Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvijas pirmā pretiniece Austrija ar diviem NHL spēlētājiem zaudē slovākiem

Agris Suveizda

Latvijas pirmā pretiniece Austrija ar diviem NHL spēlētājiem zaudē slovākiem
Tomass Rafls pie slovāku vārtiem
Foto: eishockey.at

Austrijas hokeja izlase valsts galvaspilsētā Vīnē aizvadīja pirmo pārbaudes spēli, gatavojoties olimpiskajam kvalifikācijas turnīram, kur jau 1. septembrī "Arēnā Rīga" būs jātiekas ar Latviju.

Savā laukumā 2450 skatītāju klātbūtnē austrieši sīvā cīņā atzina Slovākijas pārākumu (0:2). Uzvaras vārtus slovāki guva 23. minūtē, kad ātrā pretuzbrukumā izcēlās Milošs Bubela (1:0), kurš aizvadītajā sezonā nedaudz uzspēlēja Ronalda Ķēniņa nu jau bijušajā komandā Jutikas "Comets". Mājinieki centās atspēlēties, mača izskaņā ilgu laiku spēlēja bez vārtsarga, tomēr trīs sekundes līdz cīņas beigām ar metienu tukšos vārtos punktu spēlei pielika Vladimīrs Draveckis no Čehijas kluba Tržinecas "Ocelari" (2:0).

Krietni vairāk metienu izdarīja Austrija, kas pretinieku cietoksni apdraudēja 36 reizes, bet viesi atbildēja ar 22 metieniem. Austrija tika pie četrām soda minūtēm, bet Slovākija – pie astoņām. Kā jau ziņots, Austrijai kvalifikācijā nepalīdzēs tās lielākā zvaigzne Tomass Vaneks, kurš pārgājis uz Detroitas "Red Wings", toties pret slovākiem ierindā bija divi citi Nacionālās hokeja līgas uzbrucēji – Mihaels Grābners, kurš pārgājis uz Ņujorkas "Rangers", un Mihaels Rafls, kurš pagarināja līgumu ar Filadelfijas "Flyers".

"Zaudēt, protams, nav patīkami," pēc mača sacīja soms Alpo Suhonens, kurš kopš 2012. gada strādāja par Austrijas Hokeja federācijas sporta direktoru, bet šā gada maijā kļuva par valstsvienības galveno treneri. "Mums bija izdevības, bija redzama spēlētāju atdeve, tomēr mums ir jāspēlē ātrāk, vairāk ar īsām piespēlēm un jāmet pa vārtiem," turpināja Suhonens.

Apmierināts ar komandas parādīto sniegumu, bet ne rezultātu bija "Klagenfurt" vārtsargs Davids Madleners, kurš 32. minūtē nomainīja Davidu Kikertu un atvairīja visus sešus metienus: "Spēlējām labi un pieļāvām maz kļūdu. Mums bija arī izdevības gūt vārtus, bet diemžēl tās nerealizējām."

Šodien Austrijas izlase pilnā sastāvā dodas uz Norvēģijas galvaspilsētu Oslo, kur sestdien un svētdien aizvadīs atlikušās divas pārbaudes spēles. Olimpiskajā kvalifikācijā tieši austrieši 1. septembrī būs mūsu pirmie pretinieki, bet vēl šajā grupā spēlēs arī Vācija un Japāna. Atgādinām, ka Austrija šogad spēlēja IA divīzijā un neprata izcīnīt ceļazīmi atpakaļ uz eliti. Austrieši sāka ar uzvarām pār Dienvidkoreju (3:2, bullīšos), Japānu (3:1) un Itāliju (4:2), bet pēc tam zaudēja gan Polijai (0:1), gan Slovēnijai (1:2) un ar astoņiem punktiem ieņēma ceturto vietu.

Austrijas izlases sastāvs pret Slovākiju:
Vārtsargi: Kikerts (Vienna Capitals), Madlēners (Klagenfurt)
Aizsargi: Šlahers (Villach), Miterdorfers (Innsbruck), Šumnigs (Klagenfurt), Brunners (Villach), Viveiross (Red Bull), Bahers (Villach), Untervēgers (Graz 99ers)
Uzbrucēji: Roters (Vienna Capitals), M. Rafls (Flyers, NHL), Grābners (Rangers, NHL), Kristlers (Red Bull), Hērburgers (Red Bull), T. Rafls (Red Bull), Ganāls (Klagenfurt), Hunderfunds (Klagenfurt), Gaiers (Klagenfurt), Fišers (Vienna Capitals), Haudums (Redhawks, Zviedrija), Petriks (Dornbirn)

Izmantotie resursi:
Nationalteam Slowakei - Eishockey.at
HOKEJ: Slováci víťazne v Rakúsku, rozhodol...
Livescores - Eishockey.at

  -1 [+] [-]

, 2016-08-25 10:04, pirms 8 gadiem
Lai samierinās ar zaudējuma rūgtuma, jo Rīgā par celāzīmi uz OS cīnīsies Latvija un Vācija!

  +1 [+] [-]

, 2016-08-25 10:12, pirms 8 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Lai samierinās ar zaudējuma rūgtuma, jo Rīgā par celāzīmi uz OS cīnīsies Latvija un Vācija!
To Tu vēl nezini - uz iepriekšējām OS kvalificējās tieši Austrija, atstājot Vāciju aiz borta...

  +4 [+] [-]

, 2016-08-25 10:16, pirms 8 gadiem
autors varēja nopublicēt arī Slovākijas sastāvu, lai var redzēt, kas tad bija par sastāvu laukumā pret Austriju:

Konrád - Čerešňák, Ďatelinka, Hatala, Gernát, Rosandič, Kozák - Dravecký, Cingel, Haščák - Gašparovič, Češík, Hrnka - Macík, Paukovček, Puliš - Petráš, Bubela, Koyš

  +2 [+] [-]

, 2016-08-25 10:24, pirms 8 gadiem
Austrieši un vācieši būs ciets rieksts. 30. pret Dāniju mums arī var nebūt vēl viss sastāvs ierindā.
Bez tam māc bažas par tiem, kuri tagad trenējas individuāli, tas pats Zemgus.

  -1 [+] [-]

, 2016-08-25 10:46, pirms 8 gadiem
Nelielas ceribas ir.. bet nebusu izbrinits ja zaudesim jau pirmo speli.. uz baznicu visus ar kirovu prieksgalaa..

  -3 [+] [-]

, 2016-08-25 11:20, pirms 8 gadiem
Kur Vanek austriešu kapteinis

  +1 [+] [-]

, 2016-08-25 13:39, pirms 8 gadiem
Kas te par cenzūru ,kur pazūd komentāri.