Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Februārī uz Dienvidkoreju brauks gan Latvijas vīriešu, gan sieviešu hokeja izlase

Ints Megnis
Ints Megnis

Februārī uz Dienvidkoreju brauks gan Latvijas vīriešu, gan sieviešu hokeja izlase
Latvijas hokeja izlase. Foto: Jekaterina Urošļeva

Gan Latvijas vīriešu, gan sieviešu hokeja izlase februārī dosies uz pārbaudes turnīriem Dienvidkorejā, apstiprinājusi Latvijas Hokeja federācija (LHF). Tas noticis apstākļos, kad LHF šogad sūdzas par ievērojamu finansiālā atbalsta kritumu, kā arī, visticamāk, savus spēlētājus neatbrīvos Rīgas "Dinamo" komanda.

Vīriešu izlase "Korea Ice Hockey Challenge" turnīrā, kas norisināsies no 6.līdz 8.februārim, spēkosies ar Japānu, Kazahstānu un mājiniekiem dienvidkorejiešiem.

Savukārt Latvijas dāmu izlase no 10.līdz 12. februārim Dienvidkorejā startēs "Olympic Legacy Cup". Šis turnīrs tiek organizēts, lai atzīmētu gada jubileju kopš Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Šajās sacensības startēs Latvija, Dienvidkoreja, Ziemeļkoreja un vēl viena izlase, kura tiks paziņota jau tuvākajā laikā.

Latvijas vīriešu izlase starptautiskajā pārtraukumā novembrī uzvarēja “Euro Ice Hockey Challenge” turnīrā Minskā, apspēlējot Slovēniju, Franciju un mājinieci Baltkrieviju.

Savukārt sieviešu komanda novembrī Valmierā aizvadīja divus pārbaudes mačus pret Polijas izlasi. Abās cīņās Mika Goluboviča vadītā valstsvienība cieta neveiksmes.

Boba Hārtlija vadītie hokejisti pavasarī, gatavojoties pasaules čempionātam Slovākijā, kā ierasts piedalīsies “Euro Hockey Challenge” spēlēs. Latvijas pretinieki šosezon būs Šveice, Krievija un Francija. Mājas spēles Latvija aizvadīs pret Krieviju.

Par iespējamo vīriešu izlases došanos uz Dienvidkoreju Sportacentrs.com pirmoreiz vēstīja jau augustā. Toreiz LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols pauda, ka ir ļoti neskaidri finansiālie nosacījumi. Savukārt Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Ģirts Ankipāns nesen sarunā ar rubriku "Vienos vārtos" lika noprast, ka nevēlētos atlaist savus spēlētājus februāra pauzē, jo tad Rīgas "Dinamo" būs sezonas svarīgākie mači - pēc pauzes atliks noslēdzošās piecas regulārās sezonas spēles.

"Mēs dienu dienā strādājam, lai būtu "play-off". Cīnīsimies līdz pēdējam, lai tur būtu. Skatoties pēc kalendāra, februārī izspēlēsim savu ceļazīmi, kur ir ļoti daudz spēļu ar tiešajiem konkurentiem," šī mēneša sākumā teica Ankipāns, kurš tobrīd uzskatīja, ka februārī izlasei nebūs spēļu. "Līdz tam mēs vēl tiksim, bet es saprotu, ka nav tāda turnīra. Loģiski, ka februāra pauzē mums būs vajadzīgs atjaunot spēkus. Redzēsim, dzīve rādīs."

  +3 [+] [-]

, 2018-11-26 15:24, pirms 5 gadiem
nav naudas ,bet atļaujas B izlasi vest uz Korejas turnīru kaut kādu

     [+] [-]

, 2018-11-26 15:32, pirms 5 gadiem
Nu ne jau B izlasi drīzāk kautkādu C vai D. Mūsējie tak izmāzēs viņus viņu mājās.

  +3 [+] [-]

, 2018-11-26 15:38, pirms 5 gadiem
comon88 rakstīja: nav naudas ,bet atļaujas B izlasi vest uz Korejas turnīru kaut kādu
varbūt, ka bagātā Dienvidkoreja ir nosponsorējusi LV izlašu ceļa un/vai uzturēšanas izdevumus, lai tikai dabūtu elites izlasi (pajāt B vai C vai Ž ) uz to aziātu turnīru.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-26 15:49, pirms 5 gadiem
trakais_zaglens rakstīja: Nu ne jau B izlasi drīzāk kautkādu C vai D. Mūsējie tak izmāzēs viņus viņu mājās.
nu, nu - pirms pusgada jau pret Koreju PČ spēlējam. Pret mūsu kaujas sastāvu viņiem nebija variantu, taču "kaut kāda C vai D" izlase varētu arī atrauties no korejiešiem - ja šamie piedalīsies stiprākajā sastāvā...

  -1 [+] [-]

, 2018-11-26 16:44, pirms 5 gadiem
Esmu par sieviešu hokeja attīstību, bet vai tiešām ir nepieciešams aizbraukt tādu gabalu un dabūt 0:10?

     [+] [-]

, 2018-11-26 17:18, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Esmu par sieviešu hokeja attīstību, bet vai tiešām ir nepieciešams aizbraukt tādu gabalu un dabūt 0:10?
Latvija šogad jau spēlēja ar D-Koreju, zaudējot ar 1:5.

     [+] [-]

, 2018-11-26 20:43, pirms 5 gadiem
comon88 rakstīja: nav naudas ,bet atļaujas B izlasi vest uz Korejas turnīru kaut kādu
Domāju, ka šo visu turnīru, ceļošanu, dzīvošanu, apmaksā korejieši. Diezin vai Koziols tērētu neesošu naudu uz nevienam nevajadzīgu turnīru Dienvidkorejā.

     [+] [-]

, 2018-11-27 08:24, pirms 5 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Domāju, ka šo visu turnīru, ceļošanu, dzīvošanu, apmaksā korejieši. Diezin vai Koziols tērētu neesošu naudu uz nevienam nevajadzīgu turnīru Dienvidkorejā.
Vai esi kādreiz ar sportu nodarbojies?