules čempionātos spēlējušais Maksims Širokovs, bet izlases tuvumā nav laists. Ne Māris, ne Maksims, protams, nav Kārlis Skrastiņš labākajos gados, bet, Lipmana gāšanas procesā taču gāzēji dziedāja par cieņpilnu attieksmi pret hokejistiem.
...
Ja tikai man vienam kaut kas nav skaidrs, pats - muļķis, bet, ja vairāki kolēģi jautā, kāpēc uz nometni nav aicināts Artūrs Ozoliņš - viens no Krievijas VHL labākajiem uzbrucējiem?

Kāpēc jau pēc diviem treniņiem nederīgs izrādījies Francijas čempionāta septītais rezultatīvākais uzbrucējs Artūrs Mickēvičs? Vai tad nometnē ir tik daudz uzbrucēju metēju, vai arī Ķelnē metiens tiek gaidīts no tiem dinamiešiem, kas neko nav sametuši KHL? Vai tā nav vīzdegunība? Vai tad Francija nebija tā izlase, kas 2015. gadā Latviju gandrīz aizsūtīja uz 1. divīziju? Kas notiek ar Kasparu Saulieti un Nikolaju Jeļisejevu? Vai abi vēl ir izlases kandidāti? Uz ledus nav redzēti kādu brīdi. Pieņemsim, ka es personīgi to visu zinu (vai nojaušu), taču ir jābūt kādam cilvēkam, kurš par to informē sabiedrību. Preses sekretārs nedrīkst, Baldoniekam neprasiet nekādā gadījumā... Pirms nedēļas ģenerālsekretārs tā kā bilda, ka pagājušajā nedēļā tapšot skaidrs Sanda Ozoliņa šā gada pavasaris, bet... Nekā. Spēlētāji pastiprināti sāk interesēties par apdrošināšanas lietām - tūlīt klāt spēles ar Krieviju un, ja kāds, kurš 1. maijā vairs nebūs dinamietis, dabū savainojumu? Vai Jura Savicka kantoris tādam apmaksās atlabšanas tēriņus? Uz kolēģa vaicājumu, vai izlases kandidātiem maksās arī dienas naudu, Koziols atbild: «Izlasē apstākļi ideāli, kāda vēl dienas nauda?» Var jau būt, ka visiem tā nav aktuāla, taču, ja katru dienu uz treniņu jābrauc 50-70 kilometru? Vēl jau neviens publiski nerunā. Droši vien gaida Sprukta vai Daugaviņa ierašanos...

Pēc trofejas pasniegšanas Razgalam Hārtlijs būtībā pavēra aizkaru, kā tiek veidota izlase: «Hokejistiem, kuri ierodas pēc tam, kad esam sākuši, ir grūti. Viņi atrodas pārējiem aiz muguras. Mēģinām salikt puzli, kurā vēl būs Daugaviņš un citi, un Mickēvičam vietu neredzējām.» Bobs, protams, ir izcils treneris, bet vai nu viņam ir tāda vanagacs, ka pēc diviem treniņiem var pateikt, ka Mickēvičam nav vietas puzlē? Drīzāk jau darbojies tas pats princips, kas bija Kurta Lindstrema sākuma posmā - kāds (kādi?) jau nodevis savu dosjē par katru kandidātu. Kas toreiz un tagad tik dikti nepatika Artim Ābolam. Ja jau par puzles veidošanu, tad varbūt treniņnometni nemaz nevajag!
...
Man joprojām patīk Hārtlija un viņa pirmā palīga Žaka Klutjē spīdošās acis un smaids sejā. Pēc trešās nedēļas darba Hārtlijs katram individuāli pateicās par darbu, bet no malas ne viss izskatās pēc zelta, kas spoži spīd. Mācot nianses, kas sevišķi būtiski jaunajiem, kas vēl ir apmācāmi, iznāk daudz runāt. Dažs spēlētājs tāpēc sūdzas, ka... salstot kājas. Viņdien ar hronometru uztaisījām eksperimentu, cik, piemēram, starp vingrinājumiem bezdarbībā atrodas viens no izlases līderiem Dārziņš. Iznāca 11 minūtes 37 sekundes...

  -3 [+] [-]

, 2017-03-27 11:59, pirms 7 gadiem
pagaidam ar vartsargiem mums svaki.

  +5 [+] [-]

, 2017-03-27 12:01, pirms 7 gadiem
Schneider' rakstīja: pagaidam ar vartsargiem mums svaki.
????????

  +2 [+] [-]

, 2017-03-27 12:01, pirms 7 gadiem
mxs rakstīja: No stabilajiem izlases spēlētājiem vēl var gaidīt Girgensonu, Robertu Bukartu, Džeriņu un Merzļikinu + Daugaviņš, kurš atkopjas no traumas.
Jaunie ziemeļamerikāņi ir perspektīvi, bet daļa jāpārbauda, vai var uzreiz ielekt izlasē, kamēr citiem iet sezona pilnā sparā un nav zināms, kad beigsies. Tāpat nav skaidrs, kurus un vai vispār LHF viņus gaida nometnē.
Tagadējie kandidāti izskatās visnotaļ pablāvi, it īpaši uzbrukuma līnijā.
Nav jau tik traki. Tāpat, godīgi sakot, nav jau mums diži daudz iespējas vairiēt ar to sastāvu. Aizbrauks teju tie paši, ar mazām izmaiņām, bet, visdrīzāk, vairāk motivēti un dažādus hokeja knifus uzzinājuši...
Pie katra trenera, no pieredzes saku, var kaut ko jaunu uzzināt. Nemāca jau neko tādu radikālu/ savādāku, visa pamatā ir knifi/pareizā taktika un pirmajā vietā - GALVA un tās sakārtošana/ motivācija.

Teikšu kā ir - lielākais klupšanas akmens Latvijas izlasē ir sportisko principu trūkums.. Es, protams, saprotu, ka ģimene ir "over everything", bet, tajā pašā laikā, ja reiz Tu esi sportists, nu tad nākas dažkārt to ģimeni pamocīt sev līdzi. Redz, te ir runa tieši par DR un vairākiem tajā spēlējošajiem līderiem. Nav izaugsmes brīdī, kad ir komforts. Bet ja ir komforts, tad pazūd sportiskie principi un tā to ķēdi var turpināt, jo neviens neraujas uz izaugsmi uz sportu un mērķiem.. Vairums neies mīcīties par to pašu AHL (bija mums tāds gadījums, kad hokejistam bija iespēja, taču izvēlējās lielāku maizi krievijā), lai sasniegtu mērķi/ augtu (NHL), bet labāk izvēlējās nopelnīt. Tas ir no vienas puses labi/pašsaprotami no sportisko principu puses - galīgi garām.

Ko es ar to visu gribēju teikt? Nekas jau radikāli nemainīsies, aizbrauks plus/mīnus tie paši cilvēki, tikai droši vien motivētāki.

Sadzīs traumas Daugaviņam, atrisinās apdrošināšanas problēmas Karsumam, atbrauks Girgensons, izkritīs (visdrīzāk) gan Balcers, gan Dzierkals un visi būs apmierināti un ar prieku skatīsies/ gaidīs PČ!

     [+] [-]

, 2017-03-27 12:20, pirms 7 gadiem
zata rakstīja: Sadzīs traumas Daugaviņam, atrisinās apdrošināšanas problēmas Karsumam, atbrauks Girgensons, izkritīs (visdrīzāk) gan Balcers, gan Dzierkals un visi būs apmierināti un ar prieku skatīsies/ gaidīs PČ!
Ar labākajiem junioriem var rasties problēmas tādā ziņā, ka viņus pasauc uz AHL kaut vai kā to pašu Binduli, jo, lai noslēgtu AHL ATO nav jābūt līgumam ar NHL klubu. Savulaik Kulda tika pasaukts uz AHL vēl bez līguma un pacēla Kalderu, vai arī tas pats Rihards Bukarts pagājušogad nomarinējās pa AHL uzspēlējot tikai 1 maču, bet uz izlases treniņiem netika.
Balceram, Dzierkalam, Ābolam ir drafta pieraksts, tāpēc nebūtu brīnums, ja pēc izkrišanas sekotu AHL ATO.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-03-27 12:31, pirms 7 gadiem
Nekad neesmu sapratis autorus, kuri regulārās sezonas un izslēgšanas spēļu statistiku skaita kopā.

  +3 [+] [-]

, 2017-03-27 12:39, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nekad neesmu sapratis autorus, kuri regulārās sezonas un izslēgšanas spēļu statistiku skaita kopā.
štrunts par dažiem cipariņiem, mani vairāk fascinē, ka LV neviens portāls nespēj nosaukt šī brīža aktuālo treniņnometnes dalībnieku sarakstu... arī SC.com ne.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-27 12:41, pirms 7 gadiem
mxs rakstīja: Ar labākajiem junioriem var rasties problēmas tādā ziņā, ka viņus pasauc uz AHL kaut vai kā to pašu Binduli, jo, lai noslēgtu AHL ATO nav jābūt līgumam ar NHL klubu. Savulaik Kulda tika pasaukts uz AHL vēl bez līguma un pacēla Kalderu, vai arī tas pats Rihards Bukarts pagājušogad nomarinējās pa AHL uzspēlējot tikai 1 maču, bet uz izlases treniņiem netika.
Balceram, Dzierkalam, Ābolam ir drafta pieraksts, tāpēc nebūtu brīnums, ja pēc izkrišanas sekotu AHL ATO.
Taisnība, jebkuru var izsaukt, jebkurš var atbraukt/neatbraukt/, tāpēc ar ZA vienmēr ir bijis kā ar bitēm.
Bet no Eiropā spēlējošajiem, kuri tad ir tie, kuri varētu būt interesanti? Daudz jau tādu nav..
No uzbrucējiem, noteikti, ka pelnījis atrādīties ir Tambijevs, tāpat, Jekimovs un Ozoliņš, taču tas pa lielam arī viss. Nav jau vairs mums tādi uzbrucēji, kuri gāztu kalnus savās līgās un nav izpelnījušies izsaukumu. Bet redzi, Ozoliņš ar Jekimovu nemaz nav izsaukti.. Kāpēc? To var tikai minēt, taču skaidrs ir tas, ka viņi abi izlases kontekstā ir bijuši diezgan tuvi jau ilgāku laiku, taču acīmredzot, neder.

No aizsargiem Salija? Siksna? Pārējie? Andersons, Demiters - nu izsaukt izsaukšanas pēc arī nav vērts, nu Andersonam jau 30 vai tuvu tam un izlasē ir bijis diezgan un noteikti, ka mums pietiek aizsargu, kuri ir spēcīgāki par viņu.

Vārtsargi ir/būs (Merzļikins) visi, kuri ir potenciāli labākie..

  +2 [+] [-]

, 2017-03-27 12:50, pirms 7 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2017-03-27 12:51, pirms 7 gadiem

     [+] [-]

, 2017-03-27 13:41, pirms 7 gadiem
zata rakstīja: No aizsargiem Salija? Siksna? Pārējie? Andersons, Demiters - nu izsaukt izsaukšanas pēc arī nav vērts, nu Andersonam jau 30 vai tuvu tam un izlasē ir bijis diezgan un noteikti, ka mums pietiek aizsargu, kuri ir spēcīgāki par viņu.
Vēl jau Sotnieks nāks klāt, kad Toljati beidzot atbrīvos no bezjēdzīgo treniņu gūsta.

     [+] [-]

, 2017-03-27 13:57, pirms 7 gadiem
Da atkal nekas nopietns nespīd
Bārtulis atkal nav gatavs riskēt valsts izlases vārdā, bez Miķeļa nebūs ātro pretuzbrukumu, nav saprotams, kas ar Karsumu, kāds būs Daugava utt.
Minimālais un maksimālais uzdevums noturēties elitē

     [+] [-]

, 2017-03-27 14:02, pirms 7 gadiem
zata rakstīja: Taisnība, jebkuru var izsaukt, jebkurš var atbraukt/neatbraukt/, tāpēc ar ZA vienmēr ir bijis kā ar bitēm.
Bet no Eiropā spēlējošajiem, kuri tad ir tie, kuri varētu būt interesanti? Daudz jau tādu nav..
No uzbrucējiem, noteikti, ka pelnījis atrādīties ir Tambijevs, tāpat, Jekimovs un Ozoliņš, taču tas pa lielam arī viss. Nav jau vairs mums tādi uzbrucēji, kuri gāztu kalnus savās līgās un nav izpelnījušies izsaukumu. Bet redzi, Ozoliņš ar Jekimovu nemaz nav izsaukti.. Kāpēc? To var tikai minēt, taču skaidrs ir tas, ka viņi abi izlases kontekstā ir bijuši diezgan tuvi jau ilgāku laiku, taču acīmredzot, neder.

No aizsargiem Salija? Siksna? Pārējie? Andersons, Demiters - nu izsaukt izsaukšanas pēc arī nav vērts, nu Andersonam jau 30 vai tuvu tam un izlasē ir bijis diezgan un noteikti, ka mums pietiek aizsargu, kuri ir spēcīgāki par viņu.

Vārtsargi ir/būs (Merzļikins) visi, kuri ir potenciāli labākie..
Tambijevam pirmā kaut cik sakarīgā sezona, bet nu paši krievi saprot, kāda ir atšķirība starp KHL un VHL
Jekimovs netika Rigas Dinamo, diez vai PČ līmenī viņš var būt nopietns spēks. Pārējie varētu derēt 1A un vai 1B līmenim, bet ne jau būs spēlētāji, kas Latviju ievedīs 1/4

  +6 [+] [-]

, 2017-03-27 14:16, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Jekimovs netika Rigas Dinamo
Šis ir interesants apgalvojums, zinot, ka šosezon viņš nemaz nemēģināja tur tikt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-27 15:13, pirms 7 gadiem
zzk rakstīja: Šis ir interesants apgalvojums, zinot, ka šosezon viņš nemaz nemēģināja tur tikt.
Šogad varbūt nepretendēja, bet līdz tam vairākas reizes nesekmīgi mēģināja
Diez vai pusprofesionālajā Dānijas līgā var veikt ļoti lielu kvalitatīvu lēcienu, lai izlasē spēlētu vadošās lomas

  +1 [+] [-]

, 2017-03-27 15:16, pirms 7 gadiem
arhivsx rakstīja: Riskēt ar veselību valsts izlases vai kādā citā sakarā nedomāju, ka ir nepieciešams.
Ja izlase grib sasniegt lielus augstumus (savam līmenim, lielus) vajadzīga arī pašaizliedzība un zināms risks

     [+] [-]

, 2017-03-27 15:18, pirms 7 gadiem
Matulis brauc auzās ar KHL un Francijas līgas salīdzināšanu
Labākajam Francijas līgas bombardierim vēl būtu liels izaicinājums KHL samest vairāk par 5 ripām
Atšķirība starp Francijas līgu un KHL ir lielāka nekā starp KHL un NHL

     [+] [-]

, 2017-03-27 15:23, pirms 7 gadiem
Ko starp izlases kandidātiem meklē Toms Andersons?
Viduvēja statistika Šveices 2. līgā nez vai ir rādītājs izlases spēlētājam...
Buncim vēl krietni par agru līst izlasē
Gricinskis nav nopietns spēlētājs
Tās tak tukšās lozes pats par sevi skaidrs

  -2 [+] [-]

, 2017-03-27 15:29, pirms 7 gadiem
zata rakstīja: Nav jau tik traki. Tāpat, godīgi sakot, nav jau mums diži daudz iespējas vairiēt ar to sastāvu. Aizbrauks teju tie paši, ar mazām izmaiņām, bet, visdrīzāk, vairāk motivēti un dažādus hokeja knifus uzzinājuši...
Pie katra trenera, no pieredzes saku, var kaut ko jaunu uzzināt. Nemāca jau neko tādu radikālu/ savādāku, visa pamatā ir knifi/pareizā taktika un pirmajā vietā - GALVA un tās sakārtošana/ motivācija.

Teikšu kā ir - lielākais klupšanas akmens Latvijas izlasē ir sportisko principu trūkums.. Es, protams, saprotu, ka ģimene ir "over everything", bet, tajā pašā laikā, ja reiz Tu esi sportists, nu tad nākas dažkārt to ģimeni pamocīt sev līdzi. Redz, te ir runa tieši par DR un vairākiem tajā spēlējošajiem līderiem. Nav izaugsmes brīdī, kad ir komforts. Bet ja ir komforts, tad pazūd sportiskie principi un tā to ķēdi var turpināt, jo neviens neraujas uz izaugsmi uz sportu un mērķiem.. Vairums neies mīcīties par to pašu AHL (bija mums tāds gadījums, kad hokejistam bija iespēja, taču izvēlējās lielāku maizi krievijā), lai sasniegtu mērķi/ augtu (NHL), bet labāk izvēlējās nopelnīt. Tas ir no vienas puses labi/pašsaprotami no sportisko principu puses - galīgi garām.

Ko es ar to visu gribēju teikt? Nekas jau radikāli nemainīsies, aizbrauks plus/mīnus tie paši cilvēki, tikai droši vien motivētāki.

Sadzīs traumas Daugaviņam, atrisinās apdrošināšanas problēmas Karsumam, atbrauks Girgensons, izkritīs (visdrīzāk) gan Balcers, gan Dzierkals un visi būs apmierināti un ar prieku skatīsies/ gaidīs PČ!
Čakarējoties pa AHL var galīgi sabojāt sev karjeru un netikt nemaz KHL vai citās Eiropas top līgās
Ja brauc, tad ar konkrētu vīziju. Nevis vienkārši bezjēgā lauzt kaulus. Labi sevi parādot KHL, okeāna pusē jau skatās nopietnāk uz tevi un ar zināmu garantiju

  +1 [+] [-]

, 2017-03-27 15:30, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: fragmenti no: Kas jauns hokejā? Runā Matulis: jaunas tikai... :

...Pagaidām izlases kontekstā diezgan daudz nezināmā... un dažiem zināmā. Kurš no Amerikā spēlējošajiem un kad būs? Kad varēs rādīt savu vaigu Bobam Hārtlijam? Tas nav atrodams nevienā exel tabulā. Vai to veidotu pats Koziols, federācijas jaunais sporta direktors Edgars Buncis vai vecais ģenerālsekretārs un daudzos pasaules čempionātos pabijušais izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks. Ja šo exel tabulu stāda kopā šī Trejsavienība, var iznākt arī kā Krilova fabulā par gulbi, līdaku un vēzi. Jau pērn, kad Kirova laikos izlasei bija it kā divi ģenerālmenedžeri, neskaidrību bija vairāk nekā 1917. gadā. Kurš drīkst nākt uz Latvijas izlases treniņiem un kurš tur nav vēlams? Arī šogad tā kā uz ledus grasījies kāpt piecos pasaules čempionātos spēlējušais Māris Jass, bet dabūjis pa nagiem - pagaidām tu neesi vajadzīgs! Volvo halles gaiteņos manīts arī pēdējos divos pasaules čempionātos spēlējušais Maksims Širokovs, bet izlases tuvumā nav laists. Ne Māris, ne Maksims, protams, nav Kārlis Skrastiņš labākajos gados, bet, Lipmana gāšanas procesā taču gāzēji dziedāja par cieņpilnu attieksmi pret hokejistiem.
...
Ja tikai man vienam kaut kas nav skaidrs, pats - muļķis, bet, ja vairāki kolēģi jautā, kāpēc uz nometni nav aicināts Artūrs Ozoliņš - viens no Krievijas VHL labākajiem uzbrucējiem?

Kāpēc jau pēc diviem treniņiem nederīgs izrādījies Francijas čempionāta septītais rezultatīvākais uzbrucējs Artūrs Mickēvičs? Vai tad nometnē ir tik daudz uzbrucēju metēju, vai arī Ķelnē metiens tiek gaidīts no tiem dinamiešiem, kas neko nav sametuši KHL? Vai tā nav vīzdegunība? Vai tad Francija nebija tā izlase, kas 2015. gadā Latviju gandrīz aizsūtīja uz 1. divīziju? Kas notiek ar Kasparu Saulieti un Nikolaju Jeļisejevu? Vai abi vēl ir izlases kandidāti? Uz ledus nav redzēti kādu brīdi. Pieņemsim, ka es personīgi to visu zinu (vai nojaušu), taču ir jābūt kādam cilvēkam, kurš par to informē sabiedrību. Preses sekretārs nedrīkst, Baldoniekam neprasiet nekādā gadījumā... Pirms nedēļas ģenerālsekretārs tā kā bilda, ka pagājušajā nedēļā tapšot skaidrs Sanda Ozoliņa šā gada pavasaris, bet... Nekā. Spēlētāji pastiprināti sāk interesēties par apdrošināšanas lietām - tūlīt klāt spēles ar Krieviju un, ja kāds, kurš 1. maijā vairs nebūs dinamietis, dabū savainojumu? Vai Jura Savicka kantoris tādam apmaksās atlabšanas tēriņus? Uz kolēģa vaicājumu, vai izlases kandidātiem maksās arī dienas naudu, Koziols atbild: «Izlasē apstākļi ideāli, kāda vēl dienas nauda?» Var jau būt, ka visiem tā nav aktuāla, taču, ja katru dienu uz treniņu jābrauc 50-70 kilometru? Vēl jau neviens publiski nerunā. Droši vien gaida Sprukta vai Daugaviņa ierašanos...

Pēc trofejas pasniegšanas Razgalam Hārtlijs būtībā pavēra aizkaru, kā tiek veidota izlase: «Hokejistiem, kuri ierodas pēc tam, kad esam sākuši, ir grūti. Viņi atrodas pārējiem aiz muguras. Mēģinām salikt puzli, kurā vēl būs Daugaviņš un citi, un Mickēvičam vietu neredzējām.» Bobs, protams, ir izcils treneris, bet vai nu viņam ir tāda vanagacs, ka pēc diviem treniņiem var pateikt, ka Mickēvičam nav vietas puzlē? Drīzāk jau darbojies tas pats princips, kas bija Kurta Lindstrema sākuma posmā - kāds (kādi?) jau nodevis savu dosjē par katru kandidātu. Kas toreiz un tagad tik dikti nepatika Artim Ābolam. Ja jau par puzles veidošanu, tad varbūt treniņnometni nemaz nevajag!
...
Man joprojām patīk Hārtlija un viņa pirmā palīga Žaka Klutjē spīdošās acis un smaids sejā. Pēc trešās nedēļas darba Hārtlijs katram individuāli pateicās par darbu, bet no malas ne viss izskatās pēc zelta, kas spoži spīd. Mācot nianses, kas sevišķi būtiski jaunajiem, kas vēl ir apmācāmi, iznāk daudz runāt. Dažs spēlētājs tāpēc sūdzas, ka... salstot kājas. Viņdien ar hronometru uztaisījām eksperimentu, cik, piemēram, starp vingrinājumiem bezdarbībā atrodas viens no izlases līderiem Dārziņš. Iznāca 11 minūtes 37 sekundes...
Nu šis izklausās vēl sliktāk kā Lipmana laikos....
Izskatās līdz šim ka tikai skaisti vārdi, dažas dekorācijas nomainītas un viss.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-03-27 15:54, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Čakarējoties pa AHL var galīgi sabojāt sev karjeru un netikt nemaz KHL vai citās Eiropas top līgās
Ja brauc, tad ar konkrētu vīziju. Nevis vienkārši bezjēgā lauzt kaulus. Labi sevi parādot KHL, okeāna pusē jau skatās nopietnāk uz tevi un ar zināmu garantiju
eliteprospects iemetu apskatīties, cik tad labi ir jāspēlē, lai varētu tikt uz KHL un uzdūros uz tādu COLTON GILLIES, kurš pēdējā AHL sezonā savāca 5+8 70 spēlēs, pēc tam 6+5 28 spēlēs Slovākijā. Izrādās viņš 16/17 spēlēja KHL. Kas tad ir tā čakarēšanās pa AHL, kas var sabeigt karjeru?

  -2 [+] [-]

, 2017-03-27 16:02, pirms 7 gadiem
mxs rakstīja: eliteprospects iemetu apskatīties, cik tad labi ir jāspēlē, lai varētu tikt uz KHL un uzdūros uz tādu COLTON GILLIES, kurš pēdējā AHL sezonā savāca 5+8 70 spēlēs, pēc tam 6+5 28 spēlēs Slovākijā. Izrādās viņš 16/17 spēlēja KHL. Kas tad ir tā čakarēšanās pa AHL, kas var sabeigt karjeru?
Tas bija Sējēja izmisuma solis. Ar tādu statistiku parasti nekur augstāk par regresējošo Slovākiju tikt nevar

  -1 [+] [-]

, 2017-03-27 16:05, pirms 7 gadiem
Ja ar šādu sastāvu uzvarēs makaroņikus, mērķis būs izpildīts
Nevaram mēs savākt ne uz vienu čempi optimālo sastāvu. Mūžīgās profilakses bārtuļveidīgajiem....

  +2 [+] [-]

, 2017-03-27 16:13, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Ja ar šādu sastāvu uzvarēs makaroņikus, mērķis būs izpildīts
Nevaram mēs savākt ne uz vienu čempi optimālo sastāvu. Mūžīgās profilakses bārtuļveidīgajiem....
Sastāvs PČ jau ir nosaukts? Parādi man arī!

     [+] [-]

, 2017-03-27 16:17, pirms 7 gadiem
Avs rakstīja: Sastāvs PČ jau ir nosaukts? Parādi man arī!
Jau ir zināms, kas nespēlēs
Un mums pagrabā nav noslēpti krosbiji

  +1 [+] [-]

, 2017-03-27 16:21, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: ????????
Domaju kas atrodas nometne pasreiz.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-27 16:25, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Jau ir zināms, kas nespēlēs
Un mums pagrabā nav noslēpti krosbiji
Tev ir zināms,kuri nespēlēs? wow!
1 2 47 komentāri