Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvijas U20 izlase varētu tikt pie iespējas augustā piedalīties pasaules čempionātā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas U20 izlase varētu tikt pie iespējas augustā piedalīties pasaules čempionātā
Raivis Ansons. Foto: LHF

Pasaules čempionāts hokejā U20 vecuma grupā decembrī tika pārtraukts tikai pēc trīs dienām, vēlāk vienojoties turnīru sākt no jauna augustā. Krievijas izlase diskvalificēta no tuvākajām IIHF sacensībām, identisks liktenis ir arī Baltkrievijai, un tas varētu pavērt iespēju Latvijas junioriem.

"Krievijai aizliegts piedalīties, tāpēc būtu tikai loģiski, ja tās vietu ieņemtu pirmās divīzijas uzvarētāja. Taču – tā ir Baltkrievija, kas arī diskvalificēta. Pastāv iespēja, ka Latvija, kas ieņēma otro vietu, varētu papildināt dalībnieku pulku," raksta Kanādas televīzijas TSN junioru čempionātu komentētājs Gords Millers.

Pasaules čempionāts U20 vecumā Edmontonā un Reddīrā sākās 26. decembrī, bet noslēdzās tikai trīs dienas vēlāk, jo IIHF nolēma ievērot piesardzību, kad pasauli sāka pārņemt omikrona paveids. Lēmums tika pieņemts pēc tam, kad trīs no pirmajām 12 spēlēm nevarēja aizvadīt pozitīvu analīžu dēļ. Vēlāk rīkotāji saņēma kritiku par drošības pasākumu atstāšanu novārtā.

Vēlāk tika panākta vienošanās turnīru aizvadīt no 8. līdz 14. augustam turpat Kanādā, visus mačus aizvadot no jauna un ļaujot pieteikt jaunus sastāvus.

Latvijas U20 izlase decembrī Dānijā uzvarēja četrās no piecām spēlēm, vienīgo zaudējumu piedzīvojot pret Baltkrieviju (1:2). Komandu vadīja Kārlis Zirnis, kuru nule nomainīja Artis Ābols.

Tiek vēstīts, ka lēmumi no IIHF varētu sekot tuvākajās dienās.

  +1 [+] [-]

, 2022-03-18 15:19, pirms 2 gadiem
Kāpēc nē?

     [+] [-]

, 2022-03-18 16:21, pirms 2 gadiem
Ne tikai Latvija .
Arī norvēģi

  +1 [+] [-]

, 2022-03-18 17:11, pirms 2 gadiem
j888 rakstīja: Ne tikai Latvija .
Arī norvēģi
Brīva ir tikai krievu vieta,bet norvēģi visticamāk nomainīs elitē to izlasi ,kura augustā paliks pēdējā.

  -1 [+] [-]

, 2022-03-18 17:51, pirms 2 gadiem
...bezprecedenta gadījums,vienas sezonas laikā nospēlēt divus PČ.

  -2 [+] [-]

, 2022-03-18 18:25, pirms 2 gadiem
Baltkrievu sportistus varēja jau nediskvalificet, jo gan sportisti gan cilveki 9mēnešus centās nomainit tarakānu. Diemžēl viņiem tas neizdevās. Tāpec, tautu šeit nevar vainot atšķirībā no krievijas, kur vairākums ir oar pucinu

     [+] [-]

, 2022-03-18 20:58, pirms 2 gadiem
gaisma2 rakstīja: Baltkrievu sportistus varēja jau nediskvalificet, jo gan sportisti gan cilveki 9mēnešus centās nomainit tarakānu. Diemžēl viņiem tas neizdevās. Tāpec, tautu šeit nevar vainot atšķirībā no krievijas, kur vairākums ir oar pucinu
Sūdīgi centās, ja neizdevās par to arī tagad bans. Diemžēl, bet fakts, ka totalitāras varas un diktatorus a la Sadams, Kadafi var gāzt tikai ar spēku(tautas sacelšanos, apvērsumu un sacelšanos elites vidū u.t.t.) ar puķēm un gājieniem, kad pretī ir "kosmonauti" ar stekiem un citiem spec līdzekļiem šanču nebūs daudz... kā vajag mainīt nost kremļa pakalpiņu parādija ukraiņi 2014. gadā. Arī tagad jau šie ~1/3 krievu orku būs iznīcinājuši vai aizūtijuši uz lazareti. Viņiem reāls respekts no adekvātās pasaules tagad un uvažuha!