Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Dalins debitē 17 gadu vecumā, uzvaras svin Zviedrija, Slovākija un Šveice

Agris Suveizda

Dalins debitē 17 gadu vecumā, uzvaras svin Zviedrija, Slovākija un Šveice
"Frolunda" aizsargs Rasmuss Dalins debitēja 17 gadu un astoņu dienu vecumā un kļuva par trešo visu laiku jaunāko spēlētāju Zviedrijas izlasē
Foto: TASS/Scanpix

Pasaules čempionātam hokejā gatavoties turpina arī Latvijas izlases topošās sāncenses. Uzvaras svinēja Zviedrija un Slovākija, kas uzvarēja attiecīgi baltkrievus (4:1) un somus (3:2), bet Krievijas otrā izlase ar 1:2 piekāpās Šveicē.

Latvijas neseno pretinieču duelī Zviedrija izbraukumā Grodņā ar 4:1 pārspēja Baltkrieviju un izcīnīja piekto uzvaru sešās spēlēs. Visi vārti tika gūti pēdējā trešdaļā. Vispirms 44. minūtē rezultātu atklāja "Farjestads" uzbrucējs Jūhans Rīno (1:0), 50. minūtē Soļigorskas "Shakhtyor" uzbrucējs Artjoms Drozds panāca izlīdzinājumu (1:1), bet 53. minūtē Viktors Ūlofsons ("Frolunda") un Sebastians Āho (Šellefteo AIK) 12 sekunžu laikā panāca 3:1. Piecas minūtes līdz beigām punktu vairākumā pielika Ņižņekamskas "Neftekhimik" uzbrucējs Rikards Jinje (4:1).

Uzvarēja arī Slovākija, kas Bratislavā ar 3:2 pieveica Somiju. Pēc "Orebro" un Prāgas "Sparta" uzbrucēju Libora Hudāčeka un Lukāša Cingela vārtu guvumiem slovāki 26. minūtē izvirzījās vadībā ar 2:0, tomēr Olli Palola (Vekšes "Lakers") un Jonass Kempainens (Nosovibirskas "Sibir") 45. minūtē panāca izlīdzinājumu. Uzvaras vārtus sešas minūtes līdz pamatlaika beigām guva Homutovas "Pirati" uzbrucējs Dāvids Skokans (3:2).

Visbeidzot, Šveice savā laukumā apspēlēja Krievijas olimpisko jeb otro izlasi. Pirmie vārtus gan guva viesi, kad Omskas "Avangard" uzbrucējs Antons Burdasovs sestajā minūtē realizēja vairākumu (1:0), bet 34. un 55. minūtē vairākumā iemeta arī "Kloten" uzbrucējs Vensāns Praplāns (2:1).

SpēleRez
Slovākija – Somija3:2
Baltkrievija – Zviedrija1:4
Latvija – Francija2:1
Šveice – Krievija-22:1

Izmantotie resursi:
Tre Kronor-Vitryssland sänds i TV12 -...
Slovakia vs. Finland | Euro Hockey Challenge |...