Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Razgals par mērķi tikt uz PČ, Gricinskis izlasē pēc 11 gadu pauzes

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Razgals par mērķi tikt uz PČ, Gricinskis izlasē pēc 11 gadu pauzes
Frenks Razgals
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Gatis Gricinskis Latvijas izlases nometnē pēdējoreiz bija 2006. gadā – tūdaļ pēc U18 valstsvienības pārstāvēšanas. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš atklāja, ka grasījies izlases vadībai zvanīt pats, tomēr saņēmis patīkamu pārsteigumu. Tikmēr 20 gadus vecais Frenks Razgals ir ambīcijām pilns aizbraukt uz pasaules čempionātu, jo tas bijis viņa mērķis visu dzīvi.

Razgals: Nedrīkst apstāties un domāt, ka visu esi izdarījis

Par aizvadītās treniņu nedēļas labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīts 20 gadus vecais uzbrucējs Frenks Razgals, kuram tika dāvāta ugunsdzēsēja ķivere. "Mazliet biju pārsteigts. Patīkamas sajūtas, taču jāturpina strādāt, jo nekas vēl nav paveikts," sacīja Razgals. "Treneri uzskata, ka esmu kaut cik progresējis. Pasmaidīju mazliet, bet tagad jāturpina strādāt, lai tiktu uz pasaules čempionātu."

"Godīgi sakot, treniņi ir smagi, bet tas nāk tikai par labu. Ātrumi ir lielāki, lēmumi jāpieņem ātrāk nekā junioru hokejā, kur pavadīju visu sezonu. Tāpēc aktīva darbība uz ledus nāk par labu. Protams, ir vajadzīgs laiciņš, lai pierastu pie ātrumiem. Tomēr ar laiku tas notiek, un tad arī pats jūties labāk," sacīja Razgals, kurš šajā sezonā piedalījās piecos Rīgas "Dinamo" mačos, taču nevienā laukumā nepavadīja vismaz piecas minūtes.

Uzbrucējs, kurš Latvijas izlasē debitēja pagājušā gada aprīlī un ir aizvadījis četrus mačus, norādīja, ka pieredze viņam ir neliels pluss, jo izdevies pārbaudīt spēkus pret citām valstsvienībām, un tā bijusi neatsverama pieredze, kas palīdz arī tagad.

"Skaidrs, ka katram trenerim ir sava metodika. Hārtlijam ir liela pieredze NHL, tāpēc jāklausās viss, ko viņš saka, jāuztver katrs vārds," teica Razgals, kārtējo reizi uzsverot, ka kanādiešu speciālists velta uzmanību niansēm. "Piemēram, saka, lai nūjas turam tikai vienā rokā. Nūja ir tavs draugs, ar kuru iespējams izglābt jebkuru situāciju. Tā ir nianse, kuru uztvēru ļoti nopietni un pievērsu vairāk uzmanības."

"Video analīzē skatāmies, kā citas komandas spēlē aktīvu hokeju, kā citi hokejisti pilda uzdevumus. Nekad nedrīkst apstāties un domāt, ka savu darbu esi paveicis. Vienmēr jāgroza galva, jāsarunājas ar partneriem, lai nebūtu nesaprašanās, lai visi strādātu pilnvērtīgi. Pievēršam uzmanību, lai, spēlējot aktīvu hokeju, viss būtu sakārtots, lai nebūtu rupju kļūdu," pauda Razgals.

"Mans mērķis visu dzīvi ir bijis aizbraukt uz pasaules čempionātu," teica 20 gadus vecais uzbrucējs, kurš aizvadītajā sezonā hokeja klubā "Rīga" 50 spēlēs guva 24 vārtus. "Tomēr pašlaik par to nedomāju. Katru treniņu pildu trenera uzdevumus, atdodu visus spēkus, un tad redzēsim, kā būs."

Gricinskis: Pirms sezonas bija vairāki mērķi, viens vēl palicis

Pirmo reizi kopš 2006. gada Latvijas izlases nometnē piedalās arī uzbrucējs Gatis Gricinskis. Gatavojies zvanīt pats un pierādīt, ka vēlas cīnīties par vietu sastāvā, tomēr valstsvienības vadība pasteigusies un piezvanījusi pirmā. "Tas bija pārsteigums, bet esmu ļoti priecīgs," teica 28 gadus vecais centra uzbrucējs.

Pēdējo pusotru sezonu pavadījis "Kurbada" rindās, divas reizes tiekot pie Latvijas čempionāta sudraba, pagājušajā vasarā Gricinskis ielēca pēdējā vilcienā un devās laimi meklēt aiz robežas. Viņš pievienojās Alpu Hokeja līgas klubam "Lustenau" un 40 spēlēs sakrāja 40 punktus.

"Vienmēr var labāk un bija lietas, kas neizdevās. Droši vien rezultativitātes ziņā varēju labāk, lai gan esmu apmierināts. Lietderības koeficients man nepatika. Kopumā esmu apmierināts, arī kluba vadība un treneris bija apmierināti ar manu darbu," teica Gricinskis, kurš pieļāva, ka komandā varētu atgriezties.

"Uzskatu, ka vidēji punkts spēlē ir pietiekami. Citās komandās leģionāri spēlēja kopā, bet mums bija trīs sabalansēti virknējumi. Kad atbrauca Mārtiņš Cipulis, sākumā mazliet spēlējām kopā, bet pēc tam vairs ne. Uzskatu, ka 40 punkti ir labs rādītājs," teica uzbrucējs, kurš spēlējis arī Somijā, Kazahstānā un Norvēģijā.

"Bija gan kāpumi, gan kritumi. Treneris gribēja mani izmēģināt malējā uzbrucēja pozīcijā, bet neattaisnoju viņa cerības," teica Gricinskis, neslēpjot vilšanos arī par sniegumu izslēgšanas mačos. Četrās spēlēs viņš atdeva četras piespēles, tomēr gribējies gūt arī vārtus.

"Protams, Cipuļa ierašanās bija pozitīvs enerģijas lādiņš, tieši tas, kas bija vajadzīgs sezonas vidū. Vismaz bija ar ko latviski parunāties. Tas palīdzēja man gan laukumā, gan ārpus tā," teica Gricinskis, kurš Latvijas izlasē nav aizvadījis nevienu spēli. "Pirms pievienošanās man prasīja, kāds ir viņa spēles stils, jo komanda meklēja palīgu play off. Teicu, ka viņš ir liels cīnītājs, uzvar divcīņās, spēcīgs un ātrs. Personīgi nebijām pazīstami, tāpēc stāstīju tikai par hokeju. Pēc divām nedēļām bija klāt."

Pēc Alpu svaigā gaisa izbaudīšanas arī galvenā trenera Hārtlija pieeja ir malks svaiga gaisa. "Ir lielas izmaiņas. Strādājam pie sīkumiem. Kur jāliek nūja, kur nav jāliek. Viņš ir strikts un grib, lai viss ir perfekti. Lai strādā, nevis slidinies pa laukumu. Protams, gadās kļūdas, bet galvenais ir kārtīgi strādāt, viņš to novērtē," sacīja uzbrucējs.

"Ir grūti panākt, lai viss būtu perfekti. Ir lietas, kuras esi pieradis darīt pa savam, un tad ir grūti mainīties. Taču, ja gribi tikt sastāvā, ir jāmēģina. Ne vienmēr sanāk ar pirmo vai otro reizi, bet ar trešo cerams aiziet," pauda Gricinskis. "Pirmais, ko viņš man aizrādīja, ir spēle vārtu priekšā. Ka jāstāv priekšā vārtsargam un nūja jātur priekšā sev, nevis sānos, kā parasti. Sākumā aizrādīja, tad sāku piedomāt, bet piektajā reizē aizgāja automātiski. Arī skriešana atpakaļ aizsardzībā. Parasti centies noķert tuvāko spēlētāju, bet tagad katram ir sava pozīcija. Viņa spēles zīmējumam vispār var pielāgoties diezgan ātri."

"Hārtlijs daudz paskaidro. Ja kāds kļūdās, viņš uzreiz pastāsta, kāpēc vajag citādi, kāpēc tā nebija pareizi," norādīja Gricinskis. "Tas ir ļoti svarīgi. Varbūt galvā esi iedomājies, ka tev ir taisnība. Tomēr, ja treneris ar šādu pieredzes bagāžu saka, ka tā nav, ir jātic. Viņam ir lielāka pieredze nekā man."

Gricinskis arī norādīja, ka pirms sezonas uzstādījis vairākus mērķus, un lielāko daļu izdevies izpildīt. Tomēr viens vēl esot palicis. "Cerams, ka izdosies izpildīt," cerību pilns bija 28 gadus vecais centra uzbrucējs.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-24 17:39, pirms 7 gadiem
Nākamsezon jau jātiek pro līmenī, cik var mest 16 gadīgiem bērniem golus

  -1 [+] [-]

, 2017-03-24 17:48, pirms 7 gadiem
naida parpilns agresivs jaunietis 120102935163046 rakstīja: Nākamsezon jau jātiek pro līmenī, cik var mest 16 gadīgiem bērniem golus
Kāpēc ne 12 gadus jauniem bērniem? Gricinskis izšaus vēl, tagad vajag skatīties, mēģināt aizķerties cik var izlasē, ja nebūs sakarīgu piedāvājumu palikt vēl uz gadu AlpsHL, samest 60-70 punktus, un doties EBEL, Czech, varbūt uz tryout Dinamo, un tad jau izlase būs...

  -2 [+] [-]

, 2017-03-24 18:40, pirms 7 gadiem
Sapņotājs, izlasē viņam netikt

  +1 [+] [-]

, 2017-03-24 20:17, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: Sapņotājs, izlasē viņam netikt
never say never...
to pašu 2012.g. teica par Indraši un K.Jasu, 2013.g. par Gudļevski, 2014.g. par Jāni Jaku, 2015.g. par Renāru Demiteru u.t.t.

     [+] [-]

, 2017-03-24 21:23, pirms 7 gadiem
...«Jau iepriekš teicu, ka ugunsdzēsēja ķiveri nesaņem labākais, bet tas, kurš nedēļas laikā parādījis profesionālāko attieksmi un darba ētiku. Nav runa par talantu, vai meistarību. Iepriekšējās divās nedēļās šo godu saņēma divi pieredzējuši spēlētāji, bet šonedēļ viss izlases štābs, ne tikai treneri, arī apkalpojošais personāls, ārsti, ekipējuma menedžeri, masieri nobalsoja, ka atzinību pelnījis Frenks, kurš saņēma lielāko balsu skaitu. Manuprāt, tas ir ļoti labi, jo mēs gribam ne tikai labi sagatavotu izlasi, bet arī, lai jaunie spēlētāji sajūt, ka ar viņiem nākotnē rēķināmies. Uzskatu, ka tas viņiem ir motivējoši. Priecājos par Frenku, bet jaunos spēlētājus es vērtēju kā vienu kopumu vai grupu. Redzu, ka viņi progresē un mani tas priecē. Viņiem būs iespēja nākamnedēļ uzspēlēt pret Krieviju. Mums būs desmit pārbaudes spēles, tāpēc sākumā noteikti būs liela spēlētāju rotācija, dodot iespēju lielākajai daļai, jo spēlēs daudz labāk var redzēt un novērtēt spēlētāju varēšanu nekā treniņos,»skaidroja Hārtlijs. ... no: Hārtlijs: Redzējāt kā treniņa beigās visi... .